banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

CHP, İYİ Parti, SP ve DP ittifakına peş peşe tepkiler

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve DP milletvekilliği seçimleri için kendi arasında anlaştığını duyurdu.

02 Mayıs 2018 Çarşamba 11:23
CHP, İYİ Parti, SP ve DP ittifakına peş peşe tepkiler
banner267
CHP, İYİ Parti, SP ve DP ittifakına peş peşe tepkiler!
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve DP milletvekilliği seçimleri için kendi arasında anlaştığını duyurdu. İttifakla ilgili tepkiler art arda geldi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'zoraki nikah gibi zoraki bir ittifak' ifadelerini kullanırken, MHP lideri Devlet Bahçeli 'ittifakları hayırlı olsun’ dedi.
AK Parti ve MHP’nin “Cumhur İttifakı”nın karşısındaki muhalefet blokunda da ittifak konusunda anlaşma sağlandı. Partilerin ittifak protokolünü Yüksek Seçim Kurulu’na sunacağı son tarih olan 6 Mayıs’a az bir süre kala CHP, İYİ Parti, SP ve DP’nin oluşturacağı ittifak için prensipte anlaşma sağlanırken, detaylar üzerinde son görüşmeler de tamamlanıyor. Gelen son haberlere göre CHP grubu yarın 11.00'de cumhurbaşkanı adayı konusunda grup kararı almak için toplanacak. 4 partili ittifakın protokolü yarın saat 15.00'te genel başkanlar tarafından açıklanacak.


İTTİFAKIN İSMİNE LİDERLER KARAR VERECEK

4 parti arasında ittifakın ismine yönelik de çalışma tamamlandı. Yapılan görüşmelerde 'Millet' ve 'Demokrasi' isimleri öne çıktı. İttifaka verilecek isim için son kararı ise liderlerin vereceği öğrenildi.

İTTİFAK MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ İÇİN

İttifak, milletvekili seçimleri için geçerli. Yine 24 Haziran'da yapılacak olan cumhurbaşkanı seçimlerine ise Demokrat Parti dışındaki partiler kendi adaylarıyla katılacak.

CHP henüz cumhurbaşkanı adayını açıklamış değil. İYİ Parti ve Saadet Partisi genel başkanları Meral Akşener ile Temel Karamollaoğlu ise cumhurbaşkanlığına aday olduklarını açıklayan isimlerden.


Demokrat Parti ise cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Meral Akşener'i destekleme kararı almıştı.

İttifak kuracak siyasi partilerin ittifak protokollerini 6 Mayıs'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na sunmaları gerekiyor.

MUHARREM İNCE TWITTER'DAN BÖYLE DUYURDU

CHP Milletvekili Muharrem İnce, ittifak uzlaşısını paylaştığı Twitter mesajıyla duyurdu. İnce, "Benim partim CHP ve rahmetli babamın partisi Demokrat Parti ile İyi Parti ve Saadet Partisi Milletvekili Seçimlerinde ittifak yapmak için anlaştılar. Babamın bugünleri görmesini isterdim" dedi.

HÜKÜMETTEN İLK TEPKİ

İttifakla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ 'Dört benzemezlerin ittifakı zoraki nikah gibi zoraki bir ittifak. Bu Türkiye'nin önünü kesme ittifakıdır' ifadelerini kullandı. Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti;

"Bunların Cumhurbaşkanımıza karşı olan nefretleri, kinleri akıllarını başından almış, ne yaptıklarını pek bilmiyorlar. Bu ittifak benim gördüğüm esasında dört benzemezlerin bir ittifakı. Hani zoraki nikah derler ya zoraki nikah gibi zoraki bir ittifak görüyoruz. Rahmetli Erbakan hayatta olsaydı bunlara "hadi oradan" derdi."

ABDULLAH GÜL'ÜN AÇIKLAMALARI

Abdullah Gül'ün açıklamalarına üzüldüm. Bu tartışmaların ilk başında tavır koyması gerekirdi. Benim hissiyatım büyük bir yanlış yaptı. Siyaseten belki bir siyasinin yapabileceği en büyük hataları hem de itiraflarıyla beraber perçinlemiştir.AK Parti'ye gönül veren herkesin gözündeki saygınlığında büyük bir irtifa kaybetti


BAHÇELİ: HAYIRLI OLSUN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin ittifakına ilk yorum geldi. Bahçeli ilk açıklamasında ‘ittifakları hayırlı olsun’ dedi.

Bahçeli’nin açıklamalarından satırbaşları:

İttifakın yasal zeminde yapılmasının demokrasimiz için hayırlara vesile olacağını ifade etmiştik. Bazı çevreler bu ittifak kavramına alerji ortaya koymuşlardır. Zaman içinde kendileri de ittifak yapma duruma geldiler. Hayırlı uğurlu olsun.

Bugün de tamamlandıktan sonra ayın 3'ünde müracaatlar son bulmuş olacak. Müracaaatların yanında herhangi bir uzatma söz konusu olmayacak bizde. Dün akşam itibariyle 943 müracaat yapılmıştır. Bunlar içinde en sevindiricisi 108 hanımefendi olmasıdır.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV