banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Cumhurbaşkanlığı'nda 5 konsey kuruluyor

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde 5 konsey kuruluyor. İlk adım Ekonomi ve Dış Ticaret Konseyi ile atılacak. 50 üyeli olacak konseyde, dev şirketlerin patronları da yer alacak

26 Şubat 2016 Cuma 09:27
Cumhurbaşkanlığı'nda 5 konsey kuruluyor
banner267
Cumhurbaşkanlığı'nda 5 konsey kuruluyor
Cumhurbaşkanlığı bünyesinde 5 konsey kuruluyor. İlk adım Ekonomi ve Dış Ticaret Konseyi ile atılacak. 50 üyeli olacak konseyde, dev şirketlerin patronları da yer alacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bir süredir üzerinde çalışılan Cumhurbaşkanlığı'nın yeniden yapılanma çalışmalarında sona yaklaşıldı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı bünyesinde 5 ayrı konsey kurulacak. İlki ise Ekonomi ve Dış Ticaret Konseyi olacak ve önümüzdeki haftalarda çalışmaya başlayacak. 
İLKİ EKONOMİ OLUYOR 
Söz konusu konseyler Cumhurbaşkanlığı'nın daha aktif hale getirilmesi amacıyla çalışmalar yapacak. Bu yolla her kesimin ülke sorunları konusunda görüşlerinin alınıp ülkeyi yönetenlere iletilmesi de sağlanacak. Konseylerin ilki olacak Ekonomi ve Dış Ticaret Konseyi'nin hayata geçilmesi için yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindi. 

İŞADAMLARI KATILACAK 
Konsey toplam 50 üyeden oluşacak. 35'i reel sektörden gelecek. İçlerinde Koç, Sabancı, Ülker Grubu gibi Türkiye'nin en büyük şirketlerinin sahipleri de yer alacak. Başkan da işadamları arasından seçilecek. Ayrıca ekonomi ile ilgili 6-7 bakan, TİM-Merkez Bankası, Eximbank gibi kurumların başkanları, iki vali, iki belediye başkanı bulunacak. Önerilerin hayata geçirilmesi için gerektiğinde Cumhurbaşkanı da devreye girecek. 

ÖNERİLER AÇIKLANACAK 
Konsey 3 ayda bir toplanıp ekonomi ve dış ticaretin durumunu değerlendirecek. Sorunlar ve çözüm yolları ile ilgili öneriler geliştirip bir rapor hazırlayacak. Rapor, Cumhurbaşkanı'na sunulup, kamuoyuna da açıklanacak.

ERDOĞAN, KOÇ AİLESİNİ KABUL ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç ile Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ve Ali Koç'u Beştepe'de kabul etti. Koç ailesinin, merhum işadamı Mustafa Koç'un cenazesine de katılan Erdoğan'a nezaket ziyaretinde bulunduğu öğrenildi.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV