banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Gezi olayları davasında 47 sanık hakkında yakalama kararı

255 sanıklı Gezi olayları davası duruşmasında mahkeme 47 sanık hakkında yakalama kararı verdi.

27 Mayıs 2014 Salı 16:34
Gezi olayları davasında 47 sanık hakkında yakalama kararı
banner265
Gezi olayları davasında 47 sanık hakkında yakalama kararı
255 sanıklı Gezi olayları davası duruşmasında mahkeme 47 sanık hakkında yakalama kararı verdi.
Büyükçekmece Tabela Neon

Gezi Parkı olaylarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 1 Haziran-4 Ağustos 2013'te gerçekleştirilen bazı eylemlerle ilgili, 7'si yabancı uyruklu 255 sanığın yargılandığı davada, 47 sanık hakkında savunmaları alınamadığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 16 sanık ve avukatları ile Sağlık Bakanlığı avukatları katıldı. Duruşmada sanıkların kimlik tespitinin ardından, savunmalara geçildi. İfadeleri alınan sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek, beraatlerini talep
etti. Duruşmada söz alan Sağlık Bakanlığı avukatı Nazan Özkan, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ambulansların ve sağlık personellerinin zarar gördüğünü ifade ederek, davaya katılma talebinde bulundu. Sanık avukatlarının da taleplerinin alınmasının ardından, duruşmaya ara verildi. Aranın ardından taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, dosya kapsamı ve mevcut delil durumuna göre, Sağlık Bakanlığı avukatlarının katılma talebinin reddine karar verdi.

Mahkeme, duruşmaya çağrılmasına rağmen gelmeyen 47 sanık hakkında savunmalarının alınması için yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için 14 Kasım'a ertelendi. - İddianameden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Dolmabahçe'deki Bezmialem Valide Sultan Camisi'ne girilmesi olayının da aralarında bulunduğu, 1 Haziran ile 4 Ağustos 2013 tarihleri arasındaki Gezi Parkı odaklı eylemlere yer veriliyor. İddianamede, 7'si yabancı uyruklu 255 sanığın, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "görevi yaptırmamak için direnme", "kamu görevini usulsüz üstlenme", "kamu malına zarar verme", "özel kıyafetleri usulsüz kullanma", "suçluyu kayırma", "ibadethaneyi kirletmek suretiyle zarar verme" ve "hırsızlık" gibi suçlardan cezalandırılmaları isteniyor.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV