banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Diyarbakır Dicle'de bombalı saldırı: 1 şehit, 26 yaralı

Diyarbakır'da Dicle Jandarma Komutanlığı'na teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 3'ü ağır 26 kişi de yaralandı.

02 Mayıs 2016 Pazartesi 10:09
Diyarbakır Dicle'de bombalı saldırı: 1 şehit, 26 yaralı
banner304
Diyarbakır Dicle'de bombalı saldırı: 1 şehit, 26 yaralı
Diyarbakır'da Dicle Jandarma Komutanlığı'na teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 3'ü ağır 26 kişi de yaralandı.

Tabela

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, PKK'lı teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığına bombalı araçla saldırı gerçekleştirildi. İlk bilgilere göre saldırıda 1 uzman çavuş şehit olurken, 26 kişi de yaralandı. Olay sonrası bölgeye takviyeye giden polis aracına da saldırı yapıldı. Hani İlçe Emniyet Amiri ve 2 polisin yanısıra bir de kadın hakimin yaralandığı öğrenildi.

NÖBETÇİ ASKER FARK ETTİ, ATEŞ AÇTI

Edinilen bilgiye göre, saat 21.45 sıralarında Diyarbakır'ın
Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı'na saldırı düzenlendi. Bombalı aracın nöbetçi askerler tarafından fark edilerek ateş açılması üzerine araç patlatıldı. Nöbetçi askerlerin vaktinde fark ederek ateş açması nedeniyle araç karakola tam yaklaşmadan patlayınca büyük bir facia önlendi. Saldırıda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan askerlerden biri yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşerken, asker ailelerinin de içinde bulunduğu toplam 26 kişi yaralandı.

JANDARMA KOMUTANI DA YARALANDI

Teröristlerin saldırısında ilçe jandarma komutanlığı ile emniyet müdürlüğü binaları ve çevredeki binalarda hasar meydana geldi. Patlama sesi çok uzaklardan bile duyuldu. Yaralananlar arasında lojmanda kalan asker ailelerinin ve ilçe jandarma komutanının da bulunduğu bildirildi.

ÇATIŞMA ÇIKTI

Saldırı sonrasında ilçede elektrikler kesilirken, teröristlerle güvenlik kuvvetleri arasında çatışma çıktığı ve çatışmanın yer yer devam ettiği belirtildi. Saldırı sonrasında bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve UMKE ekibi sevk edildi.

TAKVİYE GİDEN KUVVETE PUSU KURULDU

Dicle ilçesinde teröristler tarafından yapılan saldırı sonrasında Hani ilçesinden bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Hani ilçesinden yola çıkan takviye ekiplere teröristlerin yolda pusu kurduğu ve bu olayda da 3 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi. Ayrıca Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına da uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği bildirildi.

POLİS ARACINDA BİR DE KADIN HAKİM YARALANDI

Dicle-Hani karayolunda saldırıya uğrayan polis aracında Hani İlçe Emniyet Amiri ve 2 polisin yanısıra bir de kadın hakimin yaralandığı belirlendi.

2 TONLUK BOMBA KULLANILDI

Tabela

Dicle ilçesinde teröristler tarafından düzenlenen saldırının yaklaşık 2 tonluk bomba
ile yapıldığı tahmin ediliyor. Saldırı sonrasında patlama sesi çevre ilçelerden de duyuldu.

YAYIN YASAĞI

Diyarbakır'ın Dicle ilçesindeki İlçe Jandarma Komutanlığına bombalı araçla yapılan terör saldırısına ilişkin yayın yasağı getirildiği bildirildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Dicle Sulh Ceza Hakimliği'nin soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında her türlü haber, röportaj, eleştiri gibi yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verdiği belirtildi.

Dijital Baskı

Dicle Sulh Ceza Hakimliğine atıfta bulunularak yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"01.05.2016 tarihinde Diyarbakır ili Dicle ilçesi Dicle İlçe Jandarma Komutanlığına bombalı araç ile yapılan terör saldırısı olayı ile ilgili olarak 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 3/2 maddesi kapsamında 2016/91 D.İş sayılı kararıyla, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınlarının yapılmasının yasaklanmasına karar verilmiştir".

VAN'DA ÇATIŞMA: 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Van'ın İpekyolu ilçesi Hacıbekir mahallesi Lalapaşa 16. Sokakta çıkan çatışmada 1 terörist öldürülürken 5 kişi de gözaltına alındı.

Çatışma saat 19.45 sıralarında yaşandı. Gelen ihbarı değerlendiren Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, özel harekat polislerinin desteğiyle operasyon başlattı. Evde tespit edilen teröristlere yönelik gerçekleşen operasyon sırasında çatışma yaşandı. Çatışma sonucu 1 terörist ölü ele geçirilirken, evdeki diğer 5 kişi de gözaltına alındı. Evde yapılan aramada 1 Kaleşnikof tüfek, el bombası ve mühimmat ele geçirildi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV