banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Şehitlerimize son veda!

Türkiye İdlib'de kaybettiği canlarını son yolculuğuna uğurluyor... 27 Şubat'ta Suriye rejim güçlerinin saldırısında şehit düşen Mehmetçiklerimiz, bugün memleketlerinde toprağa veriliyor.

29 Şubat 2020 Cumartesi 14:57
Şehitlerimize son veda!
banner264
Şehitlerimize son veda!

Türkiye İdlib'de kaybettiği canlarını son yolculuğuna uğurluyor... 27 Şubat'ta Suriye rejim güçlerinin saldırısında şehit düşen Mehmetçiklerimiz, bugün memleketlerinde toprağa veriliyor.  34 şehidimizden biri olan Uzman Onbaşı Veysel Günay memleketi Gaziantep'te toprağa verilirken eşi Seyhan Günay, onu karnında taşıdığı emanetini severek uğurladı. Kimliği yeni belirlenen şehitler Muhammet Yılmaz, Hasan Hüseyin Özdemir, Selim Nergiz ve Onbaşı Eyüp Gülaştı'nın ailelerine şehadet haberleri ise bugün verildi.

Tabela Reklam


Suriye’nin İdlib kentinde, rejim unsurlarının düzenlediği hain hava saldırısında, 34 kahraman askerimiz şehit oldu. Şehit düşen Mehmetçiklerimiz, bugün memleketlerinde toprağa veriliyor.

ANNESİ BERESİNİ ELİNDEN DÜŞÜRMEDİ
SAMSUN: Şehit olan Uzman Onbaşı Tayfun Pekel’in (28) cenazesi, Samsun’daki evine getirildi. Şehit annesi Menşure Gürdal, oğlunun fotoğrafına ve beresine sarılarak gözyaşı döktü. Hellalik alınmasının ardından Uzman Onbaşı Tayfun Pekel’in cenazesi, cenaze namazı için Büyük Camisi’ne götürüldü.

MERSİN ÜÇ ŞEHİDİNE AĞLADI

MERSİN: Onbaşı İbrahim Tüzel, memleketi Mersin’in Erdemli ilçesinde düzenlenen törenle gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenaze namazını Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi tarafından kıldırıldı.

Şehidin annesi Gülten Tüzel, Babası Şuayip Tüzel ile asker olduğu öğrenilen ikizi Kasım Tüzel ve diğer kardeşleri cenaze esnasında gözyaşlarını tutamadı.
Şehidin cenazesi törenin ardından ilçeye bağlı Alibeyli Mezarlığı’nda defnedildi.

Mersin’nin bir diğer şehidi Piyade Uzman Çavuş Osman Ak Silifke ilçesinde, Astsubay Çavuş Mehmet Muhammed Akay ‘ın cenazesi de Toroslar’da toprağa verildi.

‘CENNETTE BİZE ŞEFAATÇİ OL’

KONYA: İdlib kentinde bombalı saldırı sonucu şehit düşen 33 askerimizden Piyade Teğmen Bayram Olgun (26) için memleketi Konya’nın Tepekent Mahallesi’nde cenaze töreni düzenleniyor. Şehit Olgun’un tabutuna sarılan acılı ablası, “Sana kahpece saldırdılar bebek katilleri kuzum. Cennette bize şefaatçi ol” diye ağladı.

DUALARLA TOPRAĞA VERİLDİ
HATAY: Şehit olan 33 askerden Uzman Çavuş Emin Yıldırım (25), memleketi Hatay’da törenle toprağa verildi. Akcurun Mahallesi’nde düzenlenen törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, babası Muhsin, annesi Zahide ve 10 yaşındaki kız kardeşi Buse Yıldırım ile yakınları ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Cenazede Muhsin- Zahide Yıldırım çifti, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Sık sık oğullarının tabutuna sarılan anne ile baba, yoğun yağış altında yakınlarının desteğiyle ayakta durdu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından nişanlı olan şehit Emin Yıldırım’ın cenazesi omuzlara alınarak Acurun Mahalle Mezarlığı’na götürüldü. Şehit  Uzman Çavuş Emin Yıldırım, dualarla toprağa verildi.

HATAY: Teğmen Mustafa Bayrakdar’ın (29) cenazesi, memleketi Hatay’da toprağa verildi. Teğmen Bayrakdar için Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Teğmen Mustafa Bayrakdar, Antakya Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.


ASKER OLAN İKİ KARDEŞİ BÖYLE VEDA ETTİ
KAHRAMANMMARAŞ: Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı (23), memleketi Kahramanmaraş'a dualarla son yolculuğuna uğurlanıyor. Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı için Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesi Beyoğlu Mahallesi Tabaklı Caminde cenaze töreni düzenleniyor. Şehit Saygılı'nın cenaze törenine, aynı bölgede görev yapan kardeşi Mehmet Saygılı ile TSK'da görevli diğer kardeşi Yasin Saygılı da katıldı. Şehidin cenazesi öğle namazını müteakip son yolculuğuna uğurlanacak.

ŞEHİT AĞABEYE SON VEDA
ANTALYA: Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz (23) memleketi Antalya’nın Finike ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Turgut Burkay Korkmaz’ın yaklaşık 2 hafta önce izin için Finike’ye geldiği, televizyonda şehit haberi izlerken annesi Fatma Korkmaz’a, “Anne ben de böyle geleceğim, sakın ağlama” dediği öğrenildi.

Korkmaz’ın cenazesi, evinin önüne ulaştığında ise gözyaşı sel gibi aktı. Anne-baba Korkmaz güçlükle ayakta dururken, şehidin 7 yaşındaki kardeşi Muhammet Erol, arkadaşlarının yardımıyla aracın kenarına tutunup, ağabeyinin tabutunu okşadı. Kardeşin gözyaşları herkesi ağlattı.

BİR BUÇUK YAŞINDAKİ OĞLU HİÇBİR ŞEYDEN HABERSİZ
ADANA: Piyade Uzman Çavuş Selman Cankara’nın (26) cenazesi, memleketi Adana’da son yolculuğuna uğurlandı. Evli ve 1 çocuk babası olan Uzman Çavuş Selman Cankara için Sabancı Merkez Camii’nde tören düzenlendi. Şehidin 1,5 yaşındaki oğlu Uygar, cenazede yakınlarının kucağında hiç bir şeyden habersiz çevreyi izledi.

Şehidin kız kardeşi Fatma Cankara da askeri ünforma giyerek törene katıldı. Cankara’nın cenazesi götürüldüğü Burak Mezarlığı Şehitliği’nde toprağa verildi. Cenaze namazının kılınmasının ardından, vatandaşlar şehit olan diğer askerler içinde gıyabı cenaze namazı kıldı.

ŞEHİDİ KARNINDA TAŞIDIĞI EMANETİ SEVEREK UĞURLADI
GAZİANTEP: Şehit Uzman Onbaşı Veysel Günay, memleketi Gaziantep’in İslahiye ilçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende zor anlar yaşayan şehidin hamile eşi Seyhan Günay ise karnında taşıdığı emaneti severek eşini uğurladı.

CENAZESİ, ŞEHİT DEDESİNİN ADININ VERİLDİĞİ CAMİDEN KALDIRILDI
OSMANİYE: Şehit Uzman Onbaşı Batuhan Tank için, 1977 yılında ilçede bombalı saldırıda şehit olan gece bekçisi dedesinin isminin verildiği Cemalpaşa Mahallesi’ndeki Şehit Yaşar Tank Camii’nde tören düzenledi.

Cenazede nişanlısı Nida Demirezer, “Yıkılmayacağım, dik duracağım” diyerek ağıt yaktı. Anne Songül Tank da oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Osmaniye Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Ardından şehit Batuhan Tank’ın cenazesi, Kadirli Asri Mezarlığı’ndaki Garnizon Şehitliği’ne götürülerek, burada son yolculuğuna uğurlandı.


ALİM BAK ANNEN AĞLAMIYOR
KAYSERİ: Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz (24) memleketi Kayseri’nin Develi ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi. Şehidin annesi Pembe Taşöz, tabutun başında asker selamı vererek oğlunu son yolculuğa uğurladı.

Şehit Ali Taşöz’ün annesi Pembe Taşöz, oğlunun tabutuna sarılarak, “Söz verdiğim gibi ağlamayacağım. Sen benim canım oğlumsun. Alim, bak annen ağlamıyor. Benim uzman onbaşı oğlum” dedi.

Acılı anne, daha sonra oğlunun tabutunun başında asker selamı verdi. Şehidin kız kardeşlerinden Eda Taşöz, cenaze töreninde ağabeyinin kepini ve parkasını giydi, Sena da ağabeyinin beresini taktı. Şehidin kardeşleri ve diğer yakınları, tabutun başında gözyaşı döktü.

Şehit Taşöz, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra ilçe mezarlığında toprağa verildi.

DOĞDUĞU KÖYDE TOPRAĞA VERİLDİ
TOKAT: Piyade Uzman Çavuş Adem Akın (30), memleketi Tokat’ta, gözyaşları arasında toprağa verildi. Merkeze bağlı Uğrak köyünde yaşayan Raziye- Beytullah Akın çiftinin 10 çocuğundan en küçüğü olan şehit Piyade Uzman Çavuş Adem Akın’ın cenazesi, Tokat Devlet Hastanesi’nin morgundan alınarak köyüne götürüldü.

Törenin yapılacağı alana getirilen şehit Akın’ın tabutuna sarılan yakınları, göz yaşlarını tutamadı.

BİNGÖLDE KAR ALTINDA TERÖRE LANET
BİNGÖL: Astsubay Muharrem Ögütçü, (25) memleketin Bingöl’ün Karlıova ilçesinde binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Astsubay Muharrem Öğütçü için memleketi Bingöl’ün Karlıova ilçesinde uğurlama töreni düzenlendi.

Kar yağışı nedeniyle cenaze namazı, Ulu Cami’nin içinde kılındı. Namazın ardından şehidin cenazesi, omuzlara alınarak, teröre lanet sloganları eşliğinde Suçatı köyün götürülerek, toprağa verildi. Cenazede anne Süphan ve baba Ramazan Öğütçü’yü yakınları teselli etti.

BABA EVİNDEN ALKIŞLARLA UĞURLANDI
ADIYAMAN: Şehit Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Orhan’ın (25) cenazesi memleketi Adıyaman’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Evli ve 5 çocuk babası Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Orhan’ın cenazesi, öğle saatlerinde hastane morgundan alınarak Fatih Mahallesi’ndeki baba evine getirildi.

Anne Elif Orhan, eşarbını tabutun üzerine koyarak uzun süre gözyaşı döktü. Abla Sevgi Sevim ise şehit kardeşini üniformasını giyerek karşıladı. Alınan helalliğin ardından Şehit Onbaşı Mehmet Orhan’ın cenazesi alkışlarla Yeni Mezarlık Camii’ne uğurladı.

BUNU HAK ETMEDİN OĞLUM
ZONGULDAK: Şehit Piyade Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz (24), memleketi Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Tolga Can Yılmaz’ın cenazesi, sabah saatlerinde askeri uçakla Çaycuma Havaalanı’na getirildi. Şehit Yılmaz için Çaycuma Kapalı Pazar Yeri’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törende oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu öpen anne Tülay Yılmaz ve emekli maden işçisi babası Tacettin Yılmaz güçlükle ayakta durdu. Oğulunun tabutuna sarılan Tülay Yılmaz, “Bunu hak etmedin oğlum. Yakışıklı oğlum. Sen benim bebeğimdin. Mis gibi kokuyorsun oğlum. Ben ne yaparım sensiz” diyerek gözyaşı döktü. Şehit Yılmaz’ın yakınları da törende gözyaşlarını tutamadı.

ELLERİNDE TÜRK BAYRAKLARI İLE ŞEHİDE VEDA
İZMİR:  Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan (23) İzmir’in Gaziemir ilçesinde, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Alpaslan için memleketi İzmir’in Gaziemir ilçesindeki 15 Temmuz Şehitler Camii’nde, askeri tören düzenlendi.

Çok sayıda İzmirli de ellerinde Türk bayraklarıyla cenazeye gelerek, şehit için dua etti. Acılı anne Latifa Alpaslan ile şehidin kız kardeşleri, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp, uzun süre gözyaşı döktü.

Kılınan cenaze namazının ardından bir süre tören mangası tarafından omuzlarda taşınan Şehit Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan’ın cenazesi, tekbir getirilerek, Konak ilçesine bağlı Kadifekale Hava Şehitliği’nde toprağa verildi.

YÜZBAŞI SÜLEYMAN ŞAHİN’İ BİNLER UĞURLADI
AFYONKARAHİSAR: Piyade Komando Yüzbaşı Süleyman Şahin, memleketi Afyonkarahisar’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Şahin’in şehadet haberi, dün Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesindeki baba evinde yakınlarına verildi. Şehidin babası emekli zabıta memuru Mehmet (60) ve annesi Arzu Şahin (50) şehidin çocuklarına bakmak için gittikleri Ankara’dan acı haber üzerine Dinar’a döndü.

Şehit Yüzbaşı Şahin’in naaşı önce baba evine götürüldü. Burada alınan helalliğin ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu Dinar Belediyesi önüne getirildi.

Tören sırasında şehidin kız kardeşi İrem, annesi Arzu ve eşi Nuray Şahin el ele tutuşup gözyaşı döktü. Namazın ardından şehidin naaşı vatandaşlar tarafından eller üstünde mezarlığa kadar taşındı. Şehit Süleyman Şahin, ilçe şehitliğinde toprağa verildi.

ERDOĞAN: ŞEHİTLER TEPESİ HİÇBİR ZAMAN BOŞ DEĞİLDİR

İSTANBUL: İdlib’deki saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Emre Baysal için Pendik'teki 15 Temmuz Şehitler Camisi'nde tören düzenlendi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

* Şu anda musallada sandukası içerisinde bulunan Emre şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

* Biz biliyoruz ki şehitlerimiz sevgililer sevgilisi peygamberimize komşu.

* Şu anda Suriye'de Libya'da belki de çok daha farklı yerlerde, geçmişte nasıl bu mücadeleyi vermişsek bundan sonra da aynı mücadeleyi vermeye devam edeceğiz.

* Şunu bilmemiz lazım ki şehitler tepesi hiçbir zaman boş değildir, boş kalmayacaktır.

* Bu topraklar, sıktığınız zaman şüheda fışkıracak topraklardır. Şehit kanlarıyla yoğurulduğu zaman o şühedanın fışkırdığı toprak olur. Tekrar rabbimden rahmet diliyoruz.

CENAZEYE YARALANAN ARKADAŞI DA KATILDI

Emre Baysal’ın şehit olduğu saldırıda yaralanan silah arkadaşı da cenaze törenine geldi. Kolu ve başından yaralanan gazi, Baysal’ın yakınlarının yanında oturdu. Gazi, silah arkadaşı Emre Baysal’ı son yolculuğuna uğurladı.

ŞEHİDİ, BERESİ VE KÜNYESİNİ TAKIP ASKER SELAMIYLA UĞURLADI
HATAY: İdlib’de 33 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşen yedek Astsubay Muhammed Ali Özer'in İskenderun ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Şehidin cenazesi Antakya Gülderen Mahallesi'ndeki evine getirilirken anne Nazmiye ile baba Hüseyin gözyaşı döktü.

25 yaşındaki şehidin cenazesi, baba evinde helallik alınmasının ardından Gülderen Mahallesi Mezarlığı'na getirildi. Burada düzenlenen törende anne, baba ve kardeşlerin güçlükle ayakta durduğu görüldü.

İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi defnedildi. Bu sırada şehidin sözlüsü Gülşen Türkoğlu, ağıt yakıp sözlüsünün künyesini ve beresini takıp asker selamı verdi. Şehidin sözlüsünü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu teselli etti.

Törene kent protokolü ve vatandaşlar katıldı. Tören alanının etrafındaki evlere de Türk bayraklarının asıldığı görülürken bazı vatandaşlar evlerinden töreni takip etti.

ŞEHİT AKİF AKÇADAĞ TOPRAĞA VERİLDİ

KAHRAMANMARAŞ: Hava saldırısı sonucunda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akif Akçadağ'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi baba ocağında alınan helalliğin ardından il merkezinde yer alan Ulu Camii’ye getirildi.

Cenazede, şehit Akif Akçadağ'ın babası Bekir, annesi Serpil ve kardeşleri, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

Şehit Akif Akçadağ'nın naaşı ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Orhangazi Mahallesi’nde toprağa verildi.

Cenaze törenine milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİT RECEP BEKİR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

TEKİRDAĞ: Yeşiltepe Mahallesi'ndeki Abdülkadir Geylani Camii'nde şehit Piyade Uzman Onbaşı Recep Bekir için cenaze töreni düzenlendi.

Şehit annesi Emine Bekir oğlunun cenaze törenine ambulansla getirildi ve tedbir amaçlı olarak başında bekleyen sağlık ekipleri nezaretinde tüm töreni ambulanstan takip etti.

Uzun yıllar önce vefat eden 5 erkek kardeşin en küçüğü olan şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Yeşiltepe Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

4 AİLEYE ŞEHADET HABERİ BUGÜN VERİLDİ
İdlib'deki hain saldırıda şehit olan 34 askerimiz arasında bulunan ve kimliği yeni belirlenen Eskişehirli Uzman Çavuş Muhammet Yılmaz, Yozgatlı Piyade Uzman Çavuş Hasan Hüseyin Özdemir, Gaziantepli Piyade Uzman Onbaşı Selim Nergiz ve Samsunlu Piyade Uzman Onbaşı Eyüp Gülaştı’nın ailelerine şehadet haberleri bugün verildi.




beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV