banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

DİSKO Cezası Kaldırılıyor

Türk ordusu DİSKO diye bilinen disiplin koğuşlarını tarihe gömüyor. Başbakanlığa gönderilen TSK Disiplin Kurulu tasarısıyla komutanın 21 güne kadar verebildiği oda hapsi kaldırılacak

26 Kasım 2012 Pazartesi 01:24
DİSKO Cezası Kaldırılıyor
banner321
DİSKO Cezası Kaldırılıyor
Türk ordusu DİSKO diye bilinen disiplin koğuşlarını tarihe gömüyor. Başbakanlığa gönderilen TSK Disiplin Kurulu tasarısıyla komutanın 21 güne kadar verebildiği oda hapsi kaldırılacak.


TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nde bir reforma daha imza atılıyor. TSK’ya daha önce olmayan bir yapılanmaya gidilerek Disiplin Kurulları ve Yüksek Disiplin Kurulu oluşturuluyor.

Hazırlanan TSK Disiplin Kurulu Kanun Tasarısı Başbakanlık’a gönderildi. Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldıktan sonra Meclis’e gönderilecek olan tasarıyla “DİSKO” denilen “Disiplin Koğuşları” kalkıyor. Doğal olmayan ilişki, casusluk vb olaylara karışanlar geçirecekleri soruşturma ve alacakları cezayla birlikte ordudan atılacak. Disiplin suçları artık Yüksek Askeri Şura’ya gitmeyecek. Düzenlemeyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin asker olmayan üye ve TSK’dan atılanlarla ilgili verilen kararları ve tazminat hükümlerinin de önüne geçilmesi amaçlanıyor.

TSK Disiplin Kanun Tasarısı, Devlet Memurları Kanunu’ndaki disiplin hükümlerinin subay ve astsubaylara uyarlanmasını içerecek. Komutanlıklarda disiplin kurulları olacak. Bir de TSK bünyesinde Yüksek Disiplin Kurulu oluşturulacak. Hangi suçun ne cezası olacağı tek tek belirlenecek.

HER CEZANIN PUANI OLACAK
Her cezanın da bir puanı olacak. Kınama, uyarma, kademe ilerlemesinin durdurulması ve atılma gibi cezalar verilebilecek. 5-6 kez suç işleyen kişi puan durumuna göre ordudan atılabilecek. Rütbeli askerler için puanlama usulüne göre disiplin cezası verilecek. Tasarıyla TSK’daki DİSKO (Disiplin koğuşu) denilen 21 güne kadar verilen oda hapisleri kaldırılacak.

Artık komutanın insiyatifine göre ve süresi komutanca belirlenen oda hapisleri asla verilemeyecek. Tasarıya göre ceza verilen kişi, üst amire itiraz yetkisi verilecek. İç yargı yolu açık olacak. Askeri Yüksek İdari Mahkemesi’ne götürme hakkı bulunacak. Dayak gibi olaylarda mahkemeye gidilebiliyordu. Ama disiplin cezası yoktu, yeni tasarıyla disiplin cezası verilecek.

Gayri tabii münasebet, casusluk, gizli belgelerin sızdırılması vb gibi disiplin suçları TSK’tan atılma sebebi olacak. Disiplin suçları çok çok önemli olmadıkça Yüksek Askeri Şura’ya gitmeyecek. Bu dosyalar Yüksek Disiplin Kurulu ve yargı yoluyla çözümlenecek. Yüksek Askeri Şura terfi işlemlerine bakacak.

ER UĞUR KANTAR DİSKO’DA ÖLMÜŞTÜ

Kıbrıs'ta vatani görevini yapan Uğur Kantar’ın 2011’de terhisine bir hafta kala disiplin koğuşunda (DİSKO) gördüğü işkenceden komaya girmişti.Ambulans uçakla Ankara’ya getirilen er Kantar’ın tedavisi GATA’da, Anestezi Yoğun Bakım’da bir süre devam etmiş ve kısa süre sonra da hayatını kaybetmişti.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV