banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Mehmet Ağar cezaevine dönebilir

Anayasa Mahkemesi, Mehmet Ağar'ın infazını durduran Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yaptığı başvuruyu, mahkemenin yetkisizliği nedeniyle reddetti.

15 Kasım 2013 Cuma 21:48
Mehmet Ağar cezaevine dönebilir
banner304
Mehmet Ağar cezaevine dönebilir
Anayasa Mahkemesi, Mehmet Ağar'ın infazını durduran Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yaptığı başvuruyu, mahkemenin yetkisizliği nedeniyle reddetti.


Yüksek Mahkeme, “Ağar cezaevine dönmeli” diyen Muğla İnfaz Hakimliği iptal davası açması gerektiğine hükmetti. Eğer İnfaz Hakimliği iptal başvurusunda bulunmazsa, Ağar cezaevine dönecek. İptal başvurusunda bulunursa yine AYM’nin vereceği karar beklenilecek.

Ağar, Susurluk davası kapsamında çete yöneticisi olmak suçundan 5 yıl ceza almıştı. Ancak Ağar 3. Yargı Paketi kapsamındaki düzenlemeler nedeniyle geçen nisan ayında tahliye edilmişti. İnfaz hükümlerine göre Ağar’ın yaklaşık 2 yıl cezaevinde kalması gerekiyordu. 1 yıl 4 gün cezaevinde kalan Ağar, Denetimli Serbestlik uygulaması nedeniyle haftada 3 gün karakola giderek imza verme şartıyla serbest kalmıştı.

BİR NUMARALI ŞÜPHELİ

Bu süreç devam ederken, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Altındağ Nüfus Müdürü Abdulmacit Baskın’ın öldürülmesiyle ilgili iddianameyi kabul etti. İddianamenin bir numaralı şüphelisi ise dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar oldu. Ağar, bu soruşturmada ‘şüpheli’ olması nedeniyle yararlanmakta olduğu denetimli serbestlik hakkını kaybetti. Bu nedenle Muğla İnfaz Hakimliği, Mehmet Ağar’ın denetimli serbestlik hakkından yararlanması kararını kaldırdı.

SÜRPRİZ KARAR

Ağar’ın cezaevine dönmesi beklenilirken, avukatları infazın durdurulması için Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu. Bu mahkeme de, infazın durdurulmasına karar verdikten sonra, “denetimli serbestlik hakkından yararlanan kişilerin haklarında yeni bir dava açılması halinde, denetimli serbestlik hakkını yitirmesine neden olan kanun maddesinin iptali için” Anayasa Mahkemesine iptal başvurusunda bulunma kararı verdi.

YETKİLİ DEĞİLSİN

Anayasa Mahkemesi de yaptığı ilk inceleme sonucunda iptal başvurusunda bulunan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin yetkili olmadığına karar vererek, yetki yönünde yapılan itirazı reddetti.

NE OLACAK?

Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı nedeniyle Ağar’ın avukatları Muğla İnfaz Hakimliğine başvurarak, söz konusu kanun maddesi için iptal başvurusunda bulunmasını istemeleri bekleniliyor. Avukatlar, bu yönde yapacağı talebi, İnfaz Hakimliği uygun görürse Anayasa Mahkemesine iptal davası açacak. Anayasa Mahkemesi kararını verinceye kadar Ağar cezaevine girmeyecek. Ancak İnfaz Hakimliği bu yöndeki talebe olumlu yanıt vermemesi halinde, Ağar'ın kalan cezasını tamamlamak için cezaevine dönmesi bekleniliyor.


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV