banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Büyükanıt'la ilgili deliller inceleniyor

Savcı, hem İnternet Andıcı iddialarıyla hem de 27 Nisan bildirisiyle adı konuşulan Büyükanıt için inceleme başlattı.

14 Ocak 2012 Cumartesi 09:39
Büyükanıt'la ilgili deliller inceleniyor
banner263
Büyükanıt'la ilgili deliller inceleniyor
Savcı, hem İnternet Andıcı iddialarıyla hem de 27 Nisan bildirisiyle adı konuşulan Büyükanıt için inceleme başlattı.
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasının ardından soruşturmayı yürüten Savcı Cihan Kansız'ın Başbuğ'un savunması sırasında sunduğu belgeler arasından öncelikli olarak emekli Orgeneral Büyükanıt ile ilgili delilleri incelemeye aldığı bildirildi.
İFADESİ ALINABİLİR

Savcılığın, önümüzdeki günlerde Büyükanıt ile diğer isimlerin soruşturma kapsamında şüpheli olup olmayacağı veya ifadesinin alınıp alınmayacağı yönünde bir karar vermesi bekleniyor.
BAŞBUĞ İŞARET ETMİŞTİ

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından yürütülen ve hükümet aleyhine kara propaganda yapılması amacıyla kurulduğu iddia edilen internet siteleriyle ilgili soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ 'silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek' suçlarından tutuklanmıştı. Başbuğ, savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde internet sitelerinin kendisinden önceki dönemde hazırlandığını belirterek isim vermeden emekli Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ı işaret etmişti.
E-MUHTIRA İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Büyükanıt delillerin incelenmesinin ardından hakkında soruşturma başlatılırsa Başbuğ gibi silahlı terör örgütü yöneticiliği ve T.C. Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlarından şüpheli konumuna gelecek. Büyükanıt e-muhtıra olarak bilinen 27 Nisan bildirisini kaleme aldığını söylemiş, hakkında soruşturma açılmamıştı. (AHT)

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV