banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor! Zorunlu oluyor

Ev sahibi ve kiracı milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor.

05 Eylül 2022 Pazartesi 21:44
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor! Zorunlu oluyor
banner322
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor! Zorunlu oluyor

Ev sahibi ve kiracı milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlar için arabuluculuk şartı getiriliyor. Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren düzenlemenin Ekim ayında Meclis’e gelip yasalaşması bekleniyor. Düzenleme kapsamında kiracı ve ev sahibi arasındaki sorunlar arabulucular tarafından giderilmeye çalışılacak. Böylece kiracı ve ev sahipleri arasında yıllarca süren davalar 1 günde çözüme kavuşturulabilecek.
Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan uyuşmazlıklara arabulucu şartı getiriliyor. Düzenlemenin Ekim ayında Meclis’e gelip yasalaşması bekleniyor.

NEON

Ev sahibi ve kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk şartının Ekim ayında Meclis’e gelmesi bekleniyor. Düzenleme yasalaştığında ev sahibi ve kiracı arasındaki uyuşmazlıklarda dava açmadan önce arabulucu devreye girecek.
Doğrudan mahkemeye gidilmesi halinde davalar reddedilecek. Kira alacakları, kat mülkiyeti uyuşmazlıkları, komşuluk hukuku ihtilafları gibi uyuşmazlıkları arabulucu çözüme kavuşturacak.
Arabuluculuk elimizdeki en güçlü enstrüman. Toplumun en yoğun yaşadığı sorunlardan birisi kira sorunu. Barınma bir ihtiyaç, konuta talep var.
Mülk sahipleri ve kiracılar arasında uyuşmazlıklar olabiliyor. Arabuluculukta sorunlar 1 günde bile çok kısa sürede çözülebilirken diğer yandan mahkemeler yıllarca uzayabiliyor" dedi.





beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV