banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Paketten düz ovada siyaset sürprizi çıktı

Demokratikleşme paketi düz ovada siyasetin önünü de açıyor.

04 Ekim 2013 Cuma 09:06
Paketten düz ovada siyaset sürprizi çıktı
banner291
Paketten düz ovada siyaset sürprizi çıktı

Demokratikleşme paketi düz ovada siyasetin önünü de açıyor. Siyasi Partiler Kanunu'nda yapılacak değişiklikle terör suçu işlese bile cezasını çekmiş ve tahliye olmuş kişiler partilere üye olabilecek
Demokratikleşme paketinden sürpriz bir adım çıktı. Siyasi Partiler Kanunu'nun 11'inci maddesinin B bendinde yapılacak değişiklikle terör suçu işlese bile cezasını çekmiş ve tahliye olmuş kişiler siyasi partilere üye olabilecek. Düzenleme sonrası cezasını çeken terör hükümlülerinin seçilme hakkı ise mahkeme kararıyla mümkün olacak. Seçilme hakkını kullanmak isteyen terör suçlularının mahkemeden "kamu haklarının iadesi" kararı aldırması gerekecek. Mahkeme, başvuranın mahkumiyet süresi, infazın sona ermesi gibi konulara bakarak yasaklılığın kalkıp kalkmamasına karar verecek.Yasak kalktığında seçimlerde aday olmak isteyen kişi, mahkemeden aldığı belgeyle YSK'ya başvuracak. 10 yıl hapis yatan Leyla Zana da mahkemeden aldığı kararla seçimlere katılarak milletvekili olabilmişti. Ancak herhangi bir siyasi partiye üye olamadığı için bağımsız aday olarak seçimlere girebilmişti.

ÖCALAN KAPSAM DIŞI
Düzenlemeden sadece cezasını çekip tahliye olanlar faydalanabileceği için PKK lideri Abdullah Öcalan gibi müebbet hapse mahkûm olanlar kapsam dışı kalıyor. Kaldırılacak maddede, zimmet, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve devlet sırlarını açığa vurma suçlarını işleyenler için de sınırlandırıcı hükümler yer alıyor. Bu suçları işleyenler de siyasi partilere üye olabilecek. Ancak kamu hizmetinden yasaklı oldukları için seçilme hakları bulunmuyor.


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV