banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

MGK'da Suriye ve Mısır müdahaleleri kınandı

Milli Güvenlik Kurulu'nun Ağustos ayı olağan toplantısı sona erdi.

21 Ağustos 2013 Çarşamba 21:30
MGK'da Suriye ve Mısır müdahaleleri kınandı
banner265
MGK'da Suriye ve Mısır müdahaleleri kınandı
Milli Güvenlik Kurulu'nun Ağustos ayı olağan toplantısı sona erdi.
Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası yayımlanan bildiride; Şam rejmi, kimyasal silah kullanarak katliam yapmakla suçlandı. Toplantıda Mısır'daki gelişmeler de ele alındı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantı sonrasında yayımlanan MGK bildirisinde Suriye vurgusu vardı.

Bugün gerçekleştirilen ve yüzlerce kişinin öldüğü saldırıya değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Suriye rejim güçlerince bu sabah Şam'ın çeşitli semtlerine kimyasal silah kullanmak suretiyle yapıldığı değerlendirilen saldırılarda yüzlerce masum sivilin katledilmesi şiddetle kınanmıştır. Rejimin kendi halkına karşı her türlü hukuki ve insani değerleri hiçe sayarak uygulamakta olduğu şiddet karşısında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) başta olmak üzere uluslararası toplumun bir an evvel harekete geçmesi gerekliliği vurgulanmıştır.

Öte yandan ülkede devam eden çatışma ortamının bölgesel güvenlik açısından yarattığı tehditler kapsamlı bir şekilde incelenmiş, bu çerçevede, ülkemizde barınma merkezlerinde ve yerleşim yerlerinde bulunan ve sayıları 400 bini aşan Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmaların yanı sıra sınır güvenliğimizin sağlanmasına yönelik tedbirler de görüşülmüştür."

MISIR'A YAŞANANLARA KINAMA

Toplantıda Mısır'daki gelişmeler de ele alındı. Bildiride, Mısır'da 3 Temmuz 2013'te gerçekleştirilen askeri darbe ve sonrasındaki gelişmelerin de toplantıda ele alındığı belirtilerek, "Barışçı gösterilere karşı yapılan ve can kayıplarına neden olan müdahaleler kınanmıştır" denildi.

Mısır'da bir an önce barış ve huzur ortamının sağlanması ve kesintiye uğratılan demokratik sisteme dönüş için çağrıda bulunulduğu kaydedilen bildiride, "Yaşanan sorunların bölgemize yönelik muhtemel olumsuz etkilerinden duyulan derin üzüntü ve kaygı ifade edilmiştir" değerlendirilmesinde bulunuldu.

IRAK'TAKİ GELİŞMELER

Irak'ta artış eğilimi gösteren şiddet ve terör eylemlerinden duyulan endişenin de dile getirildiği bildiride, şunlar kaydedildi:

"Mevcut sıkıntıların demokratik ve anayasal çerçevede çözüme kavuşturulmasının sadece Irak'ın değil bölgemizin huzur ve istikrarına da katkı sağlayacağına dikkat çekilmiştir.

Ortadoğu barış sürecinde doğrudan müzakerelerin zeminini hazırlamaya yönelik olarak Filistin ile İsrail arasında başlatılan görüşmeler ve barış sürecinin başarısı bakımından önem taşıyan Filistinliler arası uzlaşı çabalarındaki mevcut durum ele alınmıştır."

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV