banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

MGK sonrası kararlar açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında paralel yapılanmaya yönelik mücadelede kritik kararlar alındı.

30 Nisan 2015 Perşembe 09:03
MGK sonrası kararlar açıklandı
banner304
MGK sonrası kararlar açıklandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında paralel yapılanmaya yönelik mücadelede kritik kararlar alındı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli Güvenlik Kurulu'na (MGK) başkanlık etti. 7 saat süren MGK toplantısında paralel devlet yapılanması ve illegal oluşumlarla yürütülen mücadele hakkında Kurul'a tafsilatlı bilgi arz edildiği ve mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğinin vurgulandığı bildirildi. Toplantı, Ahmet Davutoğlu Başbakanlığındaki 62. Hükümetin olağan durumda son MGK toplantısı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Nisan ayı olağan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası yapılan yazılı
açıklamada, 26 Şubat 2015 tarihindeki son MGK toplantısından bugüne kadar geçen iki aylık dönemde vatandaşların huzur ve güvenliğini ilgilendiren gelişmelerin görüşüldüğü bildirildi. Açıklamada, tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca alınması gereken güvenlik tedbirleri üzerinde durulduğu ifade edildi.

Terörle mücadelede kararlılık vurgusunun yapıldığı MGK bildirisinde, "Çözüm sürecine yönelik gelişmeler değerlendirilmiş, terörün sona erdirilmesi için verilen mücadelenin kararlılıkla sürdürülmekte olduğu bir kez daha vurgulanmıştır" denildi.

SEÇİM GÜVENLİĞİNE YÖNELİK TEDBİRLER

MGK bildirisinde seçim güvenliğine ilişkin alınacak tedbirlerin de görüşüldüğü şöyle ifade edildi:

"Seçimlerin, huzur ve güven ortamı içinde gerçekleşmesi ile kamu düzeni ve güvenliğini etkileyebilecek olaylara yönelik alınacak tedbirler hakkında Kurul'a bilgi sunulmuştur."

PARALEL DEVLET YAPILANMASI HAKKINDA TAFSİLATLI BİLGİ VERİLDİ

Paralel Devlet Yapılanması mücadele konusunda Kurul üyelerinin tafsilatlı olarak bilgilendirildiği belirtilen açıklamada, "Milli güvenliği tehdit eden paralel devlet yapılanması ve illegal oluşumlara karşı yürütülen mücadele hakkında tafsilatlı bilgi arz edilmiş, mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesine vurgu yapılmıştır" denildi.

MGK bildirisinde, "Suriye ve Irak'taki mevcut durum ile bu ülkelerden kaynaklı tehditlerin ülkemizin ve bölgenin güvenlik ve istikrarına etkilerinin ayrıntılı şekilde ele alındığı" belirtildi.

Açıklamada, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki gelişmeler ile ilgili olarak, "Yemen ve Libya'daki gelişmeler ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi'ndeki güncel durum ve bölgeyle ilişkilerimize dair hususlar görüşülmüştür" denildi.

1915 OLAYLARI HAKKINDA ALINAN KARARLAR YOK HÜKMÜNDE

AB Parlamentosu ve bazı ülkelerin 1915 Olayları ile ilgili
aldıkları kararların da değerlendirildiği belirtilen MGK bildirisinde "Ayrıca, bazı ülkeler ve kuruluşlarca 1915 Olaylarıyla ilgili olarak yapılan açıklamalar ve alınan kararlar değerlendirilmiş; açıklama ve kararların tarihi gerçeklerden uzak olduğu ve siyasi nitelik taşıdığı, bu yönüyle de yok hükmünde olduğu ifade edilmiştir" ifadesi yer aldı.

GÜNCELLENEN MİLLİ FGÜVENLİK SİYASET BELGESİ KONUSUNDA BAKANLAR KURULU'NA TAVSİYE KARARI

Güncellenen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi (MGSB) konusunda Bakanlar Kurulu'na tavsiye kararı bildirildiği de kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:

"İç ve dış güvenlik ortamında meydana gelen değişiklikler de dikkate alınarak güncellenen Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi görüşülmüş ve bu konudaki tavsiye kararının Bakanlar Kurulu'na bildirilmesine karar verilmiştir."

ERDOĞAN'DAN İKİ TWEET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mikroblog sitesi Twitter üzerinden iki paylaşımda bulundu. Erdoğan'ın bu paylaşımı sırasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda MGK toplantısı devam ediyordu. Erdoğan'ın saat 20.00'de paylaştığı mesajlarda terör örgütlerine mesaj verilerek Türkiye'nin birliğine vurgu yapıldı.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV