banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Nusaybin Şehitlerine Mardin'de uğurlama töreni

Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki operasyonda dün şehit olan 5 asker ve 1 polis için Mardin'de uğurlama töreni düzenlendi.

03 Nisan 2016 Pazar 17:36
Nusaybin Şehitlerine Mardin'de uğurlama töreni
banner321
Nusaybin Şehitlerine Mardin'de uğurlama töreni
Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki operasyonda dün şehit olan 5 asker ve 1 polis için Mardin'de uğurlama töreni düzenlendi.
Törenden sonra şehitlerin cenazeleri memleketlerine gönderildi.
Nusaybin İlçesi'nde dün Dicle Mahallesi Akay Sokak üzerinde güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediği binaya girişleri sırasında PKK'lıların tuzakladığı patlayıcıyı patlatması sonucu meydana gelen göçükte şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Atilla Kaya, uzman çavuşlar Bekir Kelleci, Mehmet Polat, Aycan Özdil ve İbrahim Akdemir ile Özel Harekat polisi İsrafil Kargı için Mardin'de uğurlama töreni  düzenlendi.

70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda düzenlenen törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Diyarbakır 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Ak Parti Mardin milletvekilleri Ceyda Bölünmez, Orhan Miroğlu, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehitlerin yakınları, mesai arkadaşları ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ'

Tören, şehit düşen güvenlik görevlilerinin özgeçmişi okunduktan sonra şehitler için İl Müftü vekili İsmail Ünal dua etti.

Törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, terör örgütü mensuplarına yönelik icra edilen müşterek operasyonda arkadaşlarını şehadete uğurladıklarını söyledi. Yüzbaşı Yay, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.
'HANİ BABA BUGÜN GELECEKTİN?'

Konuşmanın ardından Nusaybin'de şehit olan 1 polis ve 5 askerin cenazeleri defnedilmek üzere memleketlerine uğurlandı. Uğurlamada şehitlerin yakınları uzun süre ağıt yakıp tabutlara sarılarak gözyaşı döktü.
Diyarbakırlı olan şehit uzman çavuş İbrahim Akdemir'in kızı Melek Akdemir babasının tabutuna sarılarak "Hani baba bugün gelecektin? Annem senden bana emanet. Emanetine çok iyi bakacağım" dedi.
EŞİM DİYARBAKIRLI,  

BEN MUŞLUYUM, BABAM KÜRT, BEN KÜRT KIZIYIM'

Şehit Jandarma Kıdemli Çavuş İbrahim Akdemir’in eşi Seval Akdemir, "Benim eşim Diyarbakırlı, ben Muşluyum, babam Kürt, ben Kürt kızıyım. Ağlamayacağız, soysuzları sevindirmeyeceğiz. Onlar kalleş, Kürtlük davası değil, onların hepsi belirsiz. Ben eşime ‘gitme’ dedim ama o ‘olmaz’ dedi. ‘Bu vatan aşkıdır, bu sevda başkadır’ dedi. ‘Orada benim gibileri yok mu Seval dedi, eğer alnımızda yazılmışsa yaşayacaksınız’ dedi. ‘Kaderimizi değiştiremezsin’ dedi. Kurban olayım İbrahim’im. Ben seni çok sevdim. Emanetlerin başım gözüm üstüne. Ağlamayacağız, sevindirmeyeceğim onları. Allah bir daha onlara fırsat vermesin. Yıksınlar artık, yıkın, orada sivil halk yok, sivil halk orada kalır mı?” dedi.
Törenden sonra şehit Jandarma Astsubay Çavuş Atilla Kaya ile jandarma uzman çavuşlardan Aycan Özdil'in cenazeleri memleketleri Balıkesir'e, Bekir Kelleci'nin cenazesi Giresun'a, Mehmet Polat'ın cenazesi Kayseri'ye, İbrahim Akdemir'nin cenazesi Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ne, Özel Harekat polisi İsrafil Kargı'nın cenazesi ise Kahramanmaraş'a gönderildi.

Törene katılanlar, açtıkları dev Türk Bayrağıyla yürüyerek teröre tepki gösterdi.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV