banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
23 Nisan 2024 Salı

Dijital Yapay Zeka Mı

Maliye'de 2. operasyon

Hükümetin paralel yapı gerekçesiyle bürokraside yaptığı tasfiye operasyonu Maliye Bakanlığı'nda sürüyor.

06 Mart 2014 Perşembe 15:51
Maliye'de 2. operasyon
banner304
Maliye'de 2. operasyon
Hükümetin paralel yapı gerekçesiyle bürokraside yaptığı tasfiye operasyonu Maliye Bakanlığı'nda sürüyor.

Geçtiğimiz aylarda kritik noktalardaki Genel Müdürler ile onlarca Daire Başkanı görevden alınmış ya da emeklilikleri istenmişti. Bu hafta da Bakanlığın Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nde görev yapan 4 üst düzey bürokrat görevinden alındı. Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün önemli bazı noktalarındaki daire başkanları Ahmet Ermiş, Murat Aktaş, Turcay Göçmen ve Sadık Şahin görevden alındılar. Milli Emlak Genel Müdürülğü'nde yapılan operasyon, daha önceki görevden alma furyasının devamı niteliği taşıyor.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha gönce başlayan görevden almalarla ilgili "idari bir karar" açıklaması yapmıştı.

MALİYE'DE 2. DALGA 4 BÜROKRATI DAHA GÖTÜRDÜ...

Maliye Bakanlığı'ndaki 2. dalga operasyonda görevden alınan daire başkanlarından Ahmet Ermiş Araştırma Geliştirme Dairesi, Sadık Şahin Kira Dairesi, Murat Aktaş Bilgi İşlem Dairesi, Tuncay Göçmen ise Mülkiyet dairelerinde görev yapmışlardı. Sözkonusu isimlerin görevden alınmalarının ardından yerlerine atamaların yapılmaya başlandığı öğrenildi.

Maliye Bakanlığı'nda bir önceki dalgada aralarında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Özel Kalem Müdürü ile daha önce Özel Kalem Müdürüyken, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğüne atanan isimlere kadar çok sayıda üst düzey bürokrat, genel müdür, başkan yardımcıları ve daire başkanları görevden alınmıştı. Ayrıca Muhasebat Genel Müdürü Mehmet Sarıtaş görevden alınmış, Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürü (BAHUM) Selahattin İnci'nin de emekliliği istenmişti. Gelir İdaresi, Gelir Politikaları, Muhasebat Genel müdürlüğü, Hukuk müşavirliği vb. bir çok ana birimde onlarca daire başkanı da müşavirliğe alınmıştı.

SGK'DA DA BÜROKRAT DEPREMİ...

Bürokraside görevden alma depremi bu hafta başı itibariyle SGK'ya da sıçramıştı. SGK'da bir hafta içinde 10 il müdürü görevden alındı. Ankara, Samsun, Tekirdağ, Manisa, Konya, Hatay, Malatya, Gaziantep, Kayseri ve Adana il müdürleri görevden alındı. Tekirdağ il müdürünün yerine AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun akrabası Fatma Derya Alan'ın getirildiği iddia ediliyor.
vatan

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV