banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

23 Nisan 2024 Salı

Dijital Yapay Zeka Mı

İşte trafik çilesinin biteceği tarih

Bakan Yıldırım'dan İstanbullulara bayram müjdesi: "FSM'deki çalışmalar bayram sonu bitecek"

17 Ağustos 2012 Cuma 01:14
İşte trafik çilesinin biteceği tarih
banner304
İşte trafik çilesinin biteceği tarih
Bakan Yıldırım'dan İstanbullulara bayram müjdesi: "FSM'deki çalışmalar bayram sonu bitecek"
Ulaşırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbullulara köprü müjdesi verdi. Bakan Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki (FSM) çalışmaların bayram sonrası biteceğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın Ramazan ayı dolayısıyla organize ettiği 'Gönül Sofrası' adlı iftar yemeğine katıldı. Bayraklı Tansaş Arena'da gerçekleşen iftar yemeğinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki çalışmaların ne zaman bitirileceği konusuna açıklık getirdi. Yıldırım, "Köprüdeki çalışmalar 18 Haziran'da başlamıştı, 17 Eylül'de biteceği ilan edilmişti. İstanbulluların trafikte yaşadığı sıkıntının daha kısa sürede giderilmesi için iş programında değişiklik yaptık ve köprünün 30 Ağustos'ta bitirilmesini kararlaştırdık. Arkadaşlara (Biraz daha zorlayın) dedim. Ayın 22'sinde yani bayram dönüşü köprüdeki işler bitecek ve tam kapasiteyle hizmet verebilecek. Bayram dönüşü İstanbullular en azından daha az sıkıntı çekecekler ve daha rahat seyehat edecekler. Haliç Köprüsü'nde program aynen devam ediyor, orayı da bir miktar öne çekmek için arkadaşlarımız çalışıyor" dedi.

KONAK TÜNELİNİ İZMİR'E KAZANDIRACAĞIZ

Bakan Yıldırım, İzmir'de kent içi trafiği rahatlatacak Konak Tüneli ile ilgili de konuştu. Yıldırım, tünel için İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden onay çıkmasıyla ilgili olarak, "Aksi bir sonuç beklemiyorduk. Öncelikle Konak Tüneli için Kültür ve Turizm Bakanlığımız kurullardan ön izin çalışması başlatmıştı. Kurullardan çıktıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığımız da mecliste onayladı. Umarım artık başka bir sıkıntı çıkmaz ve Konak Tüneli'ni tamamlarız. Merkezdeki trafiği rahatlatacak bu önemli projeyi İzmir'e kazandırırız" dedi. Meslek odalarının tünele yönelik dava açma hazırlığına da değinen Yıldırım, "Odaların böyle bir görevi yok. Odalar onay makamı değil. Odaların görevi fikir beyan etmek, görüş beyan etmek. Kimseye yargıya gitmeyeceksiniz deme hakkımız yok. Onlar ne derse desin biz en doğrusunu yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"KOCAOĞLU'NA KIRGIN DEĞİLİM"

Bakan Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile arasında bir kırgınlık olup olmadığı ve ortaklığın bitip bitmediği ile ilgili soruya ise, "Biz kimseye kırgın olmadık, bundan sonra da kırgın olmayız. Hele hele konu İzmir'e, İzmirlilere hizmetse öyle kırgınlığa, dargınlığa lüksümüz yok. Mutlaka kişisel sorunumuz da olsa bunları arka plana bırakıp İzmir için gereken her türlü iş birliğini de yaparız" yanıtını verdi. Yıldırım ve Günay, bir partilinin altı aylık olan Aysima Atlas Taysi isimli bebeğini de kucağına alarak bir süre sevdi. Bakan Yıldırım "Bu daha güzelmiş" dedi. Bayraklı'daki Tansaş Arena'da düzenlenen iftar yemeğine CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile iş ve siyaset dünyasının önemli isimleri katıldı.

GÜNAY TERÖRE SERT ÇIKIŞTI

İzmir'i temsil edenlerin iftar programında buluşmasının önemine vurgu yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise şunları söyledi: "Bizim bazı geleneklerimiz, göreneklerimiz var ki biz bir arada tutar. Bizim dimdik ayakta kalmamızı sağlar. Bu ay içerisinde bazen zaman zaman yüreğimiz yandı. Vatanın bir bölgesinde terörle mücadele ettik. Terör bu kez vatanın bu müstesna bölgesine uzanmak kadar cesaretini göstermeye kalktı. Bu densizlere hatırlatmak istiyorum, İzmir vatanın en sıkıntıda olduğu günde, vatanının birlik ve beraberliğini korumak için ilk kurşunun atıldığı yerdir. İzmir denilince saygıyla ayağa kalkmak gerekir. Bu topraklarda biz barış içinde, birlik içinde kardeşlik içinde yaşamaya çalışıyoruz. Kimseyi kimseden ayırmıyoruz. Hiçbir inancı ötekinden ayırmıyoruz. Bütün gayemiz, cebinde Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı bulunan herkesin saygıdeğer bir dünya vatandaşı olduğunu hatırlatmaya çalışıyoruz. Bu Ramazan'da yüreğimizin yanmasının sona ermesini diliyorum. Birlik ve bütünlük içinde bayramı ve ondan sonraki günleri yaşamayı diliyorum."

YILDIRIM'DAN BİRLİK MESAJLARI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakan Günay'ın konuşmasına atıfta bulunarak şöyle konuştu: "Herkes güzel güzel konuşuyor. Ben (Amele Bakan) olarak ne konuşabilirim ki. Ramazan ayı gönül yollarının alabildiğince genişlediği, bereketin, rahmetin, birlik ve beraberliğin doruğa ulaştığı, yardımlaşmanın çığ gibi arttığı güzel bir ayımız. Birkaç gün sonra mübarek bayramımızı idrak edeceğiz. Necip Fazıl diyor ki, (Eğer tadını bilirseniz ekmeği paylaşmak, ekmekten daha lezzetlidir). Bugün burada bir dilim ekmeği paylaşmanın lezzetini birlikte yaşıyoruz. İzmir'i İzmir yapan, İzmir'i Türkiyemiz için farklı kılan bu paylaşma ve hoşgörü kültürüdür. Dil, din, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeden aynı sofranın başında birleşmenin önemini ve lezzetini anlamayanlara daha fazla anlatmalıyız. Farklılıklarımızın bizi ayrıştıran değil, bir zenginlik olduğunu, farklı renk ve desenlerin ancak gökkuşağı gibi bir güzellik olduğunu tüm Türkiye'ye ve dünyaya göstermeliyiz. İzmir bunu en iyi bilen, en iyi şekilde koyan şehrimiz. Çünkü İzmir binlerce yıllık beraber yaşama kültürüne sahip bir şehirimiz. Farklılıklarımızdan ayrılıp devşirilmek isteyenlere daha birkaç gün önce Foça'da yaşanan terör saldırısında şehit olanlarımızla ve yaralananlarımızla ortaya koyduk."
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV