banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

TBMM'de Süleyman Demirel hazırlığı

Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ölümünün ardından TBMM’de yapılacak resmi tören için hazırlıklara başlandı. 20 yıldır yanından ayrılmayan doktoru ise son anlarını anlattı.

18 Haziran 2015 Perşembe 17:15
TBMM'de Süleyman Demirel hazırlığı
banner304
TBMM'de Süleyman Demirel hazırlığı
Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ölümünün ardından TBMM’de yapılacak resmi tören için hazırlıklara başlandı. 20 yıldır yanından ayrılmayan doktoru ise son anlarını anlattı.

Demirel, Isparta'da cenaze namazının kılınacağı Şehriban Hatun Camii'ne eşi Nazmiye Demirel'in 2013 yılındaki cenazesi için gelmişti. Demirel o gün kendisi için hazırlanan tekerlekli sandalyeyi eliyle itmişti...

Böbrek ve kalp yetmezliği sorunu nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Süleyman Demirel için Cuma günü Ankara’da resmi tören düzenlenecek.

TBMM'DE HAZIRLIK

TBMM’de yarın düzenlenecek resmi tören öncesinde hazırlıklar tamamlandı. Demirel’in naaşı, yarın Meclis’te hazırlanacak katafalka konulacak. Demirel’in
cenazesi, Kocatepe’deki cenaze namazı sonrası toprağa verilmek üzere memleketi İslamköy’e götürülecek.

YARIN VE CUMARTESİ GÜNÜ PROGRAMI

Cuma

07.45 hastaneden naaşın çıkartılması
08.00 - 08.45 güniz sokakta varış ve anma toplantısı
09.00 -10.00 TBMM de tören
10.00 12.30 Kortej eşliğinde Kocatepe camiine hareket
13.00-14.00 cuma namazı ve cenaze namazı
14.00 kocatepeden havaalanına hareket
15.00 ankaradan isparaya uçakla hareket

Cumartesi (Isparta)

12.30 naaşın camiden çıkartılması
13.00 islamköy şehriban hatun camii'nde öğle namazı ve cenaze namazı
14.00 defin alanına çalcatepe anıtmezara hareket
14.30 defin töreni

9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in cumartesi günü memleketi İslamköy’de defnedileceği Çalca Tepe’de mezar yeri kazıldı. Cenaze töreni için memleketi Isparta’nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy’de tüm hazırlıklar olanca hızıyla devam ediyor.

Isparta Valisi Vahdettin Özkan da sabah saatlerinde, İslamköy’e gelerek hazırlıkları yerinde inceledi. İncelemenin ardından tüm birimlerle değerlendirme toplantısı yapan Vali Özkan, "Ankara’daki törenden sonra burada alınacak tedbirler noktasında bütün birimler olarak çalışıyoruz. İslamköy’de defnedilmesiyle ilgili ailenin talepleri doğrultusunda her kuruma ne düşüyorsa onları yapıyoruz" dedi.

Demirel’in cumartesi günü öğle namazının ardından Çalca Tepe’ye defnedileceğini kaydeden Özkan, "Sayın Cumhurbaşkanımız hem memleketin dört bir yanından hem kendi köyünden hem de dışarıdan gelen misafirle uğurlanacak. Hal böyle olunca trafiğin akışına kadar tüm tedbirlerin alınması lazım" diye konuştu. Demirel için ailenin talebi olursa adını taşıyan üniversitede bir tören ve ’şehre elveda’ anlamında kente uğramasının da programa alınabileceğini belirten Vali
Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İslamköy’deki törene katılıp katılmayacakları konusunda kendilerine henüz ulaşan bilgi olmadığını söyledi.

DEMİREL EŞİNİN CENAZESİ İÇİN GELMİŞTİ

Demirel, kendi cenaze namazının kılınacağı alana en son eşi Nazmiye Demirel, 27 Mayıs 2013 günü vefat ettiğinde girmişti. Demirel, 65 yıllık hayat arkadaşını sonsuzluğa uğurlarken, doktorunun tüm uyarısına rağmen, yürüyerek geldiği avluda yine ayakta eşinin cenaze namazını kılmıştı. Demirel, o gün avluya kendisi için getirilen tekerlekli sandalyeyi eliyle işaret ederek geri göndermişti.

Son nefesini uykuda vermiş
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doktoru Aylin Cesur, Demirel'in uyuduğu sırada hayatını kaybettiğini açıkladı.

Demirel'in Çankaya Güniz Sokak'taki evi dünden bugüne ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Ziyaretçiler, aileye başsağlığı diledikten sonra açılan taziye defterine duygu ve düşüncelerini yazıyor.

Güniz Sokak'ta Demirel'in aile yakınlarıyla birlikte taziyeleri kabul etmeyi sürdüren doktor Aylin Cesur da, gazetecilerin isteği üzerine bugün bir kez daha Demirel'in vefat anıyla ilgili konuştu. Cesur, o anları şöyle aktardı:

"Beyefendi olmadan yaşamak çok güç. Ömrümün sonuna kadarda böyle gidecek. Hep kendisine danışırdım. Her şeyi, şuan ona danışamamamın eksikliğini yaşıyorum. Çok özledik. Son akşam bile çok iyiydi. Akşam yemeğini bizimle birlikte yedi. Çok iyiydi, sohbet ettik Türkiye gündeminde neler olup bittiğini konuştuk. Ama mukadderat, uykudaydı, bağlı olduğu cihazların bazı parametrelerinin biranda düştüğünü gördük, yoğun bakım doktoru da yanımızdaydı, ama Allahın mukadderatı işte müdahale edemiyorsun."

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV