banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
24 Nisan 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

CHP’li Düzgün merdivenlerden bir kat düştü

Meclis, İç Güvenlik Paketiyle ilgili görüşmelerin üçüncü gününde de tekmeli, yumruklu kavgalara sahne oldu.

19 Şubat 2015 Perşembe 23:52
CHP’li Düzgün merdivenlerden bir kat düştü
banner265
CHP’li Düzgün merdivenlerden bir kat düştü
Meclis, İç Güvenlik Paketiyle ilgili görüşmelerin üçüncü gününde de tekmeli, yumruklu kavgalara sahne oldu. CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal’ın ittirmesi sonucu, stenografların alt kata geçiş yaptığı merdivenlerden aşağıya düştü.

Genel Kurul’da dün muhalefetin grup önerileri, usul tartışmaları ve gündemi değiştirme girişimlerinin ardından tasarının görüşmelerine geçildi. Tasarının geneli üzerindeki konuşmalardan önce muhalefet, TBMM İçtüzüğü ve Anayasa’ya hem şekil yönünden hem de içerik yönünden aykırılık iddiasını gündeme getirdi. Muhalefetin “şekille ilgili” itirazlarının görüşülmesi üç saati aştı.

ZAZANİ VE GEVREKLE BAŞLADI
Oturumu yöneten Başkanvekili Sadık Yakut’un, HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani’ye birkaç kez “Sayın Zazani” diye seslenmesi de tartışma konusu oldu. Tasarıyla birleştirilen önerisini geri çekme gerekçesini açıklamak için söz isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Yakut’un sözlerine kendisine dönük “Sayın Zazan” olarak anlayınca itiraz etti. Yakut da “Yazık size, yazık o zaman” deyince CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi tepki gösterdi. Zozani de Yakut’a “İsimleri, soyisimleri söylemekte zorlanıyorsunuz, size tavsiyemiz biraz dinlenmeniz” deyince Yakut, “Siz de dinlenin, doktorluk yapmaya da kalkışmayın burada” dedi. Zozani’nin “Psikolojinizi çok iyi anlıyorum” sözüne karşı Yakut, “Kendi psikolojinize bakın önce” dedi. “Bu Meclis’in üyesiyim, elimde de içtüzük var, beni göreceksin önce” diyen Tanrıkulu, Yakut’un gülmesi üzerine “Böyle gevrek gevrek de gülmeyin” diye tepki gösterdi.
DİVAN’IN ÖNÜNDE TEKME TOKAT
Yakut’un söz vermesi üzerine kürsüye doğru yürüyen Tanrıkulu, bu sırada Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın “Her şeyi söyleyeceksiniz, gelip konuşacaksınız, biz de hiçbir şey demeyeceğiz öyle mi” sözleri üzerine kürsüyü bırakarak Ünal’a doğru yürüdü. AK Parti milletvekillerinin kürsüye doğru koşması üzerine muhalefet milletvekilleri de yerlerinden fırladı. Milletvekillerinin birbirine tekme ve yumruklar sallarken, CHP’li Düzgün de AK Partili Önal ile kavgaya tutuştu. Düzgün, Önal’ın ittirmesi sonucu stenograflara ayrılan bölümün mermer duvarından aşağıya düştü. Baş üstü merdivenlerden bir kat yuvarlanan Düzgün’ün durumu CHP’lilerde paniğe neden oldu. Bazı CHP’liler AK Parti grubuna yüklenirken bazıları da Düzgün’ü düştüğü yerden kurtarmaya çalıştı. Karşılıklı kavga ve yumruklaşmalar 10 dakika kadar sürdü. Parti yöneticilerinin büyük çabasıyla kavga durduruldu. Düzgün’ü korumaya çalışan CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören'in kaşı açıldı. Daha sonra Genel Kurul’dan ayrılmayı reddeden Düzgün’e CHP’li doktor milletvekilleri ilk müdahaleyi yaptı. Revire gitmeyi de kabul etmeyen Düzgün, “Ben iyiyim, burada kalacağım, mücadeleye devam edeceğim” dedi.
ALLAH ÇOCUKLARINA BAĞIŞLADI
Düzgün daha sonra kulise çıkarak hekim milletvekillerinin gözetiminde bir süre dinlendi. Düzgün’e ilk yardım edenlerden CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Ben böyle bir şey görmedim. Baş üstü merdivenlerden çakıldı. Allah çocuklarına bağışladı. Dört beşimizi daha oradan aşağı fırlatmaya çalıştılar. Onu engellemek için karşı saldırıya geçtim, birkaç yumruk salladım. Bazılarını da ancak öyle kurtardık” dedi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP grup yöneticilerine gidip geçmiş olsun dileğinde bulunarak gerginliği yatıştırmaya çalıştı.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV