banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Operasyonlar bölge temizlenene kadar sürecek

İçişleri Bakanlığı, bölgedeki vatandaşların bölücü terör örgütünün bütün gayretlerine rağmen, tahriklere kapılmadığını ve örgütü destekleyen hiçbir faaliyette bulunmadığını bildirdi.

07 Ağustos 2012 Salı 21:57
Operasyonlar bölge temizlenene kadar sürecek
banner311
Operasyonlar bölge temizlenene kadar sürecek
İçişleri Bakanlığı, bölgedeki vatandaşların bölücü terör örgütünün bütün gayretlerine rağmen, tahriklere kapılmadığını ve örgütü destekleyen hiçbir faaliyette bulunmadığını bildirdi.



İçişleri Bakanlığı, bölgedeki vatandaşların bölücü terör örgütünün bütün gayretlerine rağmen, tahriklere kapılmadığını ve örgütü destekleyen hiçbir faaliyette bulunmadığını bildirdi. Bakanlık, operasyonların bölgedeki teröristlerin etkisiz hale getirilinceye kadar süreceğini de açıkladı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan bakanlık, Hakkari'de meydana gelen terör saldırıları ve icra edilen operasyonlar hakkında bilgilendirilme ihtiyacı doğduğunu ifade etti.

Bölücü terör örgütünün temmuz ayının son günlerinden itibaren Hakkari'de kaos ve karışıklık ortamı tesis etmek amacı doğrultusundaki yol kesme ve kimlik kontrolleri teşebbüslerine müdahale etmek, bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede huzuru ve güvenliği sağlamak amacıyla güvenlik kuvvetlerince operasyonlar gerçekleştirildiğinin anlatıldığı açıklamada, operasyonlar çerçevesinde sık sık bölücü terör örgütü mensuplarıyla temaslar sağlandığı, güvenlik kuvvetlerinin etkinliğini artırmak, etki alanlarını genişletmek ve alan hâkimiyetini sağlamak amacıyla ihtiyaca göre ilave kuvvetlerin bölgeye sevk edildiği belirtildi.

Yapılan operasyonlar neticesinde bölücü terör örgütünün vatandaşlar arasında kaos ve karışıklık meydana getirme çaba ve düşüncesinin alınan tedbirlerle önlendiğinin vurgulandığı açıklamada, "Karayoluna döşenen mayın ve el yapımı patlayıcılar tespit edilerek imha edilmiş, ayrıca çok sayıda mühimmat ele geçirilmiş veya imha edilmiştir. Şemdinli bölgesinde güvenlik kuvvetlerimizce icra edilen bu operasyonlarda, Hakkari Valiliğimizce de açıklandığı üzere, 115 bölücü terör örgütü mensubu etkisizleştirilmiş, 2 askeri güvenlik personelimiz şehit olmuş, 14 güvenlik personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgede devam eden operasyonlar süresince sivil vatandaşlarımızı canlı kalkan olarak kullanma amacındaki bölücü terör örgütüne rağmen, vatandaşlarımızın zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterilerek, halkımızın can, mal ve mülküne yönelik zarar meydana gelmemesi sağlanmış, vatandaşlarımız bölücü terör örgütünün bütün gayretlerine rağmen, tahriklere kapılmamış ve örgütü destekleyen hiçbir faaliyette bulunmamıştır." denildi.

4 Ağustos 2012 günü gerçekleştirilen saldırılarla ilgili de bilgi verilen açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensuplarınca Hakkari-Geçimli Jandarma Karakolu ile yakın emniyet üs bölgesine, Karataş Jandarma Sınır Karakolu ile Kırmızıgüney üs bölgesine yapılan eşzamanlı saldırılarda, 6 jandarma personelimiz ve 2 geçiçi köy korucumuz şehit olmuş, 28 askeri personel, 1 geçiçi köy korucusu ve 5 sivil vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış, ikisi kadın 14 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Bölgedeki bölücü terör örgütü mensuplarını yakalamak ve etkisiz hale getirmek için karadan ve havadan operasyonlara devam edildiğinin bildirildiği açıklamada, nihai sonuç alınana ve bölge teröristlerden tamamen temizlenene kadar operasyonlara devam edileceğinin altı çizildi.

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin iç güvenlik hizmetinde görev yapan personeli dahil, fedakar ve kahraman güvenlik güçlerinin özverili ve başarılı çalışmalarının, her türlü övgü ve teşekküre layık olduğuna dikkat çekildi.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV