banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
23 Nisan 2024 Salı

Dijital Yapay Zeka Mı

Diyarbakır'da PKK'nın bomba yüklü traktörü ele geçti, çatışmada 1 terörist öldü

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi kırsal kesiminde bugün PKK'nın bomba yüklediği bir traktör ele geçirildi.

21 Mayıs 2016 Cumartesi 14:49
Diyarbakır'da PKK'nın bomba yüklü traktörü ele geçti, çatışmada 1 terörist öldü
banner264
Diyarbakır'da PKK'nın bomba yüklü traktörü ele geçti, çatışmada 1 terörist öldü
Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi kırsal kesiminde bugün PKK'nın bomba yüklediği bir traktör ele geçirildi.

ŞIRNAK'TA 404 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Yelken Bayrak

Şırnak'ta devam eden operasyonda bugüne kadar 404 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken 1083 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde bomba yüklü traktörle saldırı hazırlığında olduğu değerlendirilen teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, bir terörist öldürüldü, bir terörist ise kaçtı. Bomba yüklü traktör kontrollü bir şekilde infilak ettirilirken, kaçan teröristin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Edinilen ilk bilgilere göre, olay, merkez Yenişehir ilçesi Üçkuyular Mahallesi mevkiinde saat 10.30 sıralarında meydana geldi. Güvenlik güçleri, içerisinde 2
kişinin olduğu traktörü şüphe üzerine durdurmak istedi. Ancak traktörden güvenlik güçlerine ateş açıldı. Bunun üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, bir terörist öldürüldü, bir terörist ise koşarak olay yerinden kaçtı. Kaçan teröristin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatılırken, bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda polis sevk edildi. Polis, teröristin kaçabileceği güzergahları arama çalışması başlatırken, çevre yolları da tutuldu.

Traktörde yapılan aramada ise yüklü miktarda el yapımı patlayıcı bulundu. Traktör, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındıktan sonra kontrollü bir şekilde infilak ettirildi.

Teröristlerin, saldırı hazırlığında olduğu değerlendirilirken, bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

Şırnak'ta devam eden operasyonda 19 Mayıs tarihinde 2PKK'lı etkisiz hale getirilirken 1 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu. 76 el yapımı patlayıcı ise imha edildi. Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan PKK'lı teröristler tarafından 3 bina yakıldı. Yapılan aramalarda 2 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1824 fişeği, 500 Biksi makineli tüfek fişeği, 2 av tüfeği, 3 tabanca, 2 roketatar mühimmatı, 96 el bombası, 2 akü, 1 dürbün ve çok miktarda muhtelif tıbbi malzeme ele geçirildi.

Yelken Bayrak

Şırnak'ta operasyonlarda bugüne kadar 404 PKK'lı etkisiz hale getirildi, 1083 el yapımı patlayıcı imha edildi ve 118 bina operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan PKK'lı teröristler tarafından yakıldı.

BİNGÖL'DE TERÖR OPERASYONU

Bingöl'de güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 49. Komando Tugayı Harekat
Komutasındaki İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerce terör örgütü PKK/KCK mensuplarının barınma yerlerinin tespitine yönelik merkez Ortaçanak bölgesinde "Şehit Jandarma Komando Er Elvan Çınar-3 " operasyonunun gerçekleştirildiği belirtildi.

"Bir grup PKK/KCK terör örgütü mensubu ile silahlı çatışmaya girilmiş, çıkan çatışma sonucunda 3 erkek PKK/KCK terör örgütü mensubu silahları ve malzemeleri ile ölü ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verilen açıklamada, 3 kalaşnikof tüfek, 15 şarjör, 160 fişek, 6 el bombası, 3 el yapımı patlayıcı devre anahtarı, kamera ve çok sayıda yaşam malzemesinin ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla teröristlerle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.



Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV