banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Diyarbakır'da çatışma: İHA'ya göre Tahir Elçi hayatını kaybetti

Diyarbakır BARO Başkanı Tahir Elçi basın açıklaması yaptığı sırada çatışma çıktı. Uğradığı saldırıda Tahir Elçi hayatını kaybetti.

28 Kasım 2015 Cumartesi 13:49
Diyarbakır'da çatışma: İHA'ya göre Tahir Elçi hayatını kaybetti
banner291
Diyarbakır'da çatışma: İHA'ya göre Tahir Elçi hayatını kaybetti
Diyarbakır BARO Başkanı Tahir Elçi basın açıklaması yaptığı sırada çatışma çıktı. Uğradığı saldırıda Tahir Elçi hayatını kaybetti.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Balıkçılarbaşı bölgesinde bulunan ve daha önceki çatışmada zarar gören 4 ayaklı minare önünde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir grup avukat ile birlikte açıklama yaptı.

Açıklamanın ardından saat 11.00 sıralarında çevreden silah ve çatışma sesleri duyuldu.

İnceleme yapan heyetin ve onları koruyan polislerin çapraz ateş altında kaldıkları görüldü.

İHA'ya göre Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi çatışmada
hayatını kaybederken, 1 polis şehit oldu. 3 polis de yaralandı. Yaralı polisler hastaneye kaldırıldı.

DİYARBAKIR BAROSU DOĞRULADI

Diyarbakır Barosu da Twitter hesabından yazdığı mesajda, "Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi suikast sonucu öldürülmüştür" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Barosu @Diyarbakirbaro

Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi suikast sonucu öldürülmüştur.
12:07 - 28 Kasım 2015

GÖRGÜ TANIKLARI: SAKALLI BİRİ ATEŞ ETTİ

Tahir Elçi'ye yapılan saldırı Dört Ayaklı Minare'nin geçtiğimiz günlerdeki çatışmada hasar görmesiyle ilgili olarak 10.30’da yaptığı basın açıklaması sırasında gerçekleşti. DHA muhabiri Felat Bozarslan’ın görgü tanıklarına dayanarak verdiği bilgiye göre sakallı bir kişi gruba ateş açtı.

Doğrudan hedeflenip hedeflenmediği henüz bilinmeyen Tahir Elçi’nin ölümünü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı Twitter’dan duyurdu.

Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Olay sonrası Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde saat 13.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet diliyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir’de toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında 'Sayın Elçi'ye ve şehit polisimize Allah'tan rahmet diliyorum, bu olay Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlığının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir.' dedi.​

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında "Bir üzüntümü ifade etmek istiyorum. Az önce Diyarbakır'da yaşanan bir çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğünü, bir polisimizin de şehit olduğunu öğrendim. Sayın Elçi'ye ve şehit polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu olay Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlığının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir" dedi.




ELÇİ'NİN SON SÖZLERİ

Tahir Elçi, vurulmadan dakikalar önce yaptığı basın açıklamasında şöyle demişti: “Bu tarihi bölgede; birçok medeniyete beşiklik etmiş, evsahipliği yapmış bu kadim bölgede; insanlığın bu ortak mekanında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun, diyoruz.”

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

"28.11.2015 tarihinde saat 11.00 dolaylarında İlimiz Sur İlçesi Dört Ayaklı Minare civarında Diyarbakır Barosu tarafından bir basın açıklaması programı yapıldığı esnada güvenlik görevlilerimize saldırıda bulunulmuş; bu saldırıda 1 polis memurumuz şehit olmuş, 2 polis memurumuz da yaralanmıştır. Olay sırasında ve akabinde aynı yerde meydana gelen çatışmada, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını yitirmiştir. Konuyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açılmış olup konunun detayları incelenmektedir. Konuyla ilgili detaylı açıklama kamuoyuyla daha sonra paylaşılacaktır.

ANADOLU AJANSI 'PKK' DEDİ

Anadolu Ajansı, Elçi’nin terör örgütü terör örgütü PKK mensuplarının ateş açması sonucu çıkan çatışmada öldüğünü duyurdu.

GAZETECİLER YARALANDI

Çatışmada gazetecilerden de yaralananlar olduğu belirtildi. Anadolu Ajansı muhabiri Aziz Aslan olayda yaralandı.



    TAHİR ELÇİ KİMDİR?

    Tahir Elçi 1966 yılında Cizre’de dünyaya geldi,ilk ve orta öğrenimini aynı yerde tamamladı. 1991 yılında D.Ü.Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1992 yılından beri Diyarbakır’da serbest avukatlık yaptı,mesleki faaliyetleri ceza ve insan hakları hukuku alanında yoğunlaştı.

    Kamuoyu gündeminde de kalmış bir çok davada mağdurları yurt içindeki mahkemeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde temsil etti. Tahir Elçi Almanya’da bulunan Avrupa Hukuku Akademisinde (ERA) uluslar arası ceza hukuku ve ceza yargılaması eğitimi gördü, bir çok ulusal ve uluslar arası toplantı ve konferansa konuşmacı olarak yer almış, tebliğ sundu.

    Tahir Elçi 1998 yılından beri staj eğitimi ve meslek içi eğitimlerde ceza ve insan hakları hukuku alanında seminerler verdi. 1998-2006 yılları arasında Diyarbakır Barosunda yöneticilik yaptı. Halen Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi de olan Tahir Elçi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Kurucular Kurulu üyesi ve bir çok sivil toplum örgütünün kuruluşu ve çalışmalarında yer aldı. Tahir Elçi, evli ve iki çocuk babasıydı.


beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV