banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Pentagon'dan vize krizi açıklaması: Etkilemez

Pentagon: Türkiye ile gerilim, askeri operasyonlarımızı etkilemez.

10 Ekim 2017 Salı 22:13
Pentagon'dan vize krizi açıklaması: Etkilemez
banner291
Pentagon'dan vize krizi açıklaması: Etkilemez

Beylikdüzü Tabela

Pentagon: Türkiye ile gerilim, askeri operasyonlarımızı etkilemez.
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay  Robert Manning, Türkiye ile ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı askıya alüzerine  çıkan krizin Amerikan ordusunun Türkiye’deki operasyonlarını etkilemediğini  bildirdi. 
 
Manning, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin  sorularını yanıtladı.
 
Türkiye ile ABD arasındaki vize işlemlerinin karşılıklı olarak askıya  alınması konusunda Dışişleri Bakanlığının daha detaylı bilgilere sahip olduğunu  aktaran Manning, “Türkiye güçlü bir koalisyon ortağı ve yakın bir NATO  müttefikimizdir. Bu gelişmelerin oradaki operasyonlarımız ve personelimizi  etkilemediğini teyit ediyorum.” şeklinde konuştu.
 
Manning şöyle devam etti:
 
“İncirlik’te konuşlu Türk Hava Kuvvetleri unsurları, NATO ve koalisyon  kapsamındaki önemli rolünü icra etmeye devam ediyor. İncirlik ve Türkiye’nin  diğer üslerden yürütülen DEAŞ karşıtı operasyonlarımız, Türk müttefiklerimizle  yakın koordinasyon ve tam desteği ile devam ediyor. Bizim ortak ve ayrı  operasyonlarımız da yine yakından koordinasyonla devam edecek.”
 
Türkiye ile ABD arasında vize restleşmesi
 
Silahlı terör örgütü FETÖ'nün 17/25 Aralık 2013'teki kumpasına ilişkin  yürütülen soruşturma kapsamında, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin  Topuz'un, haklarında dava açılan eski polis müdürleri ve firari eski savcı  Zekeriya Öz ile irtibatı tespit edilmiş ve Topuz İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı  Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, ''Anayasal düzeni ortadan  kaldırmaya teşebbüs'', ''casusluk'' ve ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan  kaldırmaya teşebbüs'' suçlarından tutuklanmıştı.
 
Bunun üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı konuya tepki göstermişti. Türk  Dışışileri Bakanlığı da Topuz'la ilgili olarak "25 Eylül 2017 tarihinde terörle  bağlantılı suçlardan gözaltına alınan ve bilahare tutuklanan söz konusu kişi ABD  Konsolosluğunun resmi listesinde kayıtlı personeli olmadığı gibi, herhangi bir  diplomatik veya konsüler bağışıklık sahibi de değildir." açıklamasını yapmıştı.
 
Bu gelişmelerin ardından ABD’nin Türkiye'deki tüm ABD diplomatik  misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını açıklaması  üzerine Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği de “ABD’deki tüm misyonlarımızdaki  ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır” açıklaması yapmıştı.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV