banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Kılıçdaroğlu Irak'a Gidiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gazetecilere gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı.

07 Aralık 2012 Cuma 11:39
Kılıçdaroğlu Irak'a Gidiyor
banner311
Kılıçdaroğlu Irak'a Gidiyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gazetecilere gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı.

“BAKAN NASIL İÇİNE SİNDİRİYOR”

Türkiye’nin Irak’ın toprak bütünlüğüne yönelik bir politika ortak oluşturduğunu biliyoruz. Devletin politikası bu.TC tarihinde bırakın Irak’ı herhangi bir ülkeye giden bakan geri döndürülmemiştir. Dış politikada Türkiye’nin böyle bir tabloyla karşı karşıya bırakılmasını içime sindiremiyorum.

'ATALARI BU DURUMA DÜŞTÜ MÜ'

Bakan nasıl içine sindiriyor bilemiyorum. Boğaz’da çay kahve içecekmiş. Geçmişle övüneceksiniz. Geçmişe baksınlar bakalım kendi ataları bu duruma düştü mü hiç.

“UÇAKLA GİDİP KARAYOLUYLA DÖNECEĞİM”

Irak daveti yeni değil. Daha önce de defalarca davet geldi. Koşullar uygun olmayınca gidemedim. Bağdat’a uçakla gitmeyi ve karayoluyla oradan Türkiye’ye dönmeyi planlıyorum.
Kerkük’e, Erbil’e de uğramayı isterim tabii.

BAKANI GERİ DÖNDÜREN YETKİLİLERLE DE GÖRÜŞECEK

Konu açılır mı bilmiyorum tabi. Ama biz kendi ülkemizin çıkarlarının söz konusu olduğu yerde kendi ülkemizden yana tavır alırız.

TÜİK YÖNETİCİLERİ GÖREVDEN ALINMALI

TÜİK’e verilerle çok sık oynadığı için baştan güven duymadığımızı defalarca söyledik. İşsizlik örneği bunun tipik örneği. Baksanız neredeyse Türkiye’de işsizlik yok diyecekler.
Bir kişi bir yerde 15 gün iş buldu mu onu bir yıl boyunca işsizlik listesinden çıkarıyorlar. Enflasyon verisinin 15 dakika önce haber ajanslarına geçmek kabul edilebilir değildir.
Sağlıklı çalışan bir demokraside bunu yapan idarenin yöneticileri görevlerinden alınır ya da ayrılır. Ama bizde kuralsızlığı kural haline getirince o yöneticiler oturur.
Tıpkı yolsuzluk yapan bakanların koltuğunda daha sağlam oturduğu gibi.

SPK BAŞKANI’NIN GÖREVDEN ALINMASI

Bizim CHP olarak SPK hakkında şikayetlerimiz vardı. SPK etik değerlerin çok güçlü olması gereken bir kuruldur. Yöneticilerinin şaibeye bulaşmaması temel kuruldur. Bakan büyük olasılıkla ayıramadı. Önüne tek seçenek koydular. Bir yasal düzenlemeyle görevden almak ya da düşürmek gibi. İktidar bir yolsuzluk varsa soruşturmak ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek zorunda. Bütün ekonomi çevreleri hangi gerekçeyle bu operasyonun yapıldığını bilme hakkına sahip.

“SAYIŞTAY RAPORU YOK ORTADA… TAM BİR SKANDAL”

Raporların Plan ve Bütçe Komisyonu’na gelmemesi başlı başına bir skandaldır. Raporlar hangi gerekçeyle gelmedi biliyoruz. Normalde TBMM Başkanı’nın Sayıştay’dan bu raporları istemesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine sunması gerekirdi. Cemil Çiçek görevini yapmamıştır. TBMM’nin denetim işlemini sıfırlamış oluyorsunuz. Bakan gelip anlatacak, birileri el kaldıracak, oylanacak. Neye göre el kaldıracaksınız. Tam bir skandal. Bizim sorduğumuz kadar sizin de sormanız gerekiyor. Halkın bilgi alma hakkını siz temsil ediyorsunuz. Sayıştay raporlarının gelmediği yerde bütçeye hangi gerekçeyle evet oyu verdiniz diye sormanız lazım.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV