banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
23 Nisan 2024 Salı

Dijital Yapay Zeka Mı

İçişleri Bakanı Ala: Tahminler IŞİD yönünde

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

30 Haziran 2016 Perşembe 16:52
İçişleri Bakanı Ala: Tahminler IŞİD yönünde
banner299
İçişleri Bakanı Ala: Tahminler IŞİD yönünde
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

web tasarım

İçişleri Bakanı bugün yaptığı basın toplantısı ile Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerin sayısını 43 olarak açıklamıştı. Bu toplantıdan sonra bir acı haber daha geldi ve ölü sayısı 44'e yükseldi.

Atatürk Havalimanı'nda önceki gün meydana gelen terör saldırısında ağır yaralanan Yasin Öcal (25) hayatını kaybetti. Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e yükseldi.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen terör saldırısında
başından ağır bir şekilde yaralanan havalimanı personeli Yasin Öcal, 2 gündür verdiği yaşam mücadelesini saat 16.00 sıralarında kaybetti.

Bakırköy Doktor Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam etmekte olan Öcal'ın ölüm haberini alan yakınları gözyaşlarına boğuldu. Öcal'ın ölümü ile birlikte terör saldırısında ölenlerin sayısı 44'e yükseldi.

EFKAN ALA'DAN AÇIKLAMALAR

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısına ilişkin, "İstanbul'da meydana gelen bombalı intihar saldırısında şu ana kadar 9'u Türk olmak üzere 4'ü yabancı toplam 13 kişi gözaltına alındı. Şu ana kadar elde ettiğimiz bilgiler, bulgular bu saldırıyı IŞİD terör örgütünün gerçekleştirdiği yönünde tahminleri kuvvetlendirmektedir. Emareler onu göstermektedir" dedi.

Genel Kurul, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında saat 14.00'te toplandı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Genel Kurul'da gündem dışı konuşmalara yanıt verdi.

İçişleri Bakanı şöyle konuştu:

"İstanbul'da meydana gelen bombalı intihar saldırısında şu ana kadar 9'u Türk olmak üzere 4'ü yabancı toplam 13 kişi gözaltına alındı. 3 kişiden canlı bomba intihar eylemini gerçekleştiren birisinin kimliği ve uyruğu belirlendi.

Ölü sayısı 43. Buna intihar bombacısı 3 kişi dahil değildir. Şu anda hastanede yatan 94 kişi. Şu ana kadar elde ettiğimiz bilgiler, bulgular bu saldırıyı IŞİD terör örgütünün gerçekleştirdiği yönünde tahminleri kuvvetlendirmektedir. Emareler onu göstermektedir."

*Bir taksiyle gelmişler. Bir terörist, dış hatlara gitmek isterken polis
tarafından durdulmuş. Polis yaralanmış ardından otoparka inerek kendisini patlatmıştır. Diğerleri de ters istikametlere koşmuşlar ve birisi polis tarafından vurulmuş kendisini patlatmış, diğeri de kendisini patlatmıştır.

* Elimizdeki bütün bulgula DAEŞ olduğu yönünde. Soruşturma sonuçlandırıldığında gerekli bilgiler verilecektir.

* Terör saldırıları ile her ülke yüz yüze gelebilmektedir. ABD'de Paris'te Brüksel'de de örneklerini gördük. Küresel teröre karşı en fazla mücadele eden ülke Türkiye. Dün bütün ülkelerden içişleri bakanları ve yetkililer üst düzeyde acımızı paylaştılar. Ben de gelen telefonlarda da belirttim, biz bu bölgedeyiz. Yanı başımızda bir ülke istikrarsızlığa sürüklendi. Bu durum için ortak bir önlem alınmalı yoksa dumanı bırakın bu ateş tüm dünyayı yakar.

* 145 ülkeden 50 bin 177 kişiye Türkiye'ye giriş yasağı koyduk.Sınır dışı edilen 98 ülkeden 3603 kişi vardır. 5310 kişi DAEŞ'ten dolayı gözaltına alındı.

* Türkiye'nin terör sorunu sadece DAEŞ ile sınırlı değil malesef. PKK'yla da topyekun olarak bir mücadele yürütüyoruz. Suriye'de kanton ilan ettikten sonra, Türkiye'nin içerisine bunu taşıyabilir miyiz diye çalıştılar. Türkiye'de o faaliyetlere başladılar. 12 yerleşim biriminde bu tür faaliyetlerde bulundular. Türkiye'nin Suriye olmadığını gördüler, onların hepsi o mahallelerden temizlendi.

* 8.8 ton esrar, 43,9 milyon kök kenevir söküldü. Bunun piyasa değeri 2,7 milyar lira. Yıllardır ekiliyor. Bunların kökü de kazınıyor. 18 ton patlayıcı ele geçirildi. Uyuşturucu ile teröristin nasıl içiçe geçtiğini ortaya koymaktadır.

banner234


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV