banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
23 Nisan 2024 Salı

Dijital Yapay Zeka Mı

TBMM'ye saldırı girişimleri engellenen DHKP-Cli 2 teröristin bağlantıları araştırılıyor

TBMM’ye saldırı girişimleri son anda engellenen DHKP-C’li 2 teröristin bağlantıları mercek altına alındı.

16 Mayıs 2019 Perşembe 13:11
TBMM'ye saldırı girişimleri engellenen DHKP-Cli 2 teröristin bağlantıları araştırılıyor
banner263
TBMM'ye saldırı girişimleri engellenen DHKP-Cli 2 teröristin bağlantıları araştırılıyor

TBMM’ye saldırı girişimleri son anda engellenen DHKP-C’li 2 teröristin bağlantıları mercek altına alındı. Polis, HTS irtibatlarını araştırdığı Mulla Zincir ve Eylem Yücel’in bağlı bulundukları örgüt hücresi ile talimatı kimden aldıklarını araştırıyor. 2 teröristin kullandığı güzergahtaki kamerlar da mercek altına alındı.

TBMM’ye saldırı girişimleri son anda engellenen terör örgütü DHKP-C’li irtibatlı Mulla Zincir ve Eylem Yücel’le ilgili soruşturma derinleştiriliyor. Gözaltına alınan teröristlerin, 14 Mayıs’tan geçerli olmak üzere 4 gün gözaltı süresinin uzatılmasına karar verildi.


HTS İRTİBATLARI ÇIKARILACAK

Terör Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülen şüphelilerin sorgu işlemi devam ederken, polis ve savcılığın, teröristlerin söz konusu saldırıyı hangi amaçla gerçekleştirmeye çalıştığını araştırdığı bildirildi. Bu kapsamda, ilk olarak şüphelilerin bağlantılarını araştıran polis, Mulla Zincir ve Eylem Yücel’in HTS irtibatlarını çıkaracak. Şüphelilerin bağlı bulundukları örgüt hücresi ile eylem talimatını kimden ya da kimlerden aldığı gibi hususların açığa çıkarılmaya çalışılacağı bildirildi.

TELEFONLARI İNCELENİYOR

Şüphelilerin üzerinde çok sayıda sim kart ele geçirildiği öğrenildi. Söz konusu sim kartlar, Zincir ve Yücel’e ait telefonlar ile dijital materyallerin incelenmesine de başlandığı ifade edildi. Bu arada şüphelilerin Meclis’e giderken kullandığı güzergahlara ilişkin kamera kayıtları geriye dönük olarak mercek altına alındı. Yapılar bu araştırmayla şüphelilerin ilk çıkış noktalarından Meclis’e girişe kadar nasıl bir yol izledikleri, biri ya da birileriyle irtibat kurup kurmadıkları ve araçla mı ya da yaya olarak mı geldikleri tespit edilecek.

PAZARLIK MI YAPACAKLARDI?

Olaya ilişkin yapılan ilk incelemede, son anda etkisiz hale getirilen saldırganların, yakalanamasaydı rehin aldıkları kişi üzerinden pazarlık yapacakları değerlendiriliyor. Saldırganların, ucuna kesici alet bağlanmış kalemi rehinenin boynuna dayayarak bomba düzeneği süsü verilmiş maddeyi gösterip, “bombayı patlatırım” tehdidiyle istediklerinin yerine getirilmesini sağlamaya çalışacakları ihtimali üzerinde duruluyor.

YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI 

Star'ın haberine göre, Meclis’te önceki gün sızmaya çalışırken yakalanan DHKP-C’li teröristler Eylem Yücel ile Mulla Zincir’in gözaltı süreleri dört gün uzatıldı. Teröristler eylem için ilk adımı CHP milletvekili Mahmut Tanal ile temasa geçerek gerçekleştirdi. Tanal’ın randevu vermesi sonrasında isimleri randevu listesinde görünen Yücel ile Zincir, ziyaretçi giriş kapısından girdiler. Yücel’in daha önce Meclis’in duvarından atlayarak içeriye girmeye çalışmasından dolayı ‘Meclis’e giriş yasağı’ bulunduğu, bu nedenle de kimlik bilgilerinin sorgulandığı bankoya gitmeden beklediği öğrenildi. 



TANAL TALİMAT VERMİŞ

Zincir ise içeri girip CHP’li Tanal ile görüşerek “Pasaportumu iptal ettikleri için yurt dışına çıkamıyorum. Sağlık sorunlarım var” dediği, Tanal’ın da, “Hukuki sorun, arkadaşlar ilgilensinler” cevabı vererek sorunlarıyla ilgilenilmesi talimatı verdiği bildirildi. 

İçeride bir buçuk saat kalan Zincir’in, daha sonra kapıya tekrar gidip, bu sefer Yücel’i de içeriye sokmaya çalıştığı kaydedildi. Bankoda, giriş yasağı olduğu için Meclis’e giremeyeceği ortaya çıkınca memuru ellerindeki kesici aletle yaralayıp rehin almaya çalışan eylemcileri, diğer polislerin olaya müdahale ederek etkisiz hale getirildiği bildirildi. Yücel’in çantasında, bantlarla sarılmış kabloların olduğu bomba süsü verilmiş sahte düzenek çıktığı belirtildi.

HEDEF MİLLETİN İRADESİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun saldırı girişimini kınadı. Altun “DHKP-C’li iki teröristin TBMM’de gerçekleştirmeye çalıştığı terör eylemi doğrudan millet iradesini hedef alan bir saldırı girişimidir” açıklamasında bulundu. 

CHP, KINAYABİLECEK Mİ?

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da olayla ilgili “Burası millet iradesinin tecelli ettiği bir yer. Burayı darbeciler ele geçirememişler, DHKP-C’liler hiç geçiremez. CHP, DHKP-C’nin ismini vererek saldırıyı kınayabilecek mi” dedi.

GÜVENLİK SİSTEMİ İYİ İŞLİYOR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, terör eylemi girişimine ilişkin “Meclisimizde güvenlikle ilgili gerçekten iyi işleyen bir sistem var. Savcılık olaya el koydu, soruşturma şu an devam ediyor. Buradaki, güvenlik görevlisi arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, kendilerine hassasiyetleri için teşekkür ediyorum. Giriş yaptıkları andan itibaren kendileriyle ilgili bütün bilgiler, ilgili birimlerimiz tarafından öğreniliyor. Bu şekilde gerekli takipleri yapılıyor” dedi.

BU ŞAHISLARI TANIMIYORUM

CHP’li Mahmut Tanal da teröristle görüştüğünü kabul ederek şöyle konuştu: Şahısları kesinlikle tanımıyorum. Hiç karşılaşmadım. Görüşmemizde yurt dışına çıkış yasağı olduğunu söyledi. 5 veya 7,5 dakika görüştük. 11:09’da girmiş. 12:10 gibi görüştüm. 12:30’da çıkış yapmış.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV