banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
18 Nisan 2024 Perşembe

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Kurtulmuş’tan El Bab yorumu: Kimin vurduğunu araştırıyoruz

Numan Kurtulmuş, Tuğrul Türkeş'in 'Devlet Bahçeli' uyarısını "Siyaset somut şeylerle yapılır" diye yanıtladı. El Bab'ta 4 bordo berelinin şehit olduğu saldırıya ilişkin ise "Rusya açıkca bunların kendilerine ait olmadığını bizzat Putin vasıtasıyla teyit etmiştir.

28 Kasım 2016 Pazartesi 13:59
Kurtulmuş’tan El Bab yorumu: Kimin vurduğunu araştırıyoruz
banner264
Kurtulmuş’tan El Bab yorumu: Kimin vurduğunu araştırıyoruz
Numan Kurtulmuş, Tuğrul Türkeş'in 'Devlet Bahçeli' uyarısını "Siyaset somut şeylerle yapılır" diye yanıtladı. El Bab'ta 4 bordo berelinin şehit olduğu saldırıya ilişkin ise "Rusya açıkca bunların kendilerine ait olmadığını bizzat Putin vasıtasıyla teyit etmiştir. O bölgedeki çalışmalar sürüyor. Teyit yapıldıktan sonra gerekli çalışmalar yapılacaktır" yorumunda bulundu.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Toplantıda, Avrupa Parlamentosunun aldığı “Türkiye’nin müzakere sürecinin askıya alınması yönündemi” tavsiye kararını ve buna bağlı gerilen Türkiye – AB ilişkilerini değerlendirdiklerini belirten Kurtulmuş “Bu kararda Türkiye’den çok AB zararlı çıkar” dedi.
Kıbrıs’taki; Rum tarafı ile KKTC arasında yürütülen müzakerelere de değinen Kurtulmuş “Türkiye’nin Kıbrıs müzakereleri konusunda altını önemle çizdiği konular var” diye konuştu. Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili de bilgi veren Kurtulmuş “Türkiye’nin Fırat Kalkanı operasyonunda öncelikleri devam etmektedir. 5 bin kilometrenin DEAŞ’tan temizlenmesi önemlidir. Türkiye ÖSO’ya lojistik desteğini sürdürüyor” diye konuştu.
“KİMİN SALDIRDIĞI ARAŞTIRILIYOR”

El-Bab operasyonunda bordo berelilere yönelik geçtiğimiz hafta düzenlenen ve ilk olarak “Esad uçakları yaptı” diye açıklanan, 4 şehit verilen saldırıyla ilgili bir soruya ise Kurtulmuş “Rusya açıkca bunların kendilerine ait olmadığını bizzat Putin vasıtasıyla teyit etmiştir. O bölgedeki çalışmalar sürüyor. Teyit yapıldıktan sonra gerekli çalışmalar yapılacaktır” yanıtını verdi
TÜRKEŞ’İN BAHÇELİ UYARISINA İLİŞKİN

Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına yönelik bir soruya ise “Bizim çalışmamız MHP’ye ulaştı. Çalışmalar sürüyor. En kısa zamanda bize resmi cevaplarını bildirecekler” yanıtını verdi. Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in yeni anayasa süreci için yaptığı “Bahçeli uyarısı” için ise “Biz MHP’yle çalışmaları sürdürüyoruz. Liderler son noktayı koyacaklar. Biz kimsenin niyeti ile nasıl hareket edeceği ile ilgilenmeyiz. Siyaset somut şeylerle yapılır. Ümit ediyoruz parlamento 330’u aşacak noktaya geliyoruz” yorumunda bulundu.
TUĞRUL TÜRKEŞ BAHÇELİ UYARISI YAPMIŞTI
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, eski rakibi ve lideri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeni anayasa çalışmalarına ilişkin ‘istekli’ tavrı için “Ben parti içinde de bunu söylüyorum. Onun için de rahatlıkla bir gazeteciyle de kamuoyuyla da paylaşıyorum. AK Parti'nin bu tuzağa karşı çok dikkatli olması gerekir” demişti.
TÜRK LİRASI İÇİN PROJELERİMİZ VAR”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ateşi bir türlü düşürüleyemen ABD doları ile ilgili ise “Türk lirasını güçlendirmek için somut projelerimiz var” dedi.
EKONOMİK KRİZ SORUSUNA YANIT

Kurtulmuş ‘ekonomik kriz beklentisine’ ilişkin bir soruya ise “Dünya ekonomisi sürekli krizler içindedir. 1997’deki Asya ve ardından yaşanan Avrupa’daki kriz önemli krizlerdir. Mevcut yapısal sorunlar devam ettiği sürece önümüzdeki süreçte de ekonomik krizlerle karşı karşıya kalınabilir.  Önümüzdeki dönemde de gıda krizi, su krizi gibi durumlar olabilir. Ama büyük krizlere rağmen Türkiye 2009’da olduğu gibi etkilenmemiştir. Ben bu krizden de etkilenmeyeceğimizi düşünüyorum. Allah’a çok şükür başka bir ülke olsa hallaç pamuğu gibi sağa sola savrulurdu. Kimse endişelenmesin” yorumunda bulundu.
OHAL BİTECEK Mİ?

Kurtumuş OHAL süreci tartışmalarına yönelik ise “OHAL’in ilan edilmesi bir gereklilik dolayısıyladır. Bu 15 Temmuz’un ardından maalesef 40 yıllık bir sinsi plan var. Bunların bir kısmı hala devletin içinde hala duran kendilerini gizlemiş unsurlardır. Devletin bu zihniyetten kurtulmaş için bir taraftan reform adımları atarken diğer taraftan bunların temizlenmesi için titiz bir çalışma yürütülüyor. Dileriz ki yarın sona ersin, Ama OHAL gerektiği kadar ilan edilecek. Ümit ederiz en kısa sürede biter. Ümit ederiz ki referanduma gitmeden OHAL’i bitirmiş oluruz” açıklamasında bulundu.
MEHMET ŞİMŞEK’İN TWEETLERİ İLE İLGİLİ

Kurtulmuş, Mehmet Şimşek’in AB yanlısı tweetleriyle ilgili soruya ise “sonra attığı tweetlerle buna açıklık getirdi. Bunun üzerine söyleyecek sözümüz yok” cevabını verdi.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV