banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Bursa'da canlı bomba saldırısı

Bursa’da Ulucami yanında meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Patlamanın 25 yaşındaki kadın canlı bombanın kendini patlatması sonucu meydana geldiği bildirildi.

28 Nisan 2016 Perşembe 00:55
Bursa'da canlı bomba saldırısı
banner264
Bursa'da canlı bomba saldırısı
Bursa’da Ulucami yanında meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Patlamanın 25 yaşındaki kadın canlı bombanın kendini patlatması sonucu meydana geldiği bildirildi.
Bursa’daki patlamanın sebebinin canlı bomba olduğu belirlendi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, 25 yaşlarındaki bir kadın, Ulucami’nin batı kapısında kendini patlattı.

Canlı bomba olan kadın Ulucami’nin batı duvarında parçalanırken, 13 kişi yaralandı.

Canlı bombanın bacakları ve kollarının koptuğu görültü. Tam önünde devasa beton saksılar parçalandı.

Beton saksılar, büyük bir gürültüyle patlayan ve şehir merkezinin hemen hemen her yerinden duyulan bombanın tahribatının daha az olmasını sağladı.

Çevredeki dükkanlar zarar görürken, vatandaşların ilk müdahaleyi yaptığı yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Şehrin en işlek noktasında meydana gelen patlamanın ardından polisin olay yerindeki incelemeleri sürüyor. Bu arada, patlamadan evvel sırtlarında çanta olan ve farklı yönleke kaçtıkları ileri sürülen iki adamın arandığı öğrenildi.

SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA: 13 YARALI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’da meydana gelen patlama hakkında açıklamalarda bulundu. 

Müezzinoğlu, hastanelere kaldırılan 13 yaralı içinde durumu ağır olan vatandaş olmadığını ve hastanelere müracaat sayısının 20’ye ulaştığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı’na ait gece görüşlü ambulans helikopterlerin tanıtım toplantısına katılan Müezzinoğlu, “Canımızı sıkan, yüreğimizi kanatan üst üste terör eylemleri yaşadık. Bursa’da olan olayı lanetliyorum. Teröristin bedeni parçalanmış. Kimlik bilgileri ve ilişkili olduğu yapı hakkında bilgimiz yok. 13 hastamız hastanelere taşındı. 13 yaralı içinde durumu ağır olan vatandaşımız yok. Hastanelere müracaat sayısı 20’ye ulaştı. Hayati risk taşıyan bir vaka yok” şeklinde konuştu.  

BURSA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Bursa Valiliği, Ulu Camii’nin yakınında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Bugün saat 17.26’da Bursa Osmangazi ilçesi Ulu Camii'nin batı kapısı yakınında bir patlama meydana gelmiştir. İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs, üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır. Olayla ilgili emniyet birimlerimiz çalışmalarına devam etmektedir" denildi. 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV