banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
19 Nisan 2024 Cuma

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

Dünün acı bilançosu: 4 ilde 7 şehit

Dün Gaziantep, Mardin, Şırnak ve Diyarbakır'da asker ve polise yönelik düzenlenen saldırılarda 7 kişi şehit olurken, çok sayıda yaralı hastaneye kaldırıldı.

02 Mayıs 2016 Pazartesi 10:13
Dünün acı bilançosu: 4 ilde 7 şehit
banner267
Dünün acı bilançosu: 4 ilde 7 şehit
Dün Gaziantep, Mardin, Şırnak ve Diyarbakır'da asker ve polise yönelik düzenlenen saldırılarda 7 kişi şehit olurken, çok sayıda yaralı hastaneye kaldırıldı.

Dijital Baskı


Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2 polis şehit oldu; 18'i polis 22 kişi yaralandı. Polislerin, istihbarat nedeniyle 1 Mayıs'taki görev bölgelerine evlerinden gitmesi daha büyük bir faciayı önledi.

Mardin Nusaybin'de 3 asker, Şırnak'ta da 1 asker şehit düştü. Diyarbakır Dicle'de tabur komutanlığına bombalı araçla düzenlenen saldırıda 1 uzman çavuş şehit oldu, 25 kişi yaralandı. Çıkan çatışmada 3 polis ve 1 kadın hakim yaralandı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde sürdürülen operasyonlar sırasında dün Sabah el yapımı patlayıcıyı imha etmek isteyen güvenlik güçlerine PKK’lı teröristler roketatarla ateş açtı. Jandarma Uzman Çavuşlar Sinan Oruç, Serdar Yıldırım ve Hakan Duyğal şehit olurken, 14 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Şırnak’ın Gazi Paşa Mahallesi’nde devam eden operasyonlar sırasında PKK’lı teröristler tarafından açılan ateşle yaralanan Uzman Çavuş Burak Saraçlı şehit oldu. 25 yaşındaki Saraçlı’nın, Zonguldak’taki evine acı haber ulaştı.

‘KIZ İSTEMEYE GİDECEKTİK’

Baba Kamil Saraçlı oğlunun sevdiği kızı yakın zamanda istemeye gitmeyi planlandıklarını ancak nasip olmadığını söyledi.

Şehit düşen Jandarma Uzman Çavuşlar Sinan Oruç, Serdar Yıldırım ve Hakan Duyğal için düzenlenen uğurlama törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da katıldı. Törenin ardından Orgeneral Akar beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, 2.Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile birlikte 70. Mekanize Piyade Tugayı’ndaki Nusaybin’deki terör operasyonuna ilişkin yapılan değerlendirme toplantısına katıldı.

Oğulları Sinan Oruç’un şehit haberini alan baba Sefer Oruç ile annesi Nazife Oruç gözyaşlarına boğuldu. Baba Oruç, “Akşam içime doğmuş gibi karnım sızlamıştı” diye konuştu.

Tabela

ŞEHİDİN AĞABEYİ İKNA EDİLEMEDİ

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Sinan Oruç’un cenazesi, memleketi Bartın'a getirildi.

Şehit Uzman Çavuş Oruç’un Mardin’den alınan cenazesi, askeri uçakla Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki havalimanına getirildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omzunda cenaze aracına konulurken, şehidin ağabeyi Sercan Oruç (fotoğrafta) da tabutun yanına oturdu.

Albay Aktemur'un “Cenaze aracı soğuk ve havasız. İnmeniz daha sağlıklı olur” ikazına rağmen cenaze aracından inmeye ikna edilemeyen ağabey Oruç, kardeşinin tabutuna sarılarak gitti.

KONYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Diyarbakır'ın Dicle İlçesindeki Jandarma Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla yapılan saldırıda şehit olan 35 yaşındaki Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız'ın, memleketi Konya'daki baba evine ateş düştü.

Acı haber sabah saatlerinde askeri yetkililer tarafından merkez Selçuklu İlçesi Akşemsettin Mahallesi'nde oturan ailesine verildi. 5 kardeş olan şehit Ayyıldız'ın, babası İsmail Ayyıldız'ın Mersin'e elma toplamaya gittiği öğrenilirken, anne Halime Ayyıldız'ın da oğullarıyla birlikte evde olduğu öğrenildi.

Şehit Ayyıldız'ın eşi ev kadını Nurcin Ayyıldız ile 7 yaşındaki kızı Ercin Ayyıldız'ın da Diyarbakır'da olduğu belirtildi.

Şehit Ayyıldız'ın cenazesinin bugün Konya'da toprağa verilmesi bekleniyor.



web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV