banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Darbeci Zekeriya Kuzu'dan inanılmaz ifade

Darbeci Zekeriya Kuzu bugünkü savunmasında tüm salonu şaşırtan açıklamalarda bulundu. Kuzu mahkeme heyeti tarafından yüzüne okunan tüm suçlamaları reddetti.

21 Şubat 2017 Salı 17:28
Darbeci Zekeriya Kuzu'dan inanılmaz ifade
banner264
Darbeci Zekeriya Kuzu'dan inanılmaz ifade

Beylikdüzü Tabela

Darbeci Zekeriya Kuzu bugünkü savunmasında tüm salonu şaşırtan açıklamalarda bulundu. Kuzu mahkeme heyeti tarafından yüzüne okunan tüm suçlamaları reddetti.
Muğla E Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan sanıklar, Sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında davanın görüldüğü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'na getirildi.
Sanıkların nakli sırasında bir polis helikopteriyle de havadan güvenlik önlemi alındı. Binanın bahçesine sokulan araçlardan indirilen sanıklar, jandarmaların eşliğinde salona alındı.

3 gün daha sürecek duruşmaya cuma günü ara verilecek. Duruşmaya salı günü yeniden başlanacak.

KUZU'DAN ŞAŞIRTAN İFADELER

Zekeriya Kuzu, "Mahkemeden çok memnunun. Kendim ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi. Kuzu'nun bu sözleri üzerine söz isteyen sanıklardan Gökhan Şahin Sönmezateş 'Kimse benim adıma teşekkür edemez' diye bağırdı.

İfadesini sürdüren Kuzu, "Medya bazında herkes bana yükleniyor. 7 aydır ceza evindeki bahçeye dahi tek başıma çıkıyorum. Emniyet ve savcılıktaki ifadelerimin hiç birisini kabul etmiyorum. Hepsini baskı ve tehdit altında verdim. Emniyette sorgumu yapanlar beni ailemle, çocuklarımla tehdit ettiler. Ben inançlı birisiyim. İnancım sayesinde bugüne kadar ayakta durdum. 52 yaşındayım” dedi.

"BİZLER İÇİN DELİLER EKİBİ DERLER"

Milliyetçi ve vatanperver birisi olduğunu ileri süren Kuzu, "Ülkü ocaklarında yetiştim. Bunu da ilk defa söylüyorum. 30 yıl boyunca MAK timinde görev yaptım. Benim hayatım insan kurtarmaktır. Bizler için deliler ekibi derler. Biz vatanseveriz, bayrak için ölürüz. MAK timi bayrak için canını verir. Bizlere ‘Deliler ekibi' derler” sözünün ardından Gökhan Şahin Sönmezateş ayağa kalkarak ‘Ben deliler ekibinden değilim' diye bağırdı.

"BENİM YÜZÜMDEN UZMAN ÇAVUŞ OĞLUM TUTUKLANDI"

Mahkeme başkanının FETÖ terör örgütü ile bağlantısı sorması üzerine FETÖ ile sadece oğlunun okulundaki Arif isimli Müdür ile görüştüğünü belirten Kuzu, "Oğlum onların okulunda okuyordu. Oğlumun etrafında uyuşturucu kullanan arkadaşları vardı. Okul Müdürü Arif Bey ile oğlum adına konuştum. Bazen okulda, bazen Arif Bey'in evinde bazen de bizim evimizde oturup görüşmelerim olmuştur. Benim diğer oğlum Uzman Çavuştur. Benim adım yüzünden şu an tutuklandı. Artık hiçbir gelir kaynağımız yok. Ben tüm suçlamaları ailemin can güvenliğini korumak için kabul ettim. Baskı ve şantaj altında ifade  

verdim” dedi.

"1 DOLAR F SERSİ DEĞİL, B SERİSİ"

Mahkeme başkanı ‘İfadende bir doları Arif Bey bana verdi. Bu paranın Amerika'dan hoca tarafından okunarak gönderildiğini söylemişsin. Bu konuda ne diyorsun' sorusuna Kuzu, "İfademin yüzde 99'unu kabul etmiyorum. Arabamda bir dolar bulundu. O dalar da F serisi değil, B serisi imiş. O bir doları da iki ay önce bana teslim ettiler. FETÖ terör örgütü ile hiçbir bağlantım yoktur” dedi.

"RAMAZAN KOMUTANIM HAKKINI HELAL ETSİN"

Bunun üzerine mahkeme Başkanı Kuzu'ya, ‘Taner Berber, Ramazan Elmas, Yakup Özcan gibi 57 kişinin FETÖ'cü olduğunu FETÖ/PDY örgütü üyesi olduklarını söylemişsin. Bu konuda ne diyeceksin' diye sordu. Kuzu "O isimlerin hepsi uydurmadır. İsimleri söylemem için liste benim elime verildi. Ben de söyledim. Bana zorla yazdırdılar. Bu arada Sayın Başkanım Ramazan Elmas komutanım da ismini verdiğim için bana hakkını helal etsin” dedi. Mahkeme başkanı da ‘Kendi içinizde helalleşin' dedi.

'KENDİ KURGUMDU'

Çiğli İmamı olduğunu ve lakabının 'Paşa' olduğu iddialarının kendi kurgusu olduğunu açıkladı. Mahkeme Başkanı'nın bu ifadeleri verirken yanında avukatın yok muydu? sorusuna darbeci Zekeriya Kuzu "Avukatım kördü, önüne geleni imzalıyordu" dedi.
'ŞAKAYDI, CİDDİ OLDU'

Kuzu ifadesinde, 'İnsan kurtarmak için 30 yıldır eğitim aldım. Başarılı operasyonlar yaptım. 2006 yılından sonra da yıldızım parladı. Ben devletin çıkarlarını yaşadıklarıyla ispat etmiş bir insanım. Kişisel çıkarları için bazı kişiler hakkımda örgüt elemanı gibi ismimi çıkardı. Ben inançlı bir insanım, ülkücüyüm. Bazı kişilerin 30 Ağustos’ta ordudan atılacakları söyleniyordu. Bu şakaydı sonradan herkes konuşmaya başladı. Şakaydı ciddi oldu.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV