banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Beşiktaş'taki saldırıyı yapan teröristlerin araç içindeki görüntüleri

Beşiktaş’ta 44 kişiyi şehit eden PKK’lı teröristlerin eylemde kullandıkları araç içindeki görüntülerine ulaşıldı. İki teröristin saldırıdan önce Vatan Caddesi’nden iki kez geçerek keşif yaptıkları daha sonra Beşiktaş'a yöneldikleri belirlendi

13 Aralık 2016 Salı 07:52
Beşiktaş'taki saldırıyı yapan teröristlerin araç içindeki görüntüleri
banner321
Beşiktaş'taki saldırıyı yapan teröristlerin araç içindeki görüntüleri
Beşiktaş’ta 44 kişiyi şehit eden PKK’lı teröristlerin eylemde kullandıkları araç içindeki görüntülerine ulaşıldı. İki teröristin saldırıdan önce Vatan Caddesi’nden iki kez geçerek keşif yaptıkları daha sonra Beşiktaş'a yöneldikleri belirlendi
Beylikdüzü Klima Servisi

İstanbul Beşiktaş'taki hain saldırıyı gerçekleştiren teröristlerle ilgili yeni görüntülere ulaşıldı. Bağcılar'dan önce Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğüğ binasının önünden geçen teröristler yüksek güvenlik tedbirleri nedeniyle hedef değiştirdi. Beşiktaş'a yönelen biri kadın iki terörist saldırıyı Vodafone Arena Stadı'nın yanında gerçekleştirdi. Kadın teröristin dikkat çekmemek için başörtü taktığı ve aracı onun patlattığı belirlenirken erkek teröristin de Maçka Parkı'nda polislerin etrafını sardıktan sonra üzerindeki bombayı patlattığı tespit edildi.

37'si polis 7'si sivil 44 kişinin şehit olduğu saldırının nasıl düzenlendiğine ilişkin bilgilere polisin, patlatılan aracın şaşe numarasından yola çıkarak ulaştığı, aracın kayıt bilgilerinin şaşe numarasından tespit ettiği öğrenildi. 
 
OTOMOBİLİ 6 ARALIK’TA SATIN ALDILAR 

6 Aralık Salı günü 20 bin TL’ye satın alınan aracın satışı Kartal’daki bir noterde gerçekleşti. Adres olaraksa Bağcılar gösterildi. 2006 model Chevrolet Aveo marka aracı R.C.’den satın alan 22 yaşındaki Tufan B., canlı bomba olduğu belirtilen Murat kod adlı teröriste verdi.  Bu bilgilerden sonra araçla ilgili geniş çaplı çalışma yapan polis, MOBESE ve EDS kayıtlarını inceledi. Aracın izine Vatan Caddesi’nde rastlandı.
 
İKİ KEZ VATAN EMNİYET'İN ÖNÜNDEN GEÇMİŞLER!
Polisin ulaştığı detaylara göre bomba yüklü araç, patlamadan saatler önce iki kez Vatan Caddesi’nden, Emniyet Müdürlüğü binası ve karşısındaki Aksaray Orduevi’nin önünden geçti. İlkinde sabah saat 10.40 sıralarında tespit edilen aracın aynı güzergâhtan aynı yönde ikinci geçişi ise saat 15.28’de saptandı.
 
KADIN TERÖRİST BAŞÖRTÜSÜ TAKMIŞ

Kirli sakallı ve kırmızı montlu erkek terörist aracı kullanırken, kadın teröristin de başörtüsü taktığı polis tarafından tespit edildi.     
 
ARAÇTA BİRİ KADIN İKİ TERÖRİST VARDI 

Araçta, biri başörtüsü takmış kadın olmak üzere iki kişi tespit edildi. Trafikte dikkat çekmemek için birlikte gezen ve aile görüntüsü veren teröristler, kameralara yakalanmamak için MOBESE ve EDS noktalarından geçerken aracın güneşliklerini de indirdiler. Kırmızı montlu ve kirli sakallı olan teröristin aracı kullandığı anlaşıldı.  En son 15.28’de görüntülenen aracın Vatan Caddesi’nden sonra Saraçhane güzergâhını kullandığı belirlendi. 
 
ERKEK TERÖRİST ARAÇTAN İNDİ

Bombalı araç, Beşiktaş’ta olay yerinde patlatılmadan hemen önce polis tarafından şüpheli bulunarak fark edildi. Araçtan birinin indiği de görüldü. Saatler 22.27’yi gösterirken, seyir halindeki araç havaya uçtu. Çevrede önlem alan polis, araçtan bir kişinin indiği anonsunu yaparak meslektaşlarının duyarlı olmasını istedi. Maçka Parkı yakınında bulunan polislerin olduğu noktaya doğru yürüyen şüpheliyi fark eden biri trafik, 5’i Çevik Kuvvet ekibinden 6 polis, şüpheliyi yakalamak için harekete geçti. Polislerin etrafını sarmasıyla canlı bomba kendini patlattı. Terörist parçalanırken; 6 polis de burada şehit düştü.

HEDEFLERİ POLİS NOKTALARIYDI

Saldırının tüm detaylarını ortaya çıkarmak için araştırma yapan polise göre teröristler, polis noktalarını hedef seçti. Emniyet Müdürlüğü ile Aksaray Orduevi’nin bulunduğu Vatan Caddesi’nden geçerek keşif yaptı. Hedeflerden biri olan Emniyet Müdürlüğü’ndeki yoğun güvenlik nedeniyle Beşiktaş-Bursaspor maçının çıkışına yöneldiler. Polisin tahminine göre, patlamadan 7 saat önce araçta kameraya yakalanan teröristler birlikte Beşiktaş’a olay yerine geldi. O sırada aracı kadın terörist kullanıyordu. Erkek terörist araçtan indi. Kadın terörist, kullandığı aracı havaya uçurdu. Murat kod adlı erkek teröristin amacı da polislerin yoğun olduğu yere gidip kendini patlatmaktı. Polisler anons edip etrafını sarınca, o da kendini patlattı.
 
BOMBACININ KİMLİĞİ BELİRLENDİ İDDİASI 

İstanbul Emniyeti’nin olayla ilgili gözaltına aldığı ve aralarında Tufan B.’nin de bulunduğu 13 kişinin sorgusu ise sürüyor. Polis, Beyhan’ın yakın çevresini de mercek altına alarak operasyonlarına devam ediyor. Bu arada bombacılardan birinin kimliğinin belirlendiği de öne sürüldü.      

Kadın terörist tarafından patlatılan otomobil tam bir enkaz yığınına döndü. Araçta en az 400 kilo patlayıcı olduğu belirtilmişti.    
 
BOMBALI ARAÇ VE İNTİHAR EYLEMCİSİYLE İLK SALDIRI

İstanbul’da terör örgütü PKK’nın uzantısı olan TAK tarafından düzenlenen ve 36’sı polis, 44 kişinin şehit olduğu hain saldırının arkasında, son dönemde örgütün verdiği ağır kayıpların yattığı öğrenildi. Moral çöküntüsü içindeki terör örgütü, son saldırıda ilk kez hem bombalı araç hem de intihar eylemcisini bir arada kullandı. 
 
BOMBACI 2 TERÖRİSTİN SABIKASI OLMAYABİLİR 

PKK’nın ‘şehir savaşı stratejisi’nin halk desteği görmemesi ve çökmesinin yanı sıra kasım ayında PKK için önemli konumda olan örgüt yöneticilerinin öldürülmesinin, örgütte büyük moral bozukluğuna neden olduğu biliniyor. Üst düzey yöneticilerinin etkisiz hale getirilmesi üzerine terör örgütünün yönetici isimlerinden Murat Karayılan, hem telsiz konuşmalarında hem de Kandil’de yapılan toplantılarda, örgüt elemanlarına “Bombalı saldırıları metropollere yayın” talimatı vermişti.  Hainlerin son saldırıdaki amacının bombalı araç patlatıldıktan sonra yaşanan panik havasından faydalanıp, polislerin arasına girmeyi planlayan canlı bombanın kendisini infilak ettirmek olduğu iddia edildi. PKK son dönemde bombalı saldırılarında özellikle sabıkası olmayan üyelerini kullanıyor. Hakkında arama kaydı olmayan bu teröristler büyük kentlerde daha rahat hareket ettikleri için tercih ediliyor. Beşiktaş saldırısını yapan iki bombacının da kayıtlarının olmayabileceği bildirildi.
 
PATLAYICILAR A4 - C4 İLE GÜÇLENDİRİLDİ

İstanbul’da, Vodafone Arena Stadyumu’nda oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda kullanılan bombaya ilişkin ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgiye göre, saldırıda kullanılan bombalı araçta, nitelikli patlayıcı bulunuyordu. Saldırıda A4, C4 ve TNT’den oluşan kokteyl bir patlayıcının kullanıldığı belirtildi. Amonyum nitrat bazlı patlayıcı kullanılmadığına dikkat çekilirken, patlamanın şekli ve çıkan dumandan yapılan analize göre şu sonuca ulaşıldı:  “Amonyum nitrat patlayıcıda beyaz duman çıkar. Fuel oil katılmışsa bu kez siyah duman görülür. Bu patlamada kırmızı ve sarı alev görülüyor. 6-8 saniye kırmızı alev çıkıyor. Bu da plastik patlayıcılar A4, C4’ü tarif ediyor. TNT ile güçlendirildiği kesin. Alev topu, 75-80 metre çapında alanda, 40-50 metre yükseğe çıkıyor. Patlama yanal değil. Yani RDX yok. RDX kullanıldığında, binalar kesilip yıkılır.” Saldırının PKK tarafından yapıldığı ancak dışarıdan destekli olduğu yönünde bulgular da var.

beylikdüzü gnl tabela

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV