banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
20 Nisan 2024 Cumartesi

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

Beşiktaş'ta polis müdahalesi

1 Mayıs kutlamalarında Taksim'e çıkmak için toplanma merkezlerinden biri olan Beşiktaş'ta az önce polisin müdahalesi başladı. Grubun çoğunluğunu halkevleri oluşturuyor.

01 Mayıs 2015 Cuma 14:29
Beşiktaş'ta polis müdahalesi
banner264
Beşiktaş ve Taksim'de polis müdahalesi
1 Mayıs kutlamalarında Taksim'e çıkmak için toplanma merkezlerinden biri olan Beşiktaş'ta az önce polisin müdahalesi başladı. Grubun çoğunluğunu halkevleri oluşturuyor.

Polisin müdahalesiyle birlikte pet şişeler ve taşlar havada uçuşuyor. Polisin gaz bombası ve tazyikli su ile gruba müdahale ederken, eylemciler ara sokaklara dağıldı.

Bu müdahaleden önce ise Beşiktaş Barbaros Bulvarı Sait Çiftçi katılımında toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, pankart açarak Beşiktaş Meydanı'na yürümek istedi.

Bunun üzerine polis gruba biber gazı ve boyalı mermi ile müdahale etti. Müdahale sonrası göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.
Grup ile göstericiler arasında kovalamaca sürüyor.

BEŞİKTAŞ FULYA'DA MÜDAHALE

Beşiktaş ara sokaklarda havai fişek ve taş atan gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Grup çöp konteynerlerini devirerek barikat kurdu. Çevik kuvvet polisleri grubu tazyikli su ve biber gazıyla dağıtırken grup, müdahalenin ardından ara sokaklara kaçtı.

Polisin gruba müdahalesi sürerken kimliği belirsiz kişiler iki göstericiyi yakalayarak darp etti.

TKP'Lİ GRUBA TAKSİM'DE MÜDAHALE

Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi yaklaşık 25 kişilik grup, Taksim'de bir otelden çıkarak eylem yapmak istedi. Polis gruba, müdahale etti.

Taksim'de bir otelden çıkan yaklaşık 25 kişilik TKP üyesi grup, Cumhuriyet anıtına doğru koşmaya başladı. Bir anda ne olduğunu anlamakta zorlanan polisler, gruba müdahale etmeye çalıştı.

Önce sivil polisler gruba müdahale etti, ardından da devreye çevik kuvvet polisleri girdi. Çevik kuvvet polisi, grubu Kazancı yokuşuna doğru uzaklaştırdı.

Çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

TÜRK-İŞ TAKSİM'DE

Türk-İş üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle izinli olarak Taksim'e gelerek 1 Mayıs 1977'de ölenler için Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı.

Beko: Dilerim bu gün barış içinde, şarkılarımızla, çiçeklerimizle Taksim'de 1 Mayıs kutlamasını yaparız

Beşiktaş'ta sendika üyeleriyle bir araya gelen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Dilerim bu gün barış içinde, şarkılarımızla, çiçeklerimizle Taksim'de 1 Mayıs kutlamasını yaparız”
dedi.

Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarının yasaklanmasının ardından, DİSK, KESK, Halkevleri ve çeşitli sendikalar Beşiktaş'ta toplandı.Gruplar sloganlar eşliğinde yürüdü. Polis ise toplanan gruba karşı yoğun güvenlik önlemi aldı. Burada sandika üyeleriyle birlikte yürüyen DİSK Genel Başkanı Kani Beko bir basın açıklaması yaptı.

Kani Beko, İstanbul Valisi Vasip Şahin'le 1 Mayısla ilgili yaptıkları görüşmeyi anlatarak, "1 Mayıs'ı İstanbul Taksim'de yan yan omuz omuza kardeşçe kutlamak istediğimizi söyledik. 2010 yılını 2011, 2012 yılını hatırlattık. O dönemlerde herkese açık olan Taksim işçilere de açıldığı dönemde kimsenin burnunun kanamadığını kendilerine söyledik” dedi.

"Taksim özgürleşmedikçe Türkiye özgürleşemez” diyen Kani Beko, "2013'te inşaat bahane gösterilerek, 2014 yılında da herkese açık olan Taksim işçilere kapatılınca sabahın erken saatlerinde İstanbul'da adı belli olmayan bir sıkıyönetim ilan edildi. Bu sıkıyönetim sonrasında birçok arkadaşımız gözaltına alındı. Binlerce yaralı sonuç itibariyle herkes kaybetti. 2015 yılına gelince bizde diyoruz ki demokrasi, insan hakları, demokrasi kazansın. Taksim özgürleşmedikçe Türkiye özgürleşemez.Dilerim bu gün barış içinde şarkılarımızla çiçeklerimizle Taksim'de 1 Mayıs kutlamasını yaparız diye düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

1 MAYIS'TA İLK GÖZALTI BEŞİKTAŞ'TA

İstanbul Beşiktaş'ta polis bir öğrenciyi gözaltına aldı. CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, öğrenciye sarılarak engel olmaya çalıştı. Çelebi ile polis arasındaki görüşmeden sonra gözaltına alınan öğrenci serbest bırakıldı.

OKMEYDANI'NDA 5 GÖZALTI

Okmeydanı, Anadolu Parkı'nda saat 09.00 sıralarında polisin durumlarında şüphelendiği kişiler üzerinde aramalar yaptı. Yapılan aramalarda çantasından, gaz maskesi, misket çıkan 5 kişi polis tarafından yakalanarak göz atına alındı. Göz altına alınan bir kişinin polis tarafından plastik kelepçe takılması dikkat çekti. Göz altına alınan kişiler polis aracına alındı.

TAKSİM MEYDANI'NDA PANKART AÇAN 2 KADIN GÖZALTINA ALINDI

Taksim Meydanı'nda pankart açan iki kadın gözaltına alındı. Polis meydana gelerek pankart açan iki kadın önce pankartını toplamak istedi. Göstericilerden bir pankartı bırakmamak için direndi. Polis eylemcinin elinden pankartı aldıktan sonra her ikisini de gözaltına alarak polis aracına bindirdi.

E5’te Polis Müdahalesi

Merter'de E-5 Karayolu'na çıkarak eylem yapmak isteyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti.

Eğitim-Sen ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, Merter'de E-5 Karayolu'na çıktı. Çeşitli sloganlar atıp yolu kapatmaya çalışan grup, polis müdahalesiyle karşılaştı. Polis, eylemcilere biber gazıyla müdahale etti. Bu araçlarıyla trafikte kalan bazı vatandaşlar da eylemcilere tepki gösterdi. Eylemcilerden bazıları daha sonra yaka paça gözaltına alındı. Yola çıkan bir kadın eylemciye ise otomobil çarptı. Yol ortasında acı içinde kıvranan eylemci, daha sonra polis tarafından gözaltına alındı.

Yaşanan olaylar nedeniyle E-5 Karayolu Topkapı istikametinde trafik bir süre aksadı. Eylemcilerin uzaklaştırılmasının ardından trafik normale döndü.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV