banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
20 Nisan 2024 Cumartesi

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

Başbakan'dan Zorlu'nun kaçak yapısı için açın talimatı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yönelik operasyonda, Beşiktaş’taki Zorlu Center’ın 86.000 metrekaresinin kaçak olduğu sonradan yasadışı olarak ve sahte raporlarla kılıfına uydurulduğu ortaya çıktı.

22 Aralık 2013 Pazar 13:04
Başbakan'dan Zorlu'nun kaçak yapısı için açın talimatı!
banner299
Başbakan'dan Zorlu'nun kaçak yapısı için açın talimatı!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yönelik operasyonda, Beşiktaş’taki Zorlu Center’ın 86.000 metrekaresinin kaçak olduğu sonradan yasadışı olarak ve sahte raporlarla kılıfına uydurulduğu ortaya çıktı. Başbakan'la gizli bir toplantının yapıldığı ve Başbakan'ın "kaçak yapıyı açın" talimatı verdiği iddia edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yönelik operasyonda, Beşiktaş’taki Zorlu Center’ın 86.000 metrekaresinin kaçak olduğu sonradan yasa dışı olarak ve sahte raporlarla kılıfına uydurulduğu ortaya çıktı. Zorlu Center’da plan aşımı kaçak yapılaşma Çevre Bakanlığı bürokratları tarafından tespit edilince, Başbakan'ın başkanlığında ÇŞB Erdoğan Bayraktar, ÇŞB İstanbul İl Müdürü Ahmet Ayyıldız ve Zorlu Grubunun temsilcilerinin katılımıyla 01.10.2013 tarihinde Ankara’da gizli bir toplantı yapıldığı tespit edildi. Toplantıda Zorlu Center’daki emsal aşımlarının konuşulduğu belirtiliyor.

BAŞBAKAN TANIŞTIRDI
Toplantıya bizzat Başbakan Erdoğan’ın başkanlık yaptığı da iddialar arasında. ÇŞB yetkilileri ile Zorlu Grubunun yetkililerinin birbirlerini tanımadıkları, toplantıda Başbakan tarafından tanıştırıldıkları ortaya çıktı.

Toplantı sonrasında İl Müdürü Ayyıldızın itirafları da polis takibine takıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR’ın “Bu (Başbakan) o gün orada bize bu adamın işini halledin demedi mi ya toplantıda, Başbakan sen ben orada toplantıda olduğumuz zaman” sözlerine Ayyıldız,” “Yani orada da öyle dedi bize dedi halledin dedi tamam dedi böyle dedi bir problemleri var ama dedi bunu dedi BU HALİYLE DEDİ ARTIK DEDİ OLMUŞ DEDİ halledin dedi öyle” şeklinde karşılık veriyor.

Ahmet Ayyıldız ile Erdoğan Bayraktar arasındaki görüşme:

A.A : Bitti bizim komisyondan çıktı hatta siz dediniz ya tamam dediniz şey yapınca

E.B : Ben dedim canım ben size dedim de

A.A : He yani komisyondan o gün

E.B : Yani herşey bitti mi bizle hiçbir işi kalmadı mı

A.A : Yo bizden komisyondan çıkıyor zaten orada şeye gidiyor belediyede belediyede herhalde bekliyordur belki iskanı miskanı bilmiyorum, bir de

E.B : Hayır yani komisyonu sen onaylamıyor musun

A.A : Onaylıyoruz tabi hani çıkarın tamam dedi deyince biz onayladık bizden gitti yani bizde birşeyi kalmadı yani orada da öyle dedi bize dedi halledin dedi tamam dedi böyle dedi bir problemleri var ama dedi bunu dedi bu haliyle dedi artık dedi olmuş dedi halledin dedi öyle de söyledi yani siz hatta bütün şeyleri de kendisine ilettiniz

BAŞBAKAN’DAN KAÇAK YAPIYA “AÇIN” TALİMATI
İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Ayyıldız ile Bakan Bayraktar’ın danışmanı Sadık Soylu arasındaki görüşmelere Başbakan'ın talimatları yansıdı. Soylu’nun “Zorlu’nun işi tamam mı şimdi açılış yapacak mı” sözlerine Ayyıldız’ın “BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ ZATEN, ÇÖZÜN DEYİNCE BAKAN BEYDE TAMAM DEDİ” şeklindeki cevap verdiği tapelere yansıdı.

S.S : Alo

A.A : Buyur abi

S.S : Abi nasılsın

A.Y : İyidir hamdolsun sağol

S.S : Bu Zorlunun işi tamam mı şimdi açılış yapacak mı

A.Y : Herhalde şimdi tamam (Gülüyor)

S.S : sıkıntı yok yani he

A.Y : Başbakan talimat verdi zaten

S.S : He tamam kendisi mi aradı onu

A.Y : Ya biz gittik ya bakan beyle beraber

S.S : He
A.Y : Gittik orada işte onlarda tezlerini koydu bizde şey yaptık daha sonrada bakan bey beni çağırdı ya
S.S : He
A.Y : Ahmet dedi helal olsun dedi güzel çalışmışsın dedi tebrik ederim seni dedi hepsini yere serdik dedi ondan sonra ya tezlerimiz kuvvetli ama başbakan dedi ki
S.S : Siz lehte mi lehte mi aleyhte mi
A.Y : Yok biz aleyhte karşılıklı şey yaptık restleştik
S.S : He
A.Y : Yani biz onun kusurlarını falan söyledik biz haklı olduğumuz çıktı da dedi yardımcı olun dedi artık dedi bitsin dedi bu iş dedi ondan sonra
S.S : Tamam
A.Y : Çözün dedi çözün deyince bakan beyde tamam dedi
S.S : Tamam abi
A.Y : Tamam dedi
S.S : Tamam abi
A.Y : Ondan sonra salı günü herhalde şey olacak gündeme alıp çıkaracağız ...
S.S : Tamam abi
A.Y : Oldu

ÇEVRE BAKANLIĞI’NIN RAPORU DEĞİŞTİRİLDİ
Başbakan’ın talimatının ardından daha önce hazırlanan ve projeyi olumsuz değerlendirilen raporun yerine yeni bir rapor hazırlanarak Tabiat Varlıkları Kuruluna sunulduğu tespit edildi. Raporun değiştirilmesi kararı örgüt üyelerinin görüşmelerine de yansıdı.
Banu SARGIN (Şehir Plancısı) ile Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ahmet EMİL arasındaki mesajlarda:
Banu : Suna ya inceleme raporunu değiştir diyorlar
Ahmet : Mehmet Erdal nerede
Banu : Onu çağırırsam değiştirler
Ahmet : Müdürle görüşüp geliyorum
Banu : İnceleme raporundaki detaylı tutanaktan bahsettiği bölümü çıkarıyor
Ahmet : Ahmet Bey, ellerinde 2 rapor var. Müdürlük olarak 2 ayrı rapor hazırlamış oluyoruz

ZORLU CENTER’DA BİLAL VE SÜMEYYE’NİN DÜKKANLARI
Bilal Erdoğan’ın Zorlu Center’da bulunan Günaydın ve Gülhane Kebap isimli restoranların sahibi olduğu ortaya çıktı. Bu durum “Bilal Erdoğan’a verilen dükkânlar karşılığında kaçak inşaata göz mü yumuldu?” gibi soruları akıllara getirdi.
İşte Zorlu AVM’deki dükkânların Bilal Erdoğan ve Sümeyye Erdoğan’ın ortağı olduğu Doruk Izgara isimli şirkete ait olduğunu belgeleyen faturalar

sol

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV