banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Diyarbakır ve Silopi'de polise saldırı: 2 şehit

Diyarbakır ve Silopi'de teröristler tarafından düzenlenen saldırılarda 2 polis şehit oldu, 5 polis yaralandı.

30 Ağustos 2015 Pazar 18:39
Diyarbakır ve Silopi'de polise saldırı: 2 şehit
banner299
Diyarbakır ve Silopi'de polise saldırı: 2 şehit
Diyarbakır ve Silopi'de teröristler tarafından düzenlenen saldırılarda 2 polis şehit oldu, 5 polis yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, saldırı Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Diclekent semti Yılmaz Güney Caddesi Selahattin Eyyubi Bulvarı kavşağında meydana geldi. Devriye görevi yapan resmi trafik polisi aracına uzun namlulu silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda araç içerisinde bulunan 2 polis memuru yaralandı. Çevredeki vatandaşların kendi imkanlarıyla hastaneye kaldırdığı polis memurlarından Ahmet Kılıç yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralı polis memuru ise kaldırıldığı
hastanede tedavi altına alındı.

beylikdüzü oto servis

Olay sonrasında bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alarak inceleme başlattı. Saldırıya uğrayan aracın camları kırılırken, araç içerisinde çok sayıda mermi olduğu gözlendi. Görgü tanıkları İHA'ya yaptıkları açıklamada saldırganın uzun boylu, beyaz şapkalı olduğunu söyledi. Görgü tanıkları uzun namlulu silahla polislere saldıran saldırganın bölgede bulunan beyaz renkli bir araç ile kaçtığı ve aracın direksiyonunda ise başka birinin daha olduğunu kaydetti.

VATANDAŞLAR DEHŞET ANLARIN ANLATTI

Saldırı anında bölgede bulunan vatandaşlar dehşet anlarını anlattı. Yaralı polislerden birini hastaneye götüren bir vatandaş, yemek yerken silah sesleri üzerine dışarı çıktığını söyledi. İsmini vermek istemeyen vatandaş, "Dışarı çıktığımda saldırgan beyaz bir araca binerek kaçtı. Yaralılardan birini kendi arabamla hastaneye götürdüm, başından ve göğüs bölgesinden kurşun almıştı, durumu çok kritikti" dedi.

İKİNCİ ACI HABER SİLOPİ'DEN

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde PKK'lıların yola yerleştirdikleri patlayıcıyı polis aracı geçerken infilak ettirmeleri sonucunda 1 polis şehit oldu, 4 polis yaralandı.

Silopi'de dün gece güvenlik güçleriyle çatışmaya gider 3 YDG-H'linin öldürülmesinin ardından bugün de olaylar devam etti. Barbaros Mahallesi'ndeki öğleden sonra çıkan olaylara müdahaleye giden polis zırhlı aracının geçişi sırasında teröristler yola tuzaklanan patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Şiddetli patlamada araçta bulunan henüz polislerden 1'i şehit olurken, 4'ü de yaralandı. Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polisler tedaviye alındı.

Bu arada silah ve
patlama seslerinin yankılandığı Barbaros ve Karşıyaka mahallelerinden dumanlar yükseldiği görüldü. Halkın evlerine çekildiği, esnafın kepenk kapattığı bu mahallelerden Barbaros Mahallesi'nde bir grup protesto gösterisinde bulundu.

ŞEHİT POLİSİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Şırnak'ın Silopi ilçesinde zırhlı polis aracına yönelik düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurunun Kırıkkale nüfusuna kayıtlı Yılmaz Dikmen olduğu belirlendi.

ŞEHİT POLİS 1 AY ÖNCE YARALANIP HAVA DEĞİŞİMİNE GİTMİŞTİ

Silopi ilçesinde şehit düşen Kırıkkale nüfusuna kayıtlı polis memuru Yılmaz Dikmen'in 1 ay önce yine Silopi ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda yaralanmıştı. Yaralı polis memuru hava değişimi için memleketine gitmiş ve iyileştikten sonra geçtiğimiz günlerde yeniden Silopi'de görevine başlamıştı. Görevine yeniden başlayan polis memuru Yılmaz Dikmen bugün uğradığı saldırıda şehit düştü.

2 ÇOCUK BABASIYDI

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 12 yıldır görev yaparken geçen yıl ikinci şart görevi için Şırnak'a tayin olan evli ve 2 çocuk babası Yılmaz Dikmen (43), bugün Şırnak'ın Silopi ilçesinde zırhlı polis aracına yönelik teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit oldu. Eşi Reyhan Dikmen'in Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne hemşire olarak görev yaptığı öğrenilen Yılmaz Dikmen'in Samsun'un Atakum ilçesinin Mimarsinan Mahallesi'ndeki eşi ve çocuklarının kaldığı eve acı haber verildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından verilen acı haberin ardından şehidin ailesinin oturduğu apartmanın dışına Türk bayrağı asıldı. Samsun'da birlikte görev yaptığı meslektaşları da şehit evine akın etti. Şehidin eşi ve çocukları daha sonra memleketleri Kırıkkale ilinin Sanayi Mahallesi'ne gitmek için yola çıktılar.

VALİLİK: 3 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak Valiliği, Silopi İlçesi'nde 1 polisin şehit olduğu 4 polisinde yaralandığı saldırı öncesindeki olaylarla ilgili yaptığı açıklamada 3 PKK'lının öldürüldüğünü, Uludere ve il merkezinde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda da silahlar, roketatar ve antitank mayınları ele geçirildiğini açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Silopi ilçemizde şüpheli bir araçta bulunan 3 adet Bölücü Terör Örgütü Mensubu ile çatışma sonucu ölü olarak ele geçirilmiş olup, şahısların üzerinde 2 adet hücum yeleği, 3 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silaha ait 15 şarjör ile 2 kutu Kalaşnikof mermisi, 5 el bombası, 1 tabanca ve bu tabancaya ait 1şarjör, 1 el telsizi ele geçirilmiştir. Araçta yapılan incelemede, araç üzerinde bulunan bomba düzeneği etkisiz hale getirilmiş olup, araç içerisinde 2 adet uzaktan kumanda düzeneğine sahip tetikleme mekanizması, 2 el bombası, 3 dolu Kalaşnikof şarjörü, 1 hücum yeleği, 1 telsiz ele geçirilmiştir. Çıkan çatışmada 1 polis memuru hafif yaralanmış olup, konu ile çalışmalar devam etmektedir."

ULUDERE'DE 18 KALAŞNİKOF

Açıklamada, bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerinin Şırnak-Uludere karayolunda bir araçta arama yaptığı belirterek şöyle denildi:

"29.08.2015 tarihinde saat 0200 sıralarında bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerimiz, Şırnak - Uludere karayolu üzerinde yapılan yol kontrolü ve arama esnasında durdurulan araçta yapılan aramada, aracın muhtelif yerlerine gizlenmiş, 18 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah ele geçirilmiş olup, konu ile ilgili 2 şahıs gözaltına alınmıştır.

İL MERKEZİNDE 4 ANTİ TANK MAYINI

Şırnak il merkezinde de PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarda da 4 antitank mayını, 5 roketatar başlığı, 5 sevk fişeği (hızlandırıcı), yaklaşık 700 Kalaşnikof mermisi ile 1 av tüfeği ele geçirilirken 4 kişi de gözaltına alındı.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV