banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

HSYK'dan yeni kararname

HSY'nın yeni kararnamesine göre 888 Hakim ve Savcının görev yeri değiştirildi.

16 Ocak 2015 Cuma 04:44
HSYK'dan yeni kararname
banner264
HSYK'dan yeni kararname
HSY'nın yeni kararnamesine göre 888 Hakim ve Savcının görev yeri değiştirildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi, 784'ü adli yargıdan, 104'ü idari yargıdan olmak üzere toplam 888 kişilik yeni kararname yayımladı.

Ankara Başsavcılığı'na Başsavcıvekili Harun Kodalak getirilirken, Uşak, Manisa, Aksaray, Sakarya, Kütahya, Düzce, Kırşehir, Yalova, Tokat, Sinop, Kırklareli, Kars, Muş, Ağrı, Gümüşhane gibi illerin de başsavcıları değişti.

Toplamda 74 il ve ilçenin Başsavcısı değişti. Başsavcıların büyük çoğunluğu tenzili rütbe alarak düz savcı oldu.

İstanbul Anadolu Başsavcısı Celal Avar İstanbul Hakimliği'ne getirildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na Fehmi Tosun atandı. Kararname ile büyükşehirlerde görev yapan ve daha önce önemli soruşturma ve davalara bakan çok sayıda hakim ve savcı da daha pasif yerlere atandı. HSYK bağımsız adaylarından Yeşim Sayıldı ve eşi Selami Sayıldı da İstanbul dışına atandı.

FİDAN'I İFADEYE ÇAĞIRAN SAVCI DA GİTTİ
Kararname ile Hrant Dink davası hakimi Rüstem Eryılmaz Şanlıurfa hakimliğine, Balyoz davası hakimi Ömer Diken ise Uşak hakimliğine atandı. 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı, KCK soruşturması kapsamında bazı diğer MİT görevlileriyle beraber ifadeye çağıran dönemin özel yetkili savcısı İstanbul Savcısı Sadrettin Sarıkaya, Erzurum'a atandı. HSYK yaz kararnamesiyle Küçükçekmece Başsavcı Vekilliği görevinden alınan düz Şike Davası savcısı Mehmet Berk, Balıkesir'e düz savcı olarak atandı.

Kararname ile İstanbul'da "paralel yapı" soruşturmalarını yürüten Savcılar İrfan Fidan ve İsmail Uçar İstanbul Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Adana'da MİT TIR'larını durdurarak arama yapan askerler hakkında "casusluk" iddianamesi hazırlayan İstanbul Başsavcı Vekili Ali Doğan, Küçükçekmece Başsavcısı oldu.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV