banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

BDP heyeti Samsun'da

BDP'lilerin ziyareti sonrası Samsun'da gerginlik var. TKP binası taşlandı.

19 Şubat 2013 Salı 13:36
BDP heyeti Samsun'da
banner311
BDP heyeti Samsun'da
BDP'lilerin ziyareti sonrası Samsun'da gerginlik var. TKP binası taşlandı.

Dün Sinop'ta bir öğretmenevinde 9 saat mahsur kalan BDP heyeti, dün akşam saatlerinde panzerlerle kentten çıkarıldı. Ardından Samsun'a geçen BDP heyeti için kentte çok sıkı güvenlik önlemleri alındı.

BDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel ile bağımsız milletvekili Levent Tüzel, çözüm sürecini anlatmak için çıktıkları Karadeniz turunun üçüncü durağı Samsun'da durum değerlendirmesi yaptı.
''GÖRÜŞMEMİZİ OTELDEN ÇIKMADAN YAPARIZ''

Kaldıkları Omtel Otel'de kahvaltı yapan BDP heyetinde yer alan İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Şu an için net bir durum söz konusu değil. Kahvaltımızın ardından emniyet yetkilileriyle bir görüşme yapacağız. Eğer gerekli önlemler sağlanırsa programımızı sürdüreceğiz. Eğer güvenlik açısından bir sakınca söz konusuysa, bütün görüşmelerimizi ve programımızı otelden çıkmadan burada yapacağız. Şu an için net bir şey söyleyemem."

SIRRI SÜREYYA: "VATAN - BAYRAK DİYEN GENÇLER BİZİ DE ANLAYIN"

Basın toplantısında konuşan İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder,  ''Vatan bayrak ve ezandan söz eden genç insanların bizlerin de derdini anlamalarını isterdik. Vatan bizim şehitler bizim, sonuç itibariyle yanlıştan kaynaklanan ve şiddetten beslenenlerin sonucunda bu insanlar öldü, yeniler ölmesin diye buradayız. İnançlar özgür olsun diyoruz. Vatanın yeniden yaşanır olması için çabalıyoruz. Barış için eşitlik ve hükümetin başlattığı eşitliklerin sonuç vermesi ve bütün milliyetlerin ve halkların, Karadenizli'sinin Kürdün Romenın bu bölgede barış içerisinde yaşamasını istiyoruz.'' dedi.

OTELE GİREN ÇIKANLAR KONTROL EDİLİYOR

BDP'lilerin kaldığı otele tüm giriş ve çıkışlar da kimlik kontrolüyle yapılıyor. Müşteri kabul edilen otele gelenler, polis tarafından kimlik kontrolü ve üst aramaları yapılarak içeri alınıyor.

TKP BİNASI TAŞLANDI

Sinop'ta dünkü olaylardan sonra BDP heyeti Samsun'da çok sıkı güvenlik önlemleriyle korunuyor. Ancak dünkü provokasyonun benzeri Samsun'da da yaşanıyor. Samsun'da toplanan bir grup sabah 08.30 sularında TKP Samsun İl Binası önüne gelerek binayı taşladı ve camları kırdı. Saldırının ardından çevik kuvvet polislerinin olay yerine gelmesiyle grup dağıldı. Ancak sayıları 100'ü bulan grup tekrar toplanarak TKP binası önüne geldi. Grup bina önünde bekleyişini sürdürüyor.

TWITTER'DAN ÖRGÜTLENDİLER

TKP İl Binası'na yönelik saldırının ardından Samsun spor adlı bir Twitter hesabından atılan mesajla, TKP İl Binası hedef gösterildi ve TKP binasındaki toplantıya #SamsunaSadeceAtatürkÇıkar tag'iyle çağrı yapıldı.


BAYRAKLI PROTESTO

Öte yandan otele tüm giriş ve çıkışlar da kimlik kontrolüyle yapılıyor. Müşteri kabul edilen otele gelenler, polis tarafından kimlik kontrolü ve üst aramaları yapılarak içeri alınıyor.

Otelin karşısında bulunan bir kişi, kartona çizdiği Türk Bayrağını kaldırarak BDP heyetini protesto etti. Polisin müdahalesi ile bu kişi bölgeden uzaklaştırıldı.
SİNOP'TAN PANZERLE SAMSUN'A

BDP heyeti dün Sinop Öğretmenevi'nde yaptıkları toplantı sırasında dışarıda toplanan yüzlerce kişinin protestosuyla karşılaştı. Saat 12.15'te girdikleri Sinop Öğretmenevi'nde mahsur kalan BDP'liler saat 21.25'te polis panzerleriyle dışarı çıkarılabildi. Saat 23.50'de sıkı güvenlik önlemleri altında Samsun'a gelen BDP heyeti, kente yaklaşık 17 kilometre uzaklıktaki Omtel Otel'e yerleşti. Burada yaklaşık 200 kadar resmi ve sivil polis geniş güvenlik önlemi aldı.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV