banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

İstanbul'da nükleer müzakere günü

İran ile "5 artı 1" ülkeleri arasındaki yeni tur nükleer müzakereler, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı.

14 Nisan 2012 Cumartesi 12:19
İstanbul'da nükleer müzakere günü
banner229
İstanbul'da nükleer müzakere günü
İran ile "5 artı 1" ülkeleri arasındaki yeni tur nükleer müzakereler, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı.


Batı, görüşmelerde İran'ın uranyum zenginleştirme işlemini sınırlandırmak isterken; İran tarafların tüm kaygılarının ele alınmasını istiyor.

İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya Federasyonu, Çin Halk Cumhuriyeti, Fransa ve İngiltere ile Almanya'dan oluşan "5 artı 1" ülkeleri arasındaki yeni tur nükleer müzakereler, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı.

TOPLANTI BAŞLADI

Müzakarelerin başlamasından önce Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ilk olarak Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ı, kısa bir süre sonra da İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Sekreteri ve Nükleer Başmüzakereci Said Celili'yi karşıladı.

Davutoğlu, Ashton ve Celili ile ayrı ayrı İstanbul manzarasının tasvir edildiği fonun önünde fotoğraf çektirdi. Ashton ve Celili de aynı fonun önünde beraber poz verdikten sonra ayrı kapılardan müzakerelerin yapılacağı salona girdi.

Daha sonra, "5 artı 1" ülkeleri adına Catherine Ashton ve İran adına Said Celili'nin başkanlığındaki müzakerelere, ülkelerden üst düzey bürokratların da katılımıyla başlandı.

Müzakerelere katılmayan Bakan Davutoğlu, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda kendine tahsis edilen bir bölümde çalışmalarını sürdürüyor.



KİM NE İSTİYOR?

Batılı ülkeler, görüşmelerde Tahran'ın, nükleer silah üretmek için kullanılabilen uranyum zenginleştirme işlemini sınırlamak istiyor.

DAHA FAZLA BM DENETÇİSİ

Müzakerelerin diğer bir hedefi de Tahran'ın tesislerini denetlemek için daha fazla sayıda Birleşmiş Milletler denetçisini kabul etmesini sağlamak.

İRAN DİYALOG İSTİYOR

Diyalog kapısını açık bırakmak isteyen İran ise müzakerelerin geniş kapsamlı olmasını istiyor.
Müzakerelerle ilgili değerlendirme yapan İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, taraflar arasında güvenin yeniden tesis edilebilmesi için müzakerelerin ciddi ve samimi olmasını umduğunu söyledi.

Salihi, "Nükleer sorunun çözülebilmesi için İstanbul'daki görüşmelerde tüm tarafların kaygıları ele alınmalı" diye konuştu.




beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV