banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Hopa isyanı!

Hopa'da çıkan olaylarda bir vatandaşın hayatını kaybetmesi birçok ilde protesto gösterilerinin çıkmasına neden oldu.

01 Haziran 2011 Çarşamba 08:13
Hopa isyanı!
banner312
Hopa isyanı!
Hopa'da çıkan olaylarda bir vatandaşın hayatını kaybetmesi birçok ilde protesto gösterilerinin çıkmasına neden oldu.

Hopa'da çıkan olaylarda bir kişinin hayatını yitirmesi üzerine AK Parti Ankara İl Başkanlığı'na yürümek isteyen grup ile polis arasında çıkan arbede nedeniyle 60 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, AK Parti İl Başkanlığı önüne siyah çelenk koymak isteyen ve geniş güvenlik önlemine tepki gösteren gruptakiler ile polis arasında çıkan arbede sonucu 60 kişi gözaltına alındı. Olaylarda, 20 polis yaralandı, çok sayıda polis aracında da maddi hasar meydana geldi.

Erdoğan çok ağır konuştu
Başbakan'ın mitinginde olay

İstanbul
Beyoğlu'da, Artvin'in Hopa ilçesinde çıkan olaylarda bir kişinin yaşamını yitirmesini protesto ederek, AK Parti seçim irtibat bürosuna ve polise taş ve sopalarla saldıran gruba tazyikli suyla müdahale edildi.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan Ezilenlerin Sosyalist Platformu ile çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşlarına üye göstericiler, pankart ve sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı'na kadar yürüdü. Gruba, İstanbul bağımsız milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder de destek verdi.

Gruptakilerden bazıları, Taksim Meydanı'ndaki bir binada asılı bulunan dev AK Parti pankartını iplerini keserek aşağı indirdi. Göstericiler, meydanda önlem amacıyla bekleyen Çevik Kuvvet ekiplerine de taş ve sopalarla saldırdı. Polis ekipleri de göstericilere tazyikli suyla müdahale etti. Yaşanan arbede sırasında yoldan geçen bazı araçlar hasar gördü. Bir süre sonra AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı Taksim Seçim İrtibat Bürosuna da boya ve taş atan göstericileri polis tazyikli suyla dağıttı. Göstericilerden bir grup, tekrar Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüyüşe geçerken, Çevik Kuvvet ekipleri de bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

İstiklal Caddesi boyunca yürüyerek lisenin önüne gelen göstericiler, burada basın açıklaması yaptı.

Bursa
Bursa'da Halk Evleri ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi üyelerinden oluşan bir grup, AK Parti İl Başkanlığı'na ve polis ekiplerine yumurta atıp, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın seçim ofisine saldırdı. Başbakan Erdoğan'ın konvoyuna taşlı saldırının yapıldığı Hopa'da yaşanan olayları protesto eden Halk Evleri üyeleri, Haşimişcan Caddesi üzerindeki AK Parti İl Başkanlığına geldi. Burada sloganlar atıp, basın açıklaması yapan grup, polislere ve il binasının girişindeki milletvekili adayı Bedrettin Yıldırım'ın seçim bürosuna yumurta attı. Kalabalık, Fomara Meydanı'nda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın seçim ofisine de saldırdı. Dağılmaları yönündeki uyarılarını dikkate almayan gruba polis ekipleri müdahale etti ve kalabalık dağıtıldı.

Giresun

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hopa ilçesinde düzenlediği miting öncesi çıkan olaylarda bir kişinin hayatını kaybetmesi Giresun’da da tepkiye neden oldu. Giresun’da akşam saatlerinde bir grup ÖDP’li, AK Parti binasına yürüyerek basın açıklaması yapmak istedi. Ancak Çevik Kuvvet ekipleri yürüyüş yapan ÖDP’lileri, AK Parti il binasına yaklaştırmak istemeyince bir arbedede burada yaşandı. ÖDP’nin Gazi Caddesi üzerinde bulunan İl binası önünde toplanan bir grup partili Cemal Gürsel Caddesi üzerinden slogan atarak AK Parti il binasına doğru yürüyüşe geçti. AK Parti il binası önüne gelerek burada basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis engel olmak istemesi üzerine kısa süreli bir arbede yaşandı. Çevredeki vatandaşlar ise polise destek vererek ÖDP’li grubu yuhladılar.

Polisin sağduyu çağrısı üzerine vatandaşlar sakinleşirken, polis ÖDP’li grup etrafında adeta etten duvar örerek koruma altına aldı. ÖDP’li gurup yürüyüşe devam etme ve basın açıklaması yapma konusunda ısrarlı davranınca polis AK Parti binasına yaklaştırmadan basın açıklaması yapılmasına izin verdi.

Bunun üzerine açıklama yapan ÖDP Giresun İl Başkanı İdris Erkan “AK Parti bir yandan ileri demokrasi naraları atarken öte yandan da gazla, copla her yerde halka saldırıyor. AK Parti 12 Eylül referandumunun ardından kendi 12 Eylül’ünü yürürlüğe koyarak faşist yöntemlerle tekelci iktidarını inşa ediyor. Seçim sürecinde de Tayip Erdoğan şiddet ve baskı ile herkesi susturarak 12 Haziran’da padişahlığını ilan etmeye hazırlanıyor. Tayyip Erdoğan’ın mitingi öncesinde Hopa ilçe örgütümüzde birlikte devrimci-sosyalist güçlerin çağrısıyla derelerin satılmasını protesto etmek için toplanan Hopa halkına polis acımasızca saldırdı. AK Parti’nin katil sürülerinin azgınca saldırısı sonucunda arkadaşımız Metin Lokumcu’yu kaybettik. Üzüntümüz ve acımız büyüktür” dedi.

 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Anahtar Kelimeler: HopaIsyanı!

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV