banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Bakanlıktan iş kuracaklara müjde

İş kuracak, işini geliştirecek ve ihtiyacı olan esnafa bankalar aracılığıyla 50 bin liraya kadar, 48 ay vadeli 12 ay geri ödemesiz, masrafsız kredi imkanı sağlanacak.

24 Eylül 2014 Çarşamba 17:01
Bakanlıktan iş kuracaklara müjde
banner322
Bakanlıktan iş kuracaklara müjde
İş kuracak, işini geliştirecek ve ihtiyacı olan esnafa bankalar aracılığıyla 50 bin liraya kadar, 48 ay vadeli 12 ay geri ödemesiz, masrafsız kredi imkanı sağlanacak.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, binlerce esnaf ve sanatkarın bankalar aracılığıyla 50 bin liraya kadar, 48 ay vadeli 12 ay geri ödemesiz kredi alabilmesini sağlayacak düzenlemeyi tamamladı.

Hazırlanan taslağa göre yeni iş kuracak, işini geliştirecek veya maddi sıkıntı çeken esnafın bankalardan kullanacağı kredilerin faiz masrafları bakanlık tarafından karşılanacak.

Esnaf ve sanatkarın rekabet gücünün arttırılması, Ar-Ge ve yenilik yeteneğinin geliştirilmesi amacıyla bankalardan kullanılacak kredilere bakanlık tarafından faiz desteği sağlanmasına dönük Esnaf ve Sanatkar Destek Programları Yönetmelik Taslağı'nı görüşe açtı.

MASRAFLARI BAKANLIKTAN


Düzenlemeye göre kredi faiz desteği iş kurma, işyeri geliştirmeyle Mali durumu bozuk olan esnaf ve sanatkarın desteklenmesi gibi alanlarda verilecek. Kredi faiz desteği bakanlığın bütçe imkanları dahilinde yönetmelik, yönerge ve protokol hükümleri çerçevesinde olacak. Söz konusu destek anapara riski bankaya ait olmak kaydıyla kredilerin faiz/kar payı masrafları bakanlık tarafından, vergi ve dosya masrafı gibi giderlerin esnaf tarafından karşılanmasıyla yürütülecek.

YÜKÜMLÜLÜKLERE BAKILACAK

Kredi faiz desteğinin vadesi azami 48 ayı, geri ödemesiz dönemi 12 ayı, kredi üst limiti esnaf ve sanatkar başına 50 bin lirayı geçemeyecek. Faiz desteği programlarına ilişkin esaslar yönergeyle belirlenecek. Esnaf ve sanatkarın faiz desteği programı şartlarını taşımadığı veya taahhütname yükümlülüklerine uymadığı tespit edilirse bakanlık veya işbirliği yapılan kuruluş kredi faiz desteğini iptal edebilecek. Bu durumda bakanlığın kredi faiz alacağı yasal faiziyle birlikte hiçbir ihbar veya ihtara gerek kalmadan ilgili esnaftan tahsil edilecek.

KAYITLI ESNAF YARARLANACAK

Kullandırılacak kredilerde teminat gerekmesi halinde faydalanan esnaf, bireysel teminat sunabilecek. Bunun dışında kefalet kuruluşları aracılığıyla gerekli teminatı sağlayabilecek. Esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı kişiler, belirlenen şartları taşımaları halinde kredi faiz desteğinden yararlanabilecek. Kredilerin anapara ve tahsil sorumluluğu bankaya ait olacak. Banka, kredinin takibinde temerrüt faizi, masraf, komisyon gibi adlar altında bakanlıktan veya protokolle işbirliği yapılan kuruluştan hiçbir talepte bulunamayacak.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV