banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

CHP'li kadın vekillerden Kürecik çıkarması

CHP'li Ağbaba, 'Küçük bir üsse girmek için TBMM İradesi yok sayıldı' dedi

11 Mart 2012 Pazar 15:40
CHP'li kadın vekillerden Kürecik çıkarması
banner266
CHP'li kadın vekillerden Kürecik çıkarması
CHP'li Ağbaba, 'Küçük bir üsse girmek için TBMM İradesi yok sayıldı' dedi

CHP'li 10 milletvekili, Malatya'nın Akçadağ İlçesi'ne bağlı Kürecik Beldesi'nde kurulan Radar Savunma Üssü'ne girmek istedi. Jandarmanın izin vermemesi üzerine üs önünde açıklama yapan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Küçük bir üsse girmek için TBMM İradesi yok sayıldı" dedi.

'FÜZE KALKANINA HAYIR' YAZILI GÖMLEKLERİ GİYDİ
Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında Malatya'ya gelen CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan ile milletvekilleri Sabahat Akkiraz, Ayşe Nedret Akova, Ayşe Eser Danışoğlu, Hülya Güven, Sedef Küçük, Sena Kaleli, Melda Onur, Binnaz Toprak, Dilek Akagün Yılmaz ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Kürecik'te kurulan Radar Savunma Üssü'ne gitti. Kürecik girişinde yörede oturanlar tarafından coşkuya karşılanan milletvekilleri eylem çadırında üzerine 'Füze Kalkanına Hayır' yazılı gömlekleri giydi. Çadırda bir konuşma yapan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, milletvekilleri olarak kurulan üsse ziyaret etmek istediklerini bunun için de Genelkurmay Başkanlığı'na yazı yazdıklarını ifade ederek, "Genelkurmay bize, 'Yetkimiz yok, Dışişleri Bakanlığı'na yazın' dediler. Cevap Milli Savunma Bakanlığı'ndan geldi; 'Yetkimiz yok' dediler izin vermediler. İzni kimden alacağız? Buraya girmek için ABD'den mi, Pentegon'dan mı izin alacağız?" dedi.
KÜÇÜK BİR ÜSSE GİRMEK İÇİN MECLİS'İN İRADESİ YOK SAYILDI
Ağbaba, "Küçük bir üsse girmek için koskocaman TBMM'nin iradesini yok saydılar" diyerek hükümeti eleştirdi. Ağbaba, "Radar üssünün kumandasını ABD'ye teslim eden AKP, Meclis'in kumandasını kime teslim etti? Siz ne yaparsanız yapın conileri bu topraklardan kovacağız" diye konuştu.

CHP Grup Başkan vekili Emine Ülker Tarhan da üsse girişlerine izin vermeyen hükümeti eleştirdi. Tarhan, milletvekillerinin üsse girmesine izin vermeyen AK Partinin, ABD'li askerlerinin Kürecik'e konuşlanmasına izin verdiğini anlatırken, şunları söyledi:

"Kadın milletvekillerimizle birlikte toplu olarak Kürecik'e gelmemizin nedeni hepimizin savaşa karşı olmasıdır. Hepimiz çocuklarımızı, halkımızı koruma kaygısıyla geldik. Biz savaş istemiyoruz. Bu ülkenin kadınları olarak, savaş çığlıkları atan bir başbakan istemiyoruz. Her gün milli irade diye bizi aldatmaya çalışanların halkımıza hiç sormadan ABD'li askerleri burnumuzun dibine konuşlandırmışlardır. Nerede halkın iradesi her gün meydanları gördüğünde öfkelenen o adamın, her gün millet iradesi diye çığlık atan o adam nere de şu anda size sordu mu ? Biz topraklarımızda savaş istemiyoruz."

JANDARMA ÜSSE GİRİLMESİNE İZİN VERMEDİ
CHP milletvekilleri eylem çadırında Kürecikliler'le bir araya geldikten sonra jandarmanın yoğun güvenlik önlemi aldığı radar üssünün bulunduğu dağa doğru tırmanmaya başladı. Girişte barikat kuran jandarma robocoplar, kimsenin üsse yaklaşmasına izin vermedi. Milletvekili Veli Ağbaba, görevli komutanla görüşerek yukarı çıkmak için izin isterken CHP grup başkan vekili Emine Ülker Tarhan da geçişlerine izin vermeyen jandarma erlerine, "Bizim topumuz ve tüfeğimiz yok. Siz askersiniz, bu ülkenin çocuklarısınız. Bu ülke topraklarında yabancı askerle konuşlandırılmış, hepimizin buna karşı çıkması lazım. Savaşa karşı çıkmamız lazım, sizin kanlarınıza göz dikenlere karşı çıkmamız lazım onun için buradayız" dedi.

Yetkili komutanların Malatya Valisi Ulvi Saran ile görüşmesi ardından CHP milletvekillerin üs girişine kadar yürümesine izin verildi. Milletvekilleri çamurlu yolda yürüyerek Radar Üssü girişine kadar geldi. Jandarma üssün girişine tel örgü çekerek içeri kimsenin girmesine izin vermezken, burada bir açıklama yapan Milletvekili Ağbaba, CHP nin yürekli 10 kadın vekili ile Türkiye'ye in bir gerçeği göstermeye geldiklerini belirterek, "Bize buraya girmek için izin verilmedi, burası Türkiye Cumhuriyeti toprağı. Halkın iradesi ile seçilmiş milletvekilleri kendi toprağına giremiyor. Bu Türkiye'nin bağımsızlığını durumunu gösteren açık bir tablodur" dedi.

Ağbaba, konuşmasına şöyle devam etti;

"Buradan bir kez daha haykırıyoruz, bize cazgır diyen bazı cahiller, bu gerçeği görmeyen bazı bilgisizler işte görün gerçek burada. Burası kimi korumaya yönelikmiş gerçek burada. Bugün bizi askerlerimizle karşı karşıya getirmek noktasına bırakan hükümeti buradan kınıyoruz."

Radar Savunma Üssü girişinde konuşan CHP Grup Başkan Vekili Tarhan da, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin egemenlik haklarını devrettiğini belirterek askerlerin arkasına bakıldığında bunun görüneceğini söyledi. Tarhan hükümeti eleştirerek şunları söyledi;

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti egemenlik hakkını devretmiştir ve hangi askerler tarafından hangi askerler korunmaktadır bunu görüyorsunuz. Türk halkı, Kürecik halkı kendi topraklarına basmak için ABD askerlerinden izin almak zorunda kalıyorlar. Kürecik kalkanının aslında kimi koruduğu da görünüyor. Kürecik kalkanı Türk halkını mı, ABD askerini mi, yoksa arkasındaki başka birilerini mi koruyor."

CHP milletvekili Sabahat Akkiraz da üssün kapatılmasını istedi. Türkücü olarak tanınan milletvekili Akkiraz, kısa bir türkü de söyledi. Konuşmaların ardından CHP'li vekiller üssün bulunduğu bölgeden ayrıldı.

 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV