banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

18 Nisan 2024 Perşembe

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Emniyet'ten gece yarısı operasyonu

İstanbul Polisi, gece yarısı operasyon yaptı. Bazı adreslerde aramalar sürerken, gözaltına alınanlar arasında Emniyetin üst düzey kadrolarında çalışmış isimler de var.

22 Temmuz 2014 Salı 11:04
Emniyet'ten gece yarısı operasyonu
banner312
Emniyet'ten gece yarısı operasyonu
İstanbul Polisi, gece yarısı operasyon yaptı. Bazı adreslerde aramalar sürerken, gözaltına alınanlar arasında Emniyetin üst düzey kadrolarında çalışmış isimler de var.

SEO

Geceyarısı düğmeye basıldı, İstanbul merkezli operasyonda 200'e yakın adres arandı. "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yasa dışı dinleme yapmak ve sahtecilik" suçlarına karıştıkları öne sürülen çok sayıda polis gözaltında. Gözaltı sayısının 76, Türkiye genelinde hakkında gözaltı kararı çıkarılan kişi sayısının da 134 olduğu belirtiliyor.

Gözaltına alınan isimler arasında eski İstanbul Terörle Mücadele Müdürü Ömer Köse ve Emniyet eski Müdürü Yurt Atayün de
var.

Geceyarısı düğmeye basıldı, operasyon başladı. Operasyonun, Selam Tevhid soruşturmasını yürüten polislere karşı yapıldığı ve suçlamaların; özel hayatın gizliliği, konut dokunulmazlığını ihlal, casusluk, usulsüz dinleme, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma, sahte delil üretme ve soruşturmanın gizliliğini ihlal olduğu kaydedildi.

RESMİ ÜNİFORMALI POLİS DE GÖZALTINDA

Operasyonda gözaltına alınanlardan 4'ü saat 03.30'dan itibaren Haseki eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında resmi üniformalı bir polis memuru da var. Hastaneye girişte üzerinde sadece resmi kıyafeti bulunan polisin, sağlık kontrolünden geçirilip polis aracına götürüldüğü sırada üzerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün (TEM) yeleğinin de olması dikkat çekti.

HALKALI'DAKİ LOJMANLARINDA ARAMALAR YAPILDI

Halkalı Fulya Sitesi'nde bulunan polis lojmanlarına saat 05. 00 sıralarında gelen polis ekipleri bazı adreslere girerek arama başlattı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan aramalara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Arama yapılacak bir binaya giren polis ekibi "Arama kararımız var" diyerek basın mensuplarının binadan çıkmasını istedi.

Arama yapılan adreslerden birinde polislere kapıyı eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu açtı. Polislerle asansöre binen Topçu, bir süre camdan çıkarak basın mensuplarına . Topçu "Bana geldiler zannettim ama evime gelen giden olmadı." diye seslendi.



ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ'NE GÖZALTI

İstanbul'daki geceyarısı operasyonları çerçevesinde gözaltına alınanlar arasında Emniyetin üst düzey kadrolarında çalışmış isimler de var. Bunlardan biri de Terörle Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Ömer Köse. Köse sabahın erken saatlerinde sağlık kontrölü için hastaneye getirildi. Hastaneye kelepçesiz giren eski emniyet müdürüne hastaneden çıkışta kelepçe takıldığı görüldü. Köse, 17 ve 25 Aralık operasyonları sırasında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Gözaltına alınan Emniyet eski Müdürü Yurt Atayün: Teslim olduk arkadan kelepçelediler.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan, Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün sağlık kontrolü için sabah saatlerinde, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Atayün, elleri arkadan kelepçeli şekilde polis aracından indirildikten sonra hastaneye girdi.

Yurt Atayün bu sırada, "Teslim olduk arkadan kelepçelediler. Tamamen siyasi..." dedi. Sağlık kontrolünden geçirilen Atayün, daha sonra polis aracıyla emniyete götürüldü. Öte yandan gözaltına alınanlar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolüne getirilmeye devam ediyor.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV