banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

LPG tüplerinde yeni dönem

LPG tüpü dağıtıcılarına, tüplerin dolum aşamasından son kullanıcıya ulaşmasına kadarki süreç için karekodlu sistem kurma zorunluluğu getirildi. Uygulamada da sorumlu olacaklar.

15 Ekim 2016 Cumartesi 22:55
LPG tüplerinde yeni dönem
banner321
LPG tüplerinde yeni dönem
LPG tüpü dağıtıcılarına, tüplerin dolum aşamasından son kullanıcıya ulaşmasına kadarki süreç için karekodlu sistem kurma zorunluluğu getirildi. Uygulamada da sorumlu olacaklar.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun "Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Tüplerinin Piyasada Takip Edilmesine ilişkin Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ ile piyasaya arz edilecek ve piyasada dolaşımda bulunan LPG tüplerinin dolumdan son kullanıcıya kadar takip edilmesinin sağlanması için gerekli usul ve esaslar belirlendi.

HURDAYA KADAR TAKİP

Buna göre dağıtıcılar, LPG tüplerinin izlenebilirliğini dolum aşamasından son kullanıcıya kadar sağlayacak karekodlu takip sistemini kuracak ve uygulayacak. Dağıtıcılar tarafından oluşturulacak takip sistemi, LPG tüplerinin dolum tesisine ilk giriş aşamasından son kullanıcıya kadar olan sürecin tamamıyla tamir-bakım ve hurdaya ayırma süreçlerinin izlenmesini sağlayacak nitelikte olacak.

Dağıtıcılar ayrıca, kendilerine ait tesislerin, dolum, tamir ve bakım hizmeti aldıkları tesislerin, sözleşme imzaladıkları tüplü LPG bayilerinin kurulacak takip sistemine entegre olmasını sağlayacak.

Tüplü LPG bayileri, dağıtıcılar tarafından kurulan takip sisteminin uygulanmasından ve sistemin kurulumu için gerekli altyapıyı sağlamaktan sorumlu olacak.

LPG tüplerinin takip sistemine dahil edilerek karekodla etiketlenmesi işlemi, dolum, imalat veya tamir ve bakım tesislerinde yapılabilecek.

Dağıtıcılar, sahip olduğu tüm LPG tüplerini tebliğde belirtilen karekod örneğine uygun olacak şekilde etiketleyerek kimliklendirecek.

2005'TEN SONRAKİ TÜPLERE DÜZENLEME

Dağıtıcı firmalar tarafından kurulan takip sisteminin sunucularında, LPG tüpünün mülkiyet sahibi olan dağıtıcı firmanın ismi, tüpü imal eden firmanın tescilli markası, imalat tarihi, seri numarası, tüpün su kapasitesi ve son periyodik muayene tarihi ve 1 Temmuz 2005 tarihinden sonra imal edilen tüpler için onaylanmış kuruluş numarası yer alacak.

18 AY SÜRE VERİLDİ

Dağıtıcılar, bugünden itibaren en geç 18 ay içinde takip sistemini kuracak. Bu tarihten itibaren kimliklendirilmemiş veya karekod etiketine sahip olmayan dolu LPG tüpleri dolum tesislerinde bulundurulmayacak, bu tüplerin dolumu ve satışı yapılmayacak.

Bu arada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "TS 1449 LPG Doldurma ve Boşaltma Kuralları–Emniyet Gerekleri Standardı ile İlgili Tebliğ"i de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV