banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Danıştay iki bakanlığın itirazını reddetti

Danıştay, Adalet ve İçişleri Bakanlığı'nın Adli Kolluk Yönetmeliği ile ilgili itirazını reddetti.

17 Ocak 2014 Cuma 10:36
Danıştay iki bakanlığın itirazını reddetti
banner263
Danıştay iki bakanlığın itirazını reddetti
Danıştay, Adalet ve İçişleri Bakanlığı'nın Adli Kolluk Yönetmeliği ile ilgili itirazını reddetti.

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB), "Adli Kolluk Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin bazı hükümlerinin iptali ve yürütmenin durdurulması" amacıyla açtığı dava sonucu  Danıştay yürütmeyi durdurmuştu.

Danıştay 10. Dairesi, "Adli kolluk görevlilerinin, kendilerine yapılan bir suça ilişkin ihbar veya şikayetleri, el koydukları olayları, yakalanan kişiler ile uygulanan tedbirleri en üst dereceli kolluk amirine bildireceğine" ilişkin hükmü ve "Cumhuriyet savcısının soruşturmaları cumhuriyet başsavcısına bildirmesini" gerektiren hükmün yürütmesini durdurmuştu.

Ardından Adalet ve İçişleri Bakanlığı, Danıştay 10. Dairesi'nin kararına itiraz etti.

Ancak Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, bakanlıkların itirazını oy çokluğuyla reddetti. 19 üyesi bulunan kurulda 13 üye ret oyu kullanırken, 6 üye ise itirazın kabul edilmesi yönünde oy kullandı.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV