banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu

İzmit Körfez Geçişi Son Tabliye Yerleştirme ve İstanbul-İzmir Otoyolu Yalova Altınova-Bursa Gemlik arasındaki bölümün açılış töreni dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı.

23 Nisan 2016 Cumartesi 09:49
İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu
banner266
İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu
İzmit Körfez Geçişi Son Tabliye Yerleştirme ve İstanbul-İzmir Otoyolu Yalova Altınova-Bursa Gemlik arasındaki bölümün açılış töreni dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı.
 
İzmit Körfez Geçişi Köprüsü ulaşıma açıldığında İzmit Körfezi’nin etrafını dolaşarak yapılan yaklaşık bir buçuk saat süren yolculuk ile feribotla yaklaşık 1 saat süren geçiş süresi bağlantı yolları ve köprü ile 12 kilometreyi bulan körfez geçişi 6 dakikaya inecek. Köprüden geçiş ücreti ise 35 dolar artı KDV olacak.
 
Köprünün temel atma töreni 29 Ekim 2010 tarihinde yapıldı.Köprünün geçiş ücreti olarak 35 dolar+KDV olarak belirlendi. O dönemde 1 dolar 1.43 TL iken.Bugünkü kur  ise 2.82 seviyelerinde.
İşte dünyanın en ünlü ve uzun köprülerinden bazılarının fiyatları;
 
Japonya’daki Akashi Kaikyo Köprüsü - 29 Dolar (1991 metre ile dünyanın orta açıklığı en uzun köprüsü)
 
ABD Golden Gate Köprüsü = Orta açıklığı 1200 metre, toplam uzunluğu 2700 metre… Hızlı geçiş= 6.5 dolar, plakadan 7.5 dolar, birden çok aksı olan araçlar için aks başına 7.5 dolar
 
Çin – Xihoumen Köprüsü = Orta açıklığı 1650 m. dahil olduğu otobanın fiyatı 1.5 dolar
 
Danimarka – Storebæltsforbindelsen = En uzun açıklık 1624 m. 2 köprü ve 1 tünelin birleşimi 9758 m standart araba = 35 dolar
 
Güney Kore – Yi Sun-sin Bridge = Orta açıklığı 1545 m. toplamda da 2260 m. = ücretsiz
 
Çin – Runyang Köprüsü = Ana açıklığı 1490m otoban ücretine dahil (ücretsiz)
 
Çin – Dördüncü Nanjing Yangtze Köprüsü = Ana açıklığı 1418 m. toplamda 5,437m = 2 dolar
 
İngiltere – Humber Bridge = Ana açıklığı 1410m toplamda 2.220m, (3 buçuk tona kadar 2.1 dolar)
 
Çin – Jiangyin köprüsü= Ana açıklığı 1385m toplamda 3km Araba 2,1 dolar Tır, kamyon = 17 dolar
 
Hong Kong – Tsing Ma Köprüsü = En uzun açlığı 1377m 3.8 dolar
 
Norveç Hardanger köprüsü = En uzun açıklığı 1310m 3.5 tona kadar 18 dolar
 
DÜNYANIN EN BÜYÜK ORTA AÇIKLIĞA SAHİP 4'ÜNCÜ KÖPRÜSÜ
İstanbul ile İzmir arasında 8-10 saat süren ulaşım 3,5 saate, İstanbul ile Bursa arasında 2,5-3 saat süren ulaşımı 1 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en büyük ayağını oluşturan 2 bin 682 metre uzunluğundaki İzmit Körfez Geçişi Köprüsü bin 550 metre orta açıklığı ile dünyanın en büyük orta açıklığa sahip 4'üncü köprüsü oldu. 7 Ocak tarihinde tabliyelerin montajına başlanırken, 35 metre 93 santim genişliğindeki 113 tabliyenin montajı sağlandı. Köprü, Kocaeli ve Yalova istikametlerine doğru 3'er şeritten oluşurken, bir de hizmet şeridi bulunacak. Asfalt çalışmalarının tamamlanmasının ardından köprü Mayıs ayı sonunda ulaşıma açılacak.
Köprünün son tabliyesini yerleştirme töreninin ardından konuşan Erdoğan, "İzmit Körfez Geçisi Asma Köprüsü'nün devamı olan otoyol, 9 milyar dolarlık bir proje olan İstanbul-İzmir Otoyolu'nun hizmete giren ilk bölümünü oluşturuyor.
 
Bu yıl içinde 20 kilometrelik İzmir-Kemalpaşa bölümü de hizmete girecek otoyolun tamamının 2018 yılında inşallah açılması planlanıyor. Toplam yatırım bedeli 9 milyar doları bulan bu otoyol, Türkiye'nin 2023 projeleri içinde ilk tamamlananlar arasında yer alacak."dedi
Köprüde son tabliyenin montajına Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katıldı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son vidalamayı yaptığı anahtarı, hatıra olarak aldı. Bu arada açılışa özel, pirinçten anahtar, vida ve somun kullanıldı.
 
Burada hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan ve beraberindekiler, konuşmaların yapılacağı tören alanına geçti.
 
Bu arada, Erdoğan ve beraberindekilerin baret taktıkları ve kendileri için hazırlanan montları giydikleri görüldü.
"MALİYETİ 50 ÜLKENİN MİLLİ GELİRİNDEN FAZLA"
 
Bakan Yıldırım, köprünün maliyetinin dünyada küçük ölçekli 50 ülkenin milli gelirinden tek tek kıyaslandığında daha fazla olduğunu ifade ederek, projenin Türkiye'nin gücünü gösterdiğini aktardı.
KÖRFEZ GEÇİŞ SÜRESİNİ 6 DAKİKAYA İNDİRECEK
 
Türkiye'nin önde gelen savunma sanayisi şirketlerinden ASELSAN, körfez geçişi süresini 6 dakikaya indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'ne Türkiye'nin en büyük gişe alanlarından birini kurdu.
PROJE GEBZE'DE BAŞLIYOR İZMİR OTOGAR KAVŞAĞINDA BİTİYOR
 
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil ) Otoyolu Projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometreyi kapsıyor. Proje, Anadolu Otoyolu üzerindeki Gebze Köprülü Kavşağı'ndan Ankara yönüne yaklaşık 2,5 km sonra, köprülü kavşakla (2×5 şeritli) başlayıp İzmir Çevre Yolu üzerindeki mevcut Otogar Kavşağı'nda son buluyor.
BİR ÇOK ÜLKEDEN MÜHENDİS VE İŞÇİLER ÇALIŞTI
 
Gebze-Bursa Kesiminde 12 adet, Bursa-Balıkesir-Kırkağaç-Manisa kesiminde 6 adet, Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesiminde ise 2 adet olmak üzere toplam 20 adet viyadükten, Gebze –Bursa arasındaki 7 adet viyadük tamamlandı. 13 viyadükte ise çalışmalar devam ediyor. Projede aralarında Türkiye, Japonya, Almanya, Danimarka ve İtalyan uyruklu mühendis ve işçilerin bulunduğu toplam 7 bin 908 personel ile birlikte 1568 iş makinesinin çalıştığı öğrenildi.
 
3 BÜYÜK TÜNELDE SON ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
 
Öte yandan projede Otoyolun Yalova'nın Altınova ilçesinde girip Orhangazi ilçesinden çıkan Samanlı tüneli de tamamlandı. Her biri 3 bin 590 metre olan iki ayrı tüpten oluşan tünelde elektromekanik donanımların da takıldığı ve işletmeye hazır hale getirildiği belirtildi. Projenin Bursa bölümünde yer alan Selçukgazi tünelinde ise her biri 1250 metre olan iki tüpte kazı ve destekleme çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi. Selçukgazi tünelinde beton kaplama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. İzmir'de bulunan her biri 1605 metre olan iki ayrı tüpten oluşan Belkahve tünelinde ise kazı, destekleme ve beton kaplama işlemlerinin tamamlandığı, elektrik, elektronik ve elektromekanik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
 6 ŞERİT OLARAK HİZMET VERECEK
 
252 metre kule yüksekliği, 35.93 metre tabliye genişliğine sahip, toplamda 2 bin 682 metre olarak planlanan köprünün iki kulesi arasındaki orta açıklığının 1550 metre olacağı, bu özelliği ile dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprü olacağı belirtildi. Köprü bittiğinde 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit olarak hizmet verecek. Köprüde ayrıca bir de hizmet şeridi olacak. Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında, halen körfezi dolaşarak 2 saat, feribot ile 1 saat olan körfez geçiş süresi ortalama 6 dakikaya inecek. Köprüden geçiş ücreti ise 35 dolar artı KDV olacak.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV