banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı: 1 polis şehit oldu 2 sivil hayatını kaybetti

Mardin'in Midyat ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 polis şehit olurken, 2 sivil de hayatını kaybetti.

08 Haziran 2016 Çarşamba 14:37
Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı: 1 polis şehit oldu 2 sivil hayatını kaybetti
banner322
Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı: 1 polis şehit oldu 2 sivil hayatını kaybetti
Mardin'in Midyat ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 polis şehit olurken, 2 sivil de hayatını kaybetti.

Dijital Baskı

Mardin'in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla saldırı gerçekleştirildi. Bomba yüklü aracı patlatan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Başbakan Binali Yıldırım, olayda 1 polisin şehit olduğunu, 2 sivilin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

Aralarında polislerin de olduğu 34 kişi de yaralandı. Saldırıyla ilgili haberlere geçici yayın yasağı getirildi.

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bugün saat 11.15 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Patlama ve sonrasında çıkan çatışma nedeniyle ilçeye Mardin'den takviye birlikler sevkedildi. Saldırıdan sonra emniyet müdürlüğü ve çevresi savaş alanına döndü.

Çok sayıda binanın büyük hasar gördüğü dikkat çekti.

Dün İstanbul Vezneciler'de düzenlenen bombalı saldırı sonrası sanal alemde yer alan bir iddia ortalığı karıştırmıştı. İddiaya göre bir kullanıcı bombalı saldırı olacağını biliyordu. Aynı kullanıcı, 15 Haziran'a kadar yeni saldırıların olacağını iddia etmişti.


Dijital Baskı

BİNALARIN ARASINDA

Patlamanın meydana geldiği bölge çok sayıda sivil ile lojmanların da olduğu bir yer. Çevre binalarda da ciddi hasarlar oluştu.

BARİYERLİ ALAN

Emniyet müdürlüğünün lojmanlarının bulunduğu bahçeye giren araç infilak etti. Binanın önünde terörist saldırılara karşı bariyerler olduğu, aracın bahçeye girmeye çalışırken patlatıldığı öğrenildi.

DOKTORLAR GÖREVE ÇAĞRILDI

Sağlık Bakanlığı, il genelinde çalışan doktorları görev başına çağırdı. Terör uzmanları ve savcılar da bölgeye doğru hareket etti. Patlamanın şiddetiyle bölgedeki lojmanın ön cephesinde büyük hasar oluştu.

SİVİLLERİN ÇOK YOĞUN OLDUĞU BİR BÖLGE

Hain saldırının gerçekleştiği yer sivillerin de yoğun olduğu bir bölge. Bombalı aracın, daha önce terörist saldırılara karşı konulan bariyerlerin olduğu bölgede patladığı, içeriye giremediği belirtiliyor. Yaralılar arasında çok sayıda sivilin de olabileceği bildiriliyor.

ERDOĞAN, SALDIRIYI LANETLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Midyat'taki saldırıyı lanetledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'in Midyat ilçesinde emniyet güçlerini hedef alan bombalı saldırıya ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı telefonla arayarak olay hakkında bilgi aldı. Saldırıyı lanetleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, gelişmeleri yakinen takip ettiği, bu çerçevede Mardin Vali Yardımcısı Erkan Çapar ile de bir telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Mardin'in Midyat ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili geçici yayın yasağı getirildi.

BAŞBAKAN AÇIKLADI; 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Başbakan Binali Yıldırım Midyat'taki saldırıda 1 polisin şehit olduğunu, 2 sivilin hayatını kaybettiğini söyledi. Yıldırım saldırıda 30'dan fazla kişinin de yaralandığını dile getirdi.


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV