banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

E-Apostil hizmeti ile noter onayına gerek kalmadan denklik belgesi alınabilecek

PTT AŞ tarafından oluşturulacak platformla isim ve diploma denkliği, öğrenci belgesi, senetler, vekaletname gibi evraklar, devlet kurumlarının ya da noterin onayına gerek kalmadan elektronik ortamda alınabilecek.

01 Nisan 2018 Pazar 21:25
E-Apostil hizmeti ile noter onayına gerek kalmadan denklik belgesi alınabilecek
banner312
E-Apostil hizmeti ile noter onayına gerek kalmadan denklik belgesi alınabilecek
PTT AŞ tarafından oluşturulacak platformla isim ve diploma denkliği, öğrenci belgesi, senetler, vekaletname gibi evraklar, devlet kurumlarının ya da noterin onayına gerek kalmadan elektronik ortamda alınabilecek. Kişisel verilerin korunması kaydıyla gerçekleştirilecek söz konusu uygulamayla resmi evraklara elektronik ortamda konulacak "onay şerhi" (e-apostil) hem anlık olacak hem de daha ucuza yapılacak
İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında  Kanun uyarınca yetkili birimler tarafından onay şerhi (apostil) verilen  belgelerin elektronik ortamda ilgililere ulaştırılmasına PTT AŞ aracılık edecek.

PTT AŞ tarafından gerçekleştirilecek işlemler, "kişisel verilerin  korunması" kaydıyla yapılacak.

Adalet ve İçişleri bakanlıklarınca denkliği onaylanan nüfus cüzdanı  örneği, isim denkliği, noter senetleri, vekaletname gibi resmi belgeler, noter ya  da ilgili makamın onayına gerek olmadan başka ülkelerde her türlü işlemde  kullanılabilecek.
ONAYLANAN LİNKLER VATANDAŞLA PAYLAŞILACAK

PTT AŞ tarafından kurulacak platformda, elektronik olarak tek noktadan  söz konusu işlemler yapılabileceği için Adalet ve İçişleri bakanlıklarınca ayrı  bir birim oluşturulmasına gerek kalmayacak.

Kurum tarafından elektronik imza doğrulaması esas alınarak  "e-apostil"in oluşturulmasının ardından işlemleri tamamlanan belgeler ve  onaylanan linkler, sistem üzerinden vatandaşla paylaşılacak.

PTT AŞ, bu süreçte ilgili kurumlardan gelen belgeyi doğrulamaya değil,  e-apostil şerhli belgenin uluslararası dolaşıma çıkmasına aracılık edecek.
E-APOSTİL BİRÇOK BELGEYİ KAPSAYACAK

Vatandaşlar, e-apostil ile İçişleri Bakanlığınca onaylanan nüfus kayıt  örneği, isim denklik belgesi, öğrenci belgesi, noter senetleri, vekaletname,  muvafakat ile Adalet Bakanlığınca onaylanan adli sicil belgesi, temyiz belgesi,  mahkeme kararları, boşanma ilamı gibi belgelere PTT AŞ Elektronik Apostil  Platformu'ndan talep yaparak  ulaşabilecek.

Uygulamayla bürokratik işlemler azalacak, süreçler hızlı ve etkin  yürütülecek. Talep alma ve yerine getirme süreçlerinin tamamının çevrim içi  yapılacağı sistem, uluslararası dolaşıma giren belgelerin imza veri tabanlarıyla  eşleştirilip orijinalliklerinin kolayca doğrulanmasına imkan tanıyacak.

Söz konusu sistemle fiziksel apostile oranla maliyetlerin düşmesi,  güvenli elektronik iletişim kanalıyla sahteciliğin sona ermesi ve  çevreci  teknolojilere katkı sağlanması hedefleniyor.

Apostil hizmeti için noterlerden bir sayfa diploma için 112 lira, 3  sayfa not dökümü için 505 lira denklik ücreti talep ediliyor.

PTT AŞ tarafından 1 Ocak 2019'da uygulamaya konulacak platform, söz  konusu onay şerhinin elektronik ortamda alınmasına imkan sağlayacağı için  özellikle yurt dışında yaşayan kişilerin, Türkiye'ye gelmelerine ya da bir  yakınlarına vekalet vermelerine gerek kalmayacak.

Sistemle ilgili altyapı analizlerinin ardından PTT AŞ tarafından  sunulacak hizmetlerle ilgili ücretler netleşecek.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV