banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
23 Nisan 2024 Salı

Dijital Yapay Zeka Mı

Erdoğan: Terör bitme noktasına gelmiştir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm süreci ile terörün artık bitme noktasına geldiğini söyledi.

24 Nisan 2013 Çarşamba 12:39
Erdoğan: Terör bitme noktasına gelmiştir
banner267
Erdoğan: Terör bitme noktasına gelmiştir
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm süreci ile terörün artık bitme noktasına geldiğini söyledi.
 Dost ve kardeş ülkelere sürece destek vermeleri için çağrıda bulunan Erdoğan, “Sadece insani sadece vicdani sebeplerle değil, ekonomik sebeplerle, sahtecilik, korsan ve kaçakçılıkla mücadele bağlamında da güçlü katkı sağlamalarını istiyoruz.” dedi.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen ‘7. Küresel Sahtecilik ve Korsanla Mücadele Kongresi'ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada sahtecilik ve korsanla mücadele konusunda bazı mesajlar verdi.
Sahtecilik ve korsan meselesinin ekonomiden sağlığa kadar pek çok farklı boyutu ile tüm ülkelerin ortak sorunu haline geldiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Sahtecilik ve korsan uluslararası mücadelenin kaçınılmaz olduğu bir alandır. Ülkemizin doğu ve güneydoğu sınırları son derece dağlık olması sebebiyle sınır ve gümrük kontrolünü güç haline getirmektedir. Sınırlarımız üzerinden uzun yıllar boyunca kaçakçılık gerçekleştirilmiştir. Kaçakçılık öyle bir siyasi çalkantılara ve terör olaylarına kaynak sağlar bir noktaya ulaşmıştır. Terör büyük oranda kaçakçılıktan beslenirken, bunun karşılığında kaçakçılığın en büyük destekçisine dönüşmüştür. Bu kısır döngüyü dünya gündemine taşıdık. Doğu sınırlarımızdan ülkemize giren batı sınırımızdan çıkan kaçak insanların terörün kurduğu büyük bir şebeke yolu ile Avrupa’ya Amerika’ya ulaştığını tüm delilleri ile ortaya koyduk. Batılı ülkelerden terörle mücadele için destek isterken Avrupa ülkeleri ve halkaları için de bu desteği istedik.” diye konuştu.

'TOPLUMDA BİR UMUT DALGASI OLUŞTU'

Konuşmasında terör sorunu ve çözüm sürecine yönelik değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan şöyle devam etti: “Türkiye olarak terörle mücadeleyi demokrasi çizgisini aşmadan sürdürmenin gayreti içinde olduk. Bireylerin hukukuna riayet etmenin hassasiyeti içinde olduk. Ancak meselenin bu kadar girift, bu kadar iç içe geçmiş olması, meselenin birbiri ile bu kadar bağlantılı olması, ne yazık ki hiç istemediğimiz, hiç arzu etmediğimiz bazı sonuçların ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir. Bugün şunu memnuniyetle söylemek istiyorum. Türkiye son aylarda ivme kazandırdığı çözüm süreci ile terör meselesini sonlandırma noktasına gelmiştir. Türkiye genelinde terörün sona ermesi, barış, huzur, demokratik haklar, karşılıklı saygı ve hoşgörü çerçevesinde yeni bir sürecin başlatılması için toplumda büyük bir umut dalgası oluşmuştur. Terör sona erdiğinde silahlar susup, fikirler ve siyaset konuşmaya başladığında bundan Türkiye kadar orta doğu coğrafyası hiç kuşkusuz Avrupa diğer batılı ülkeler de kazançlı çıkacaktır. Terör bittiğinde kaçakçılıkla, sahtecilikle, korsanla en önemlisi de insan ve uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadelede daha etkin bir şekilde yapılabilecektir. Türkiye’de kurşunla bomba ile kimse hayatını kaybetmezken, Avrupa’da uyuşturucu ile gençlerin zehirlenmek suretiyle hayatı sönmeyecek. Hayatı kararmayacak. Biz dost ve kardeş ülkelerden terörün sonlandırılması için Türkiye’ye destek vermelerini bekliyoruz. Sadece insani sadece vicdani sebeplerle değil, ekonomik sebeplerle, sahtecilik, korsan ve kaçakçılıkla mücadele bağlamında da güçlü katkı sağlamalarını istiyoruz. İnanın terör bittiğinde Türkiye’nin sınır güvenliği tam anlamı ile tesis edildiğinde küresel ölçekte sahtecilik ve korsanlık en ağır darbeyi almış olacak.”

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından sahnede fotoğraf çektirdikten sonra, salondan ayrıldı.


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV