banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Erdoğan: Onlara 138. madde uygulansın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bayram namaz çıkışı açıklama yaptı. Erdoğan, Adliye'de gözaltındaki polisleri ziyaret edenlere Anayasanın 138. maddesinin uygulanması gerektiğini söyledi.

28 Temmuz 2014 Pazartesi 18:58
Erdoğan: Onlara 138. madde uygulansın
banner321
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı namazını Fatih Camisi’nde kıldı.
 
Erdoğan, Adliye'de gözaltındaki polisleri ziyaret eden milletvekillerinin Anayasanın 138. maddesini ihlal ettiklerini söyledi. Bayram namazı çıkışında açıklama yapan Erdoğan bu kişileri "bağımlı milletvekilleri" olarak niteledi ve mahkemeyi etkilemeye çalıştıkları için Anayasa'nın 138. maddesinin uygulanması gerektiğini ifade etti.

Tabela

 
Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:
 
Öncelikle ramazan bayramınızı tebrik ediyorum. Miletimizin bütün insanlığın ramazan bayramını tebrik ile barışa vesile olmasını diliyorum. Bu ramazanda bir hüzün yaşıyoruz. Malum Filistin Gazze Suriye Irak Libya Arakan ve Myanmar'da çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Ciddi bir Müslüman kanı akıyor. Bunlar hüznümüzün en önemli sebebidir. 10 Ağustos'ta malum bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Seçimle ilgili olarak da önümüzde iki hafta kaldı. İnşallah milletimiz ilk defa halkın kendi oylarıyla kendi başkanını seçtiği bir seçimi yaşayacak. Bu seçimin milletimiz ve ülkemiz için bir sıçramaya bir uçuşa adeta milat olmasını diliyorum. Seçilmiş Cumhurbaşkanı başbakan ve parlamento el ele geleceğin Türkiye'sini farklı bir şekilde hazırlayacaklardır.

 3 ASKERİN ŞEHİT OLMASI
 
PKK mı yoksa PYD Mİ? Benim bildiğim PYD diye açıklandı. Orada bir yanlışınız var. Kuzey Suriye'de PYD ve IŞİD arasında bir mücadele var. Bu neticede Türkiye'ye sızma gayretinde olanların askerlerimize karşı böyle bir saldırısı oldu. Bizden 3 şehit karşı taraftan da 6 terörist etkisiz hale getirildi.
 
POLİSLERE SORUŞTURMA
 
Başlayan süreç elde edilecek bilgiler çerçevesinde yoğun bir şekilde devam edcek. Geriye adım atma sözkonusu değil. Bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir çalışmaydı. Buna yönelik tedbirler nelerse alınacak. Bu tehdidi oluşturan unsurlara karşı gerekli adımlar atılacaktır.
 
TÜRK REHİNELERİN DURUMU
 
An be an orayla ilgili takibimiz devam ediyor. Biz oradaki kardeşlerimizi sağ salim kurtarmak için hassasiyetleri gözetiyoruz. Eğer bunları kaybedersek kardeşlerimizin başına herhangi bir şey gelebilir. Gecikme ondandır.
 
KIZILAY'IN TÜRKMENLERE YARDIMLARI
 
Türkmen kardeşlerimiz zaten tüm bu operasyonun içinde görüyoruz. Suriye'deki Türkmenler var Iraktakiler var. Hepsine insani yardım ulaştırıyoruz. Zaten Irak'taki Türkmenlerin ihtiyaçlarının tamamına yakınını karşılıyoruz. Stratejik destek de veriyoruz. Aynı şekilde Lazkiye'de yaşayan Türkmen kardeşlerimize yönelik farklı çalışmalarımız var. Gıda ilaç ve bazı kendilerinin özel ihtiyaçlarını gidermeye yönelik adımlarımızı da atıyoruz.
 
GÖZALTI SÜRESİ VE POLİSLER
 
Aylar öncesine gidersek bu tür paralel yargıya veya paralel devlet içindekilere yönelik bunların yandaş medyası alakamız yok diyordu. Şimdi ne oldu da bu alaka bu denli ortaya çıktı. Bizim zaman zaman adliyelerin önündeki gösterileri şimdi de bu yapının mensupları kendileri yaptıkları gibi yasa dinlemeden kanun dinlemeden adliye sarayının içine girmek suretiyle zanlılarla poz veriyorlar. Bunların hiçbiri yasalar içinde yer almıyor. Hepsi suçtur. Anayasanın 138. maddesi ortadadır. Bunlara bu maddenin uygulanması gerekir. Siz hangi sıfatla olursa olsun yargı mensuplarını baskı altına alamazsınız. Oradaki zanlıların elinde cep telefonları olduğunun haberini aldık. Adalet bakanıma gerekenleri söyledim. Paralel güvenliğin elinde bu tür telefonlarının olması bağımsız diye söylenen bağımlı milletvekillerinin poz vermesi neyin ne olduğunu ortaya çıkarması bakımından çok önemli. Bunlar da bu dosyalar içinde yer alacaktır.
 
İSRAİL'İN İŞGALİ
 
İsrail devamlı hava değiştiriyor. Hamas da bunlara inanmıyor. Ateşkes ilan edildikten sonra İsrail bakıyorsunuz saldırıyor. 12 saat sonra 24 saat dendi. Benim teklifimi 1 hafta idi. Bir hafta ateşkeste bir şart olsun. İnsani yardım konusunda bir süre olsun. Buna olumlu bir bakış vardı. Sonradan bunu 24 saatlik dilimler şeklinde devam ettirelim haberi geldi. Dışişleri bakanım ve MİTmüsteşarı gerekli çalışmaları yapıyorlar. Sürekli irtibat halindeyiz.


Anayasa`nın 138. Maddesi :

A. Mahkemelerin Bağımsızlığı
Hakimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler.
Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz.

Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz.
Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV