banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Hakurk'ta Pençe harekatında son durum

Terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki Hakurk’ta bulunan terör inlerine yönelik Pençe Harekatı devam ediyor.

29 Mayıs 2019 Çarşamba 11:47
Hakurk'ta Pençe harekatında son durum
banner267
Hakurk'ta Pençe harekatında son durum

Terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki Hakurk’ta bulunan terör inlerine yönelik Pençe Harekatı devam ediyor. Dün Pençe Harekatı kapsamında 9 terörist öldürülmüştü. Irak'a yapılan operasyonda 6 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde yürütülen Pençe Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 15 oldu. PKK’nın çok sayıda mağarası da ele geçirildi. Mağara ve sığınaklarda patlayıcılar ele geçiriliyor.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan son dakika yapılan açıklamada, 2 askerimizin yaralandığı bildirildi.

Terör örgütü PKK’ya yönelik sınır ötesinde düzenlenen Pençe Harekatı’yla terör yuvaları dağıtılıyor. Harekata ilk gün savaş uçakları, ATAK’lar, İHA ve SİHA’lar ile komando birlikleri katılmıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları tarafından Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi'nden gece boyunca sevk ve idare edilen kara harekatı adım adım ilerliyor.

DERECİK’TEN DE VURULDULAR 

Hakurk’taki terör yuvalarına yönelik düzenlenen operasyona, Bitlis’in Tatvan ilçesindeki 10. Komando Tugayı ile Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı emrindeki askerler katılırken, Derecik ilçesindeki askeri birlikler tarafından da ateş destek vasıtalarıyla PKK hedefleri vuruldu. Öte yandan, ‘Pençe’ operasyonu nedeniyle Yüksekova ilçesinden de bir askeri konvoy sınıra sevk edildi.

8 BÖLMELİ SIĞINAKTA DOÇKA MERMİLERİ, PATLAYICILAR 

Milli Savunma Bakanlığı'nca 'Pençe' harekatında, PKK'lı teröristlerin kullandığı 5 mağara ve sığınağın tespit edildiği belirtildi. Buralarda ele geçirilen, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 400 metrelik kablo, 1000'den fazla doçka uçaksavar mermisi, çeşitli çaplarda 11 havan mühimmatı ile yaşam malzemelerinin imha edildiği açıklandı.


Harekat kapsamında, Hakurk'ta PKK'lı teröristlerin 8 bölmeli sığınağı da tespit edildi.

Buralarda bulunan el yapımı patlayıcı malzemeleri, tuzaklı el yapımı patlayıcılar, roket mühimmatı ve yaşam malzemelerinin de imha edildiği kaydedildi.

CHP'li Ekrem İmamoğlu'ndan vatandaşa tokat ve hakaret!

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV