banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

DEVLET KURUMU DUYURDU! KARŞILIKSIZ NAKİT ÖDEME YAPILACAK

Yeni dönemde gelişen olumsuz ekonomik koşullara karşın vatandaşın yanında olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklu ailelere nakdi yardımda bulunacağını açıkladı

26 Nisan 2022 Salı 09:02
DEVLET KURUMU DUYURDU! KARŞILIKSIZ NAKİT ÖDEME YAPILACAK
banner229
DEVLET KURUMU DUYURDU! KARŞILIKSIZ NAKİT ÖDEME YAPILACAK

Devlet kurumu duyurdu: Bir çocuğu olanlara 300 TL, iki çocuğu olanlara 400 TL, üç çocuğu olanlara 600 TL karşılıksız nakit ödeme yapılacak!
Yeni dönemde gelişen olumsuz ekonomik koşullara karşın vatandaşın yanında olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklu ailelere nakdi yardımda bulunacağını açıkladı. Çocuklu aileler için "doğum yardımı" başlığı altında iki ayrı hizmet geliştirdiğini duyuran bakanlık, ilgili hizmetlerinin ayrıntılarını paylaştı. İşte bakanlığın doğum yardımı hizmetlerine ilişkin haberin devamı.
Geride bıraktığımız yılın son aylarından bu zamana kadar çeşitli ekonomik ve siyasi faktörler çerçevesinde kötü bir grafik sergilemeye devam eden döviz kurları ve altın piyasası, gündelik hayatta satın alınan ürünlere ve diğer hizmetlere yüksek oranlı zamların yansımasına sebep oldu. Hayat koşullarının giderek pahalılaşmasından ötürü geçim derdine düşen ve temel ihtiyaçlarını dahi nasıl karşılayacakları konusunda bir bilinmezliğe doğru sürüklenene vatandaşlar, devlette yardım taleplerini iletmeye başladılar.

Bir süredir ekonomi piyasalarının agresif hareketlerine karşın mücadele etmeye çalışan vatandaşların yardım talepler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından olumlu karşılandı.

Bakanlık, birçok sosyal yardım modeli aracılığı ile vatandaşlara destek olacağını duyururken, "doğum yardımı" başlığı altında da anne- babalara nakit desteği vereceğini bildirdi.

Doğum Yardımı Nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden biri olarak hizmete sunulan doğum yardımı, 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğan çocuğa ya da çocuklara sahip olan ailelere yapılan nakdi yardımı ifade etmektedir. Bu yardım aracılığı ile ailelere çocuk sayılarına göre farklı tutarlarda nakit yardımı ulaştırılmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın PTT şubeleri aracılığı ile ulaştırdığı doğum parası yardımının detayları açıklandı. Bakanlık, ilgili yardımın tek seferlik bir ödemeden ibaret olduğunu ve hem annenin hem de babanın bu yardım hizmetine başvuruda bulunabileceğini bildirdi.






Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV