banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
16 Nisan 2024 Salı

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Bakan Gül'den af açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, koronavirüs salgını ve gündemde olan af yasasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

20 Mart 2020 Cuma 17:59
Bakan Gül'den af açıklaması
banner299
Bakan Gül'den af açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, koronavirüs salgını ve gündemde olan af yasasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

WEB TASARIM

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den cezaevlerindeki koronavirüs önlemleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Gül yaptığı açıklamada, "Adalet Bakanlığımız ve hükümetimizin tüm birimleriyle koronavirüse karşı önlemlerimizi titizlikle almaktayız. Cezaevinde hükümlü de tutuklu da olsa, onlar devlete emanettir. Onların ağabeyi, kardeşi, ablası gibi Türkiye ailesinin parçasıyız. Dolayısıyla, bu konuda her tedbir büyük bir titizlikle alınmaktadır. Aileleri de müsterih olsunlar. Bu konuda hem dezenfekte yapılmakta hem de ihtiyacı olanlara dezenfekte ürünleri ücretsiz biçimde verilmektedir" dedi.

"MASKE, ELDİVEN TÜM TEDARİKLER YAPILDI"

Gül şu açıklamalarda bulundu: "Bildiğiniz gibi Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun tavsiyesi üzerine açık görüşler de sona erdirildi. Şu an sadece avukatları görüşebiliyor. Kapalı görüş biçiminde yapılıyor. Hem personelimize hem de hükümlü ve tutuklular için hiçbir riskin oluşmaması için önlemler alıyoruz. Maskedir, eldivendir tüm tedarikler de yapıldı. Cezaevlerimizde pozitif hiçbir vaka yoktur.
"KONU MECLİSİMİZİN TAKDİRİNDEDİR"

Ceza infaz konusu önümüzdeki haftalarda gündeme alınacak. Bu konuda tüm tarafları yargı mensuplarını, ceza hukukçularını dinleyip bir hazırlık yapmıştık. Tabii konu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin takdirinde olan bir konudur ve orada TBMM, milletvekillerimizin değerlendirmeleriyle şekillenecektir. Bu konuda AK Parti Grubumuz son şeklini verdikten sonra konsensüs ile siyasi müzakerelerle, açıklamaları da takip ediyoruz, böylelikle oluşacaktır. Bu konunun kanunlaşacağını öngörüyoruz. Daha insani temelde yaklaşan düzenlemeler Meclis'in takdiriyle yürürlüğe girecektir.

"HAKİM ARKADAŞIMIZIN DURUMU İYİ"

Hakim arkadaşımızın durumu iyi. Eşinde pozitif çıkmıştı. Durum sağlık çalışanlarımız tarafından yakından takip ediliyor. Adliyedeki komisyonumuz da gerekli tedbirleri alıyor.

"AVUKATLAR OFİSLERİNDEN DURUŞMAYA KATILABİLECEK"

Bugün grubumuz hukuk muhakemeleri açısından önemli bir teklif verildi. Birinci yargı paketinde ceza usulüne ilişkin düzenlemeler söz konusuydu, bu yargı paketinde hukuk muhakemeleriyle ilgili düzenleme söz konusu. Yargının daha hızlı daha adil karar vereceği düzenlemeleri görüyoruz. İhtisas mahkemeleriyle itilafların çözülmesi sistemi hızlandıracaktır. Elektronik duruşma sistemiyle de avukatlar, taraflar ofislerinden duruşmaya katılabileceklerdir.



beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV