banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Bordo Bereliler çifte harekata hazırlanıyor

Terör örgütü IŞİD’e Irak ve Suriye’de indirilecek ölümcül darbede, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gözbebeği olan ve bordo bereliler olarak adlandırılan Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurlarının önemli bir rol oynaması ihtimali öne çıkmaya başladı.

09 Eylül 2016 Cuma 23:49
Bordo Bereliler çifte harekata hazırlanıyor
banner311
Bordo Bereliler çifte harekata hazırlanıyor
Terör örgütü IŞİD’e Irak ve Suriye’de indirilecek ölümcül darbede, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gözbebeği olan ve bordo bereliler olarak adlandırılan Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurlarının önemli bir rol oynaması ihtimali öne çıkmaya başladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, özel kuvvetlerin Musul ve Rakka operasyonlarında görev alabileceğinin sinyalini verdi.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye içlerinde yürüttüğü Fırat Kalkanı operasyonu, Genelkurmay Başkanlığın'daki harekat merkezinden sevk ve idare ediliyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar; Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile birlikte her Sabah harekatı icra eden komutanlıklardan görüntülü brifing alıyor. Fırat Kalkanı harekatı, 24 Ağustos’ta başlatıldı.
 
Harekat ile Türkiye’nin Suriye sınırında önemli bir hat IŞİD’ten temizlenerek fiili olarak bir güvenlik bölge oluşturulması yönünde önemli adım atıldı.
 
Türkiye’nin aktif katılımı ile koalisyon ve  Suriye’deki ılımlı muhalif güçlerin IŞİD’e karşı verdikleri mücadele önemli ve kayda değer bir ivme kazandı.
 
Bu aşamadan sonra IŞİD’e vurulacak ölümcül darbede iki bölge öne çıkıyor.
 
Irak’ta Musul ve Suriye’de Rakka. Hedef, IŞİD’in Musul ve Rakka’dan temizlenmesi.
 
Peki, Türkiye’nin IŞİD’e vurulması planlanan ölümcül darbedeki rolü ne olacak?
 
Yetkililerin son günlerde yaptığı açıklamaların satır aralarındaki ifadeler bu konuda bazı sinyaller verdi.
 
NİHAİ HEDEF EL BAB VE RAKKA
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın iki gün önce yaptığı açıklamadaki şu satırlar dikkat çekiciydi:
 
“Halep’te bu insanlar boşa ölmüyorlar. Bu iş geciktikçe DAİŞ ve benzer terör örgütlerine alan açılıyor. Nihai hedef El Bab ve Rakka dahil olmak üzere Suriye sahasının tamamından DAİŞ unsurlarının temizlenmesi. Eş zamanlı olarak tabii Musul konusu da var. Belki önümüzdeki günlerde daha çok konuşulacak bir konu. Çünkü Musul’un da temizlenmesi konusunda Irak hükümetinin bir takım hazırlıkları var peşmergenin bir takım hazırlıkları var. Bizim orada Başika kampımız var. Bakın mesela Başika kampı çeşitli gerekçelerle ve açıkçası bazı tahriklerle işte Gündem yapıldı, aleyhine bir takım görüşler ifade edildi vesaire ama fiilen bakıldığı zaman Başika kampında şu ana kadar biz 2 bin 400 peşmergeyi ve 3 bin Musul gönüllüsünü orada eğittik."
 
SURİYE İÇİNDE TSK KAMPI
 
(‘Bu Başika benzeri bir yapı Suriye içinde de olur mu?” sorusu üzerine)Sahadaki şartlara bakılır, dinamiklere bakılır orda tam bir asayiş sağlandıktan sonra bunun kararı verilir. Şimdiden 'olacak' veya 'olmayacak' demek hem askeri planlama hem de siyasi olarak doğru olmaz. DAİŞ unsurları geri gelebilir, terör unsurları tekrar bizim sınırımıza doğru ilerleyebilir, başka saldırılar veya planlar içine gerebilir. Bunların önüne geçmek için o hattın mümkün olduğunda geniş, kalın ve derinlikli olması lazım."
 
ÇAVUŞOĞLU SİNYALİ VERDİ
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün akşam saatlerinde  NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Dışişleri Konutu’nda görüştü.
 
Çavuşoğlu’nun NATO Genel Sekreteri ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamadaki şu sözleri dikkat çekiciydi:
 
“Musul'da Maliki'nin oluşturduğu Şii güçlerin yerine yerel güçler  olsaydı kenti DAEŞ'e teslim etmeyeceklerdi.Şimdi Cerablus operasyonunun başarılı olması Rakka'daki ve Musul'daki  yerel güçlerin de cesaretini artırdı. Bu koalisyon içindeki ülkeler de biraz  destek verince ÖSO'nun, ılımlı muhalefetin ne yapabileceğini daha iyi gördük.  Daha iyi bir stratejiyle koalisyon ülkeleriyle birlikte havadan da destek  vererek, hem Musul hem de Rakka operasyonu arazide de özel kuvvetlerimiz yerel  güçlere destek verirse başarılı olabilir, DAEŞ buralardan temizlenir.
 
Yerel güçlerin özellikle PYD-PKK terör örgütleri gibi kendi  ajandalarına hizmet etmemesi gerekiyor ki bu zaten mümkün değil. İnsanları göçe  zorlamak yerine orada yaşayan ve yaşayacak olanların güvenliğini tesis etmek  gerekiyor. Uçuşa yasak bölge tek başına NATO'nun işi değil, BM'nin karar alması  gerekiyor."

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV